• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek riskli gebelik

Snmglmzks

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Herkese merhabalar ilk kez bu sayfaya giriş yaptım.Bende çeşitli kronik hastalıklar var ve 8 haftalık hamileyim şu an içinn bebeğim de sıkıntı yok.Hipertansiyon ve kronik böbrek yetmezliği ve bir kaç tane bağışıklık sistemi hastalığım var.Nefroloji doktorum şu an için sıkıntı yok dedi ileri asamalr sıkıntılı olabilir dedi Romotoloji doktorum da çok sıcak bakmadı.Jinekolog ise bence aldır dedi ileri de hem senin hem bebek için sıkıntı olur dedi.Benim gibi farklı hastalıkları olup yüksek riskli gebe grubunda olup hamile kalanlar ya da çocuk dünyaya getirenlere sormak istiyorum sizin süreciniz nasıl geçti

Öncelikle zor bir süreçten geçtiğinizi söylemek isterim farklı doktorlardan farklı görüş almak insanı iyice kararsız bırakabiliyor hipertansiyon ve böbrek hastalığı olan gebelikler gerçekten riskli olabiliyor ama her hastanın durumu birebir aynı olmuyor o yüzden başkalarının deneyimleri size tam yol göstermeyebilir bence mümkünse bir perinatoloji yani riskli gebelik uzmanından da görüş almanız iyi olabilir nefroloji romatoloji ve kadın doğumun birlikte değerlendirmesi daha sağlıklı olur en önemlisi kendinizi baskı altında hissetmeden tüm riskleri anlayarak karar vermeniz umarım her şey sizin için en sağlıklı şekilde ilerler

Merhaba geçmiş olsun öncelikle hastalığınız aktive mi şuan acaba o yüzden mi riskli görüyor doktorunuz? Bende lupus hastasıyım. Çevremde çok var sağlıklı gebelik geçiren olumsuz düşünmeyin 🙏🙏 tabi bu tarz hastalıklarla öncelik sizin saglığınız

Merhaba bende ilk hamile olduğumu öğrendiğimde rutin kan vermeye gittim ve şeker hastası olduğumu öğrendim öncesinde tansiyonum yüksekti ilaç kullanıyordum bide tiroid var tabii.
Bir hafta endokrin de yattım şekerim için eve çıktığımda da aynı şekilde seyir etti zaten insülin başlamışlardı riskli gebelik diye perinatolojiye gidiyorum hala şuana kadar bir sıkıntı olmadı gebeliğimle alakalı ama normalde 20 haftalık olması gereken bebek ultrasonda 19 yada 18 haftalık gibi gözüküyordu doktor biraz gözümü korkuttu şimdi çarşamba gününe detaylı ultrason randevum var yine perinatoloji de bakalım nasıl geçecek. Rabbim sağlıkla ve sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin. Kendinizi ihmal etmeyin dikkat edin

Bende bu hastalıkların dışında ailevi Akdeniz ateşi Behçet panuveit birde nadir görülen işitme kaybına yol açan çoban sendromu ve AVN(kemik çürümesi)her iki dizimde bir de kolumda var muhtemelen ben şikayetçi çok değilim ama muayenelerde kalçalarda da olduğu dusunuluyor.Perinatolojiye gittim dün yarım saat hastalıklardan bahsettik çocuk ile hiç konuşmadık.Kotu olan sadece tansiyon ve böbrek olsa tamam onun yapacağı sıkıntıları biliyoruz ama diğer hastalıklar birbiri ile komplike.Perinatoloji doktoru daha yaş itibari ile çocuğun sahip olacağı anamolilerden bahsetti artı hastalıklar.5 gün süre verdi kararını ver dedi.Butun ilaçlarımı bıraktım günde 7 ilaç alıyordum.Doktorlar da ilk kez bu kadar hastalığın olduğu bir insanla karşılaşınca hep işte şu hastalığı olan hastalar sağlıklı gebelik geçiriyor ama sende şunlar da var.Pazartesi bı başka perinatolojiye daha gidip karar verecegim

Merhaba geçmiş olsun öncelikle hastalığınız aktive mi şuan acaba o yüzden mi riskli görüyor doktorunuz? Bende lupus hastasıyım. Çevremde çok var sağlıklı gebelik geçiren olumsuz düşünmeyin 🙏🙏 tabi bu tarz hastalıklarla öncelik sizin saglığınız
Evet genel olarak yoğun takipliyim kardiyoloji nefroloji romatoloji göz şimdi fizik tedavi de eklendi zaten gebelik sürecinde hep birlikte calisilip karar vereceğiz dedi kadın doğum doktoru

Merhaba bende ilk hamile olduğumu öğrendiğimde rutin kan vermeye gittim ve şeker hastası olduğumu öğrendim öncesinde tansiyonum yüksekti ilaç kullanıyordum bide tiroid var tabii.
Bir hafta endokrin de yattım şekerim için eve çıktığımda da aynı şekilde seyir etti zaten insülin başlamışlardı riskli gebelik diye perinatolojiye gidiyorum hala şuana kadar bir sıkıntı olmadı gebeliğimle alakalı ama normalde 20 haftalık olması gereken bebek ultrasonda 19 yada 18 haftalık gibi gözüküyordu doktor biraz gözümü korkuttu şimdi çarşamba gününe detaylı ultrason randevum var yine perinatoloji de bakalım nasıl geçecek. Rabbim sağlıkla ve sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin. Kendinizi ihmal etmeyin dikkat edin
Size de geçmiş olsun şeker ve kolestrol düzenli olarak bakildi yıllarca onlarda sıkıntı çıkmadı.İnsallah sağlıkli bir sekilde kucağınıza alırsınız

Öncelikle zor bir süreçten geçtiğinizi söylemek isterim farklı doktorlardan farklı görüş almak insanı iyice kararsız bırakabiliyor hipertansiyon ve böbrek hastalığı olan gebelikler gerçekten riskli olabiliyor ama her hastanın durumu birebir aynı olmuyor o yüzden başkalarının deneyimleri size tam yol göstermeyebilir bence mümkünse bir perinatoloji yani riskli gebelik uzmanından da görüş almanız iyi olabilir nefroloji romatoloji ve kadın doğumun birlikte değerlendirmesi daha sağlıklı olur en önemlisi kendinizi baskı altında hissetmeden tüm riskleri anlayarak karar vermeniz umarım her şey sizin için en sağlıklı şekilde ilerler
Kesinlikle öyle tüm riskleri alarak karar ver.Kadin doğum doktorum 5.aydan itibaren seni ve çocuğu yoğun bakıma alıp çocuğun kuvezde aylarca tutma ihtimalim var ve bu ihtimal düşük değil dedi.

Evet genel olarak yoğun takipliyim kardiyoloji nefroloji romatoloji göz şimdi fizik tedavi de eklendi zaten gebelik sürecinde hep birlikte calisilip karar vereceğiz dedi kadın doğum doktoru
Umarım iyi olursunuz başka çocuğunuz var mı 🥰

Size de geçmiş olsun şeker ve kolestrol düzenli olarak bakildi yıllarca onlarda sıkıntı çıkmadı.İnsallah sağlıkli bir sekilde kucağınıza alırsınız
Amin çok teşekkür ederim hepimiz inşallah

Back
X