yumrtlama ve akıntı

22merve22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
936
1
66
Balıkesir
kızlar ben bu yumurtlama gününde ki akıntıyı anlamıyorum yani yumurtalam adetten önceki 14 gün önceki yumurta akı kıvamında diyor tamam ama benim adet olmadan öncede 3-4 gün önce beyaz akıntı yani bulut beyazı gibi geliyor o ne akıntısı oluyor birde yumurtlama olduğunda kesin adet olur muyuz teşekkürler

Son düzenleme:
Rahimağzından salgılanan mukus, adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.
Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz
Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

Yukarıda da yazdığı gibi farklı günlerde farklı özellik gösterebilir akıntılar. Ve beyaz akıntıda yumurtlama olduğunun bir göstergesidir.
Oluşan yumurta döllenmediği sürece de dışarı atılır yani adet gerçekleşir.
Verdiğim bilgiler ve araştırdıklarım ne kadar doğru bilmiyorum ama benim bildiğim bunlarr

tamam caım sağol yani hani yumurtlama olunca kesin adet olunur mu demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…