• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta akı mucizesi

meserisra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...

Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir...

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.

Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!

Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

kadınca kararınca sitesinden alıntı

ben ilkyardımcıyım iki kere ilkyardım kursu aldım ama bize hiç bahsetmediler yumurta akından hatta sürülmemesi gerekenlerdendi bize öğretilen yanık olunca uzun süre soğuk suyun altında tutup sonra temiz sargı bezi yada tülbent örterek en yakın sağlık kuruluşuna gitmekti hatta üstüne kesinlikle merhem yada buna benzeri birşey sürülmüyecek çünkü hastaneye gidince onu kazıyorlar hastanın canı daha çok yanıyor ve tedavi süresi uzuyor.

bende kolumu tencereye değirmiştim yanmıştı ama bayağı çok yandı hastane yakındı hemen yanık kremi sürdük ve hastaneye gittik. iyiki kremi sürmüşüm acilde o kadar çok beklettilerki en sonunda kızdım sonra baktı hemşire bişey yok dedi krem sürdü gönderdi. ama kolum hala çok acıyordu kendi yöntemlerimizle iyileştirdik sonra. ama yinede ilk aşamada acilde çok beklemem ve sadece orada krem sürülmesi kolumda iz kalmasına neden oldu. dr ve hemşirelere güvenmiyorum ben. keşke en başından kendi hazıradğımız kremi sürseydim. bizde zeytinyağı ile kireç haşlanır dinlendirilir üzerine su durur ya o suyu karıştırıp krem haline getirip onu sürüyoruz. birde yumurta sarısını yakınca yağ oluyormuş onuda diyorlar ama denemedim.

birde yumurta sarısını yakınca yağ oluyormuş onuda diyorlar ama denemedim.

evet benim küçükken kolum yanmıştı,annem mahalledeki yaşlı bir teyzenin tavsiyesi üzerine yumurta sarısını yakıp yağını elde etti ve hergün tavuk tüyüyle yanık yerime sürdü etkili oldu çabucak iyileşti acyıda azaltıyor ve hiç iz kalmadı çok şükür.
başta kocakarı ilacı diye düşünebilirsiniz ama gerçekten işe yarıyor.
bazen dr ları dinlemek te işe yaramayabilir.düşünüp mantıklı olanı uygulamak gerek.bu dr tavsiyesi içinde kocakarı ilacı içind egeçerli.

yanık olayı başımıza geldiğinde her duyduğumuzu deniyoruz,bizde yanıklarda haşlanmış yumurta sarısını tavada yakıp krem gibi süreriz hiçte izi kalmaz süper bi buluş bence

Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir...

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.

Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!

Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

kadınca kararınca sitesinden alıntı

bilmiyodum,öğrendim,teşekkürler...vereliniortak

eskıden şofben mi vardı hyr.. tabı ben kücükken :)
annem tüpte suyu kaynattı baska bır tencerede ılıtacaktı. ama kafası cok dalgınmıs unutmus. bu arada yaşım 4,5-5 falan. sonra o kaynar suyu tencereye doktu.ordanda benım sırtımdan asagı döktü.. ve yandım anne dıye bagırıyourm ama banyoyu sevmedıgım ıcın kacıyo sanmıs ve 2. yı döktü banyonun kosesıne kacında sırtımı ona dönucde kavruldugumu gormus.. kısası Allahtan basımdan asagı dökmedı.. ve saglam yanmıstım yanı..
sonuc neyle kurtuldum; yumurtanın akı ve elma kavurması mı oyle bıseydı. şimdi 30 yasındayım ve sırtımda sadece 3 tane tırnak ızı var :) kasımısım oda 3paralel cızgı olarak ız kalmıs. yanı yumurta akı mucuze arkadaslar.. ha bu arada tabıkı hastaneye gttım orda kazıdılar :sinifsinif:
kabus gbıydı..

yumurta akını bilmiyordum
paylaşım için teşekkürler...

bizde yanıklara yoğurt ve içine bolca koyulmuş ekmek sodası süreriz... acısını ve ateşini anında alır ...yara kabuk tutar ama kabuk düşünce de hiç iz kalmaz...

bunu 2-3 defa yapmak zorunda kaldık ailemizde ve çok memnunuz...

yumurta akı da aklımda kalır ...

dilerim hiç kimse o derece yanmaz ama başımıza gelince bilgimizin olması faydalı

önemli olan oksijen geçirgenliği yumurta akı muhtemelen film tabaka şeklinde yanık deriyi açık havadan ve enfeksiyondan koruyordur (gerçi iyi bir besi ortamı enfeksiyondan nasıl koruyacak bilemedim ama...) yaranın iyileşmesi için mutlaka oksijen gerekli bu da bir gerçek..

Benim yüzüm yanmıştı kimyasal bi yanıktı dermotoloji uzmanı izi kalır dedi.bir komşumuz yumurtanın yağı geçirir dedi
artık psikolojim bozulmuştu ne olsa yapcaktım 7 yumurtayı önce haşladık sonra bir tavaya teflon tavaya koyup yağsız kavurduk yanana ve yağı çıkana kadar öylece yaklaşık 2,5 saat bekledi ocakta daha sonra yarım çay bardağı kadar siyah renkli bi yağ sürdü ama bütün ev yumurta kokmuştu :( değdi gerçi.çünkü sürdüğüm gün etkisini gördüm yüzümdeki kabuk olduğu gibi attı kendini hiç izim kalmadı bir haftada

Yumurta akını ilk defa duydum ama o kadar etkili olduğunu okuyunca sanırım bir daha unutmam; ama umarım hiç birimiz kötü bir yanıkla karşılaşmayız

Benim yüzüm yanmıştı kimyasal bi yanıktı dermotoloji uzmanı izi kalır dedi.bir komşumuz yumurtanın yağı geçirir dedi
artık psikolojim bozulmuştu ne olsa yapcaktım 7 yumurtayı önce haşladık sonra bir tavaya teflon tavaya koyup yağsız kavurduk yanana ve yağı çıkana kadar öylece yaklaşık 2,5 saat bekledi ocakta daha sonra yarım çay bardağı kadar siyah renkli bi yağ sürdü ama bütün ev yumurta kokmuştu :KK43: değdi gerçi.çünkü sürdüğüm gün etkisini gördüm yüzümdeki kabuk olduğu gibi attı kendini hiç izim kalmadı bir haftada

merhaba, ben bişi sormak istiyorum size, bu 7 yumurtayı haşlayıp sonra teflona koyup yağını çıkarmışsınız ya, peki bu yumurtaları hiç kesmeden löp diye mi koydunuz tafaya, ne bileyim karıştırdınız mı anlatabilir misiniz rica etsem. teyzemin çok yakında yüzüne düdüklü tencere patladı :( muhtemelen izi kalıcak ona söylemek istiyorum bu yumurta yağ işini :/

Back
X