yüksek tansiyon

nil76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2008
36
1
98
48
İstanbul
tansiyon hapı gebeliği olumsuz etkiler mi ?Yüksek tansiyon hastalığı olan kişiler hamilelik dönemi nasıl geçirmeliler?

evet ya benimde kardeşim 38 haftalık hamile ve tansiyonu son günlerde sürekli inip çıkıyor,bu konu ile ilgili internette kötü şeyler okudum çok korkuyorum,tecrübesi oan arkadaşlar yazarsanız sevinirim,teşekkürlerr.

günaydın... benim normalde tansiyon sorunum yoktu...gebeliğin 30.hft da tansiyonum yükseldi ve düşmedi... 32.hft da preeklemsi oldum ve bebeğimi kaybettim... gebelik süresince tansiyonun kontrol altında olması gerektiğini biliyorum.. 14-9 tansiyonun üzerindeki değerler gebelik için çok riskli...tuzsuz yemek gerekiyor.. kendi durumumla ilgili araştırma yaparken tansiyon hastalarınında gebelikte ilaç kullanarak bebek sahibi oldugunu da duydum... mutlaka dikkatli olun arakadaşlar...bu konuda doktorunuz detaylı bilgi verebilir..

merhaba canım benim gebeliğimin 27 inci haftasında tansiyonum çıktı.bende preeklemsi nedeniyle erken doğum yaptım.ikizlerimden birini kaybettim.anne ve bebek için tehlikeli bir durum bende tansiyon kontrol altına alınamadı.tansiyonlu bir annenin çocuğu çoğunlukla gelişme geriliği oluyor.anne karnında ebatları sata göre daha küçük oluyorlar.mesela benim bebeğim 30 haftalıktı ama 24 haftalık bebek büyüklüğündeydi.ilaçlarda bebekte trombosit peniye neden olabiliyor.bunlar benim yaşadıklarım.çok fazla tuzlu yememeni tavsiye ederim.sağlıkla sıhatle bebeğini kucağına almanı dilerim.

teşekkür ederim ben gerçekten yüksek tansiyon sebeiyle zaten beyin kanaması geçirdim hani ebru gündeş ekranlarda geçirmişti .Bu yüzden tedirgin oluyorum umarım başıma tekrar böyle bir şey gelmez herkese teşekkürler

nil o cok zor bisey gercekten Allah sifalar versin nasil hissedebiliyorsun tansiyonunun ciktigini kulaklarda cinlama beyinde agri degilmi

Canım yeni girebildim daha ben anevrizmayı geçireli dört yıl oldu ama tansiyon ilaçlarıma devam ediyorum beni korkutan bir tek şey var o da tansionumun yükselmesi.

merhaba bende gebeliğimde preeklemsi rahatsızlığı yaşadım. ayrıca benim plesanta yani eş tutunamaması gibi de bir sorunum oldu yani bozuk dopleer.doktorlarda çok geç anladılar, bu yüzden bebeğim büyüyemedi dahada geriledi. 26.haftada 22.haftalık kadardı. Halbuki 20.haftada bebeğim öndeydi kilosuyla boyuyla. yazılanlar gibi hamileliğimin, özlellikle de son zamanlarında sürekli uyku uyuma durumundaydım, baş ağrısı tansiyon,26. haftada doğum yaptırıldım.bebeğim doğmadan öldü. doğum yapalı 15 gün oldu.doğumdan bir gün önce 24 saatlik idrar toplandı ve 5600 protein kaçağı çıktı. acil müdahale edildi yinede zehirlenmişim. zehir bütün organlarıma tamamen yerleşmiş. doğumdan sonra 3 gün yakın takipte yattım. şimdi dahiliyeye gidiyorum iç organların zehri atma oranına bakıyorlar. ikinci kez anne olmak istiyorum tamamen iyileştiğimde ama çok da korkuyorum. Doktorum ilk hamilelikle %90 riski attığımı söyledi. her gebe gibi %10 riskin var, ikinci hamileliğinde yakın takiple hamileliğin kontrol edilecek sürekli dedi.
ilk hamileliğinde preeklemsi yada eş tutunamaması sorununu yaşayıpta bebeğini kaybeden, ikinci hamileliğinde hiç sorun yaşamadan bebeğini dünyaya getiren var mı?
Lütfen cevap yazın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…