• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi yumurta alerjisi ve kizamik asisi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

yaren2007

kızım abla olduuuu
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
31.266
1.085
248
Sakarya
Merhaba sevgili kk anneleri
Annelerimizi asi konusunda bilinclendirmek ve onlem almalari amaci ile bu konuyu acmak geregi duydum

Benim oglum 9.5 aylik ve kizamik asisi vurulma donemine geldik oglumda yumurta alerjisi bulunmakta ve kizamik asisi yumurtadan elde edilmekteymis
cocuk dr na bu konuyu danistigimizda cocuk alerji uzmanina danismamiz gerektiginden bahsetti
Cocuk alerji uzmani sali gunu yatis yaparak kendi vurmasi gerektigi gerektigini soyledi bi kac saat gozlem altinda tutularak asi si olucak cunlu cesitli komplikasyonlar yasaniyormus
Eger sizinde bebeginizde yumurra alerji soz konusu ise mutlaka uzmanla gorusun derim

Onun disinda evladi dr gozetimi altinda asi vurulan bebeklerimiz varmi yapilacaklar ile ilgilo bilgi verirlerse cok sevinirim

Merhaba sevgili kk anneleri
Annelerimizi asi konusunda bilinclendirmek ve onlem almalari amaci ile bu konuyu acmak geregi duydum

Benim oglum 9.5 aylik ve kizamik asisi vurulma donemine geldik oglumda yumurta alerjisi bulunmakta ve kizamik asisi yumurtadan elde edilmekteymis
cocuk dr na bu konuyu danistigimizda cocuk alerji uzmanina danismamiz gerektiginden bahsetti
Cocuk alerji uzmani sali gunu yatis yaparak kendi vurmasi gerektigi gerektigini soyledi bi kac saat gozlem altinda tutularak asi si olucak cunlu cesitli komplikasyonlar yasaniyormus
Eger sizinde bebeginizde yumurra alerji soz konusu ise mutlaka uzmanla gorusun derim

Onun disinda evladi dr gozetimi altinda asi vurulan bebeklerimiz varmi yapilacaklar ile ilgilo bilgi verirlerse cok sevinirim
Merhaba,
Kızımda 2 aylıkdan beri yumurta alerjisi var. Şuan 12 aylık ve 1 yaş aşımızı yaptıracağız. Çocuk doktorumuz 1 yaş aşısında yumurta olduğunu ve bunun üniversite hastanesinde gözetim altında yapılması gerektiğini söyledi. Bizde üniversite hastanesine sorduğumuzda hiçbir bilgilerinin olmadığını söylediler. Şimdi 1 hafta sonra kızıma aşı yaptıracağım ve nasıl nerede neşilkde yaptıracağımı bilemiyorum. Bu aşıyı rast gele bir yerde yaptırmak istemiyorum.

Merhaba,
Kızımda 2 aylıkdan beri yumurta alerjisi var. Şuan 12 aylık ve 1 yaş aşımızı yaptıracağız. Çocuk doktorumuz 1 yaş aşısında yumurta olduğunu ve bunun üniversite hastanesinde gözetim altında yapılması gerektiğini söyledi. Bizde üniversite hastanesine sorduğumuzda hiçbir bilgilerinin olmadığını söylediler. Şimdi 1 hafta sonra kızıma aşı yaptıracağım ve nasıl nerede neşilkde yaptıracağımı bilemiyorum. Bu aşıyı rast gele bir yerde yaptırmak istemiyorum.
Canum oncelikl3 gecmis olsun bizarastirma hastanei0sindecocuk alerji bolumunde prof ile gorustuk yatis yaparak yaptirdi
Gittiginiz hastanede bu bolum varmi yada yakininizda gercekten dikkate alinmasi gereken bir durum oglymun damar yolunu actilar serum takti
Ar ve asiyi parca yapti ve defalrcakontrole geldi prof

Hastanede çocuk alerji bölümü var ve oraya sorduk ama birşey bilmediklerini söylediler. çarşamba günü tekrar gideceğim ve soracağım. İnşallah doğru dürüst bilgi verirler.

Hastanede çocuk alerji bölümü var ve oraya sorduk ama birşey bilmediklerini söylediler. çarşamba günü tekrar gideceğim ve soracağım. İnşallah doğru dürüst bilgi verirler.
Aaa ne kadar garip bolumun prof u ile gorusme sansin varsa mutlaka talep et deri, genelde asistanlri oluyor
Mesela bziim hstanede bu uygulamayi ilk benim ogluma yapmis ve ogrencilerime anlatmisti bolum burda yeniydi

merhaba
benim oğlumun ileri düzeyde yumurta alerjisi var. ben baya araştırdım geçmişte kızamık yumurta alerjisi olan çocuklara vurulmuyormuş ama artık vurulabiliyormuş bunu aile hekimleride biliyor aileyi bilgilendiriyorlar.ben tedbir amaçlı tıp fakültesinden çocuk alerji uzmanı bir doçent ve kızamık bulaşıcı bir hastalık olduğu için enfeksiyon hastalıkları bölümünden bir doçent ile görüştüm ikisi de vurulabileceğini ama donanımlı bir hastanede gözetim altında vurulması gerektiğini soylediler. aşıyı yaptırdık yaklaşık 2 saat gözetimde kaldık hiçbir sorun olmadı. ama su çiçeği aşısını kesinlikle vurmayın diyorlar

Back
X