• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yulaf kepeği

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.263
689
373
Kocaeli
Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı uzun sure tok tutuyor. Üstelik düşük glisemik indeksi sayesinde şeker metabolizmasının da dostu. Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önlüyor, geç acıkılmasını sağlıyor. Ayrıca bir başka güzel tarafı da bağırsakların çalışmasını desteklemesi. Kabızlık sorunu çekenler mutlaka tüketmeli.

ben de günlük bir kase yoğurt ile tüketmeye başladım ancak bağırsaklarımda hiç bir değişiklik olmadı 3-4 günde bir çıkıyorum acaba yoğurt mu kabızlık yapıyor bol su da içiyorum ama.....malesef

Yulafin kepeği tamamen selulozdur. İnsan için degeri sifirdir. Geldigi gibi gider. Kepeği sindirmek için ottcul hayvanların midesindeki kirkbayir bölümünün olması gerekir. :))))).
Aksine kabizlik yapar, doğada gıdalar bizler için hazır paketler halinde bulunur. Ne kadar ayristirilirsa okadar zararlı olur. Tıpkı 1. Kalite unun en zararlı olması gibi...
Mutlaka yulaf yenecekse yular ezmesi seklinde olmalı .
Gecen yılki dukancilarin cogu daha cok kilo aldı..

Back