merhaba bende gebeliğimde preeklemsi rahatsızlığı yaşadım. ayrıca benim plesanta yani eş tutunamaması gibi de bir sorunum oldu yani bozuk dopleer.doktorlarda çok geç anladılar, bu yüzden bebeğim büyüyemedi dahada geriledi. 26.haftada 22.haftalık kadardı. Halbuki 20.haftada bebeğim öndeydi kilosuyla boyuyla. yazılanlar gibi hamileliğimin, özlellikle de son zamanlarında sürekli uyku uyuma durumundaydım, baş ağrısı tansiyon,26. haftada doğum yaptırıldım.bebeğim doğmadan öldü. doğum yapalı 15 gün oldu.doğumdan bir gün önce 24 saatlik idrar toplandı ve 5600 protein kaçağı çıktı. acil müdahale edildi yinede zehirlenmişim. zehir bütün organlarıma tamamen yerleşmiş. doğumdan sonra 3 gün yakın takipte yattım. şimdi dahiliyeye gidiyorum iç organların zehri atma oranına bakıyorlar. ikinci kez anne olmak istiyorum tamamen iyileştiğimde ama çok da korkuyorum. Doktorum ilk hamilelikle %90 riski attığımı söyledi. her gebe gibi %10 riskin var, ikinci hamileliğinde yakın takiple hamileliğin kontrol edilecek sürekli dedi.
ilk hamileliğinde preeklemsi yada eş tutunamaması sorununu yaşayıpta bebeğini kaybeden, ikinci hamileliğinde hiç sorun yaşamadan bebeğini dünyaya getiren var mı?
Lütfen cevap yazın...