• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek Prolaktin Tedavisi

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.073
198
Arkadaşlar merhaba,
Benim bir sorun olacaktı sizlere 2 aydır adet geçikmesi yaşıyorum, yaklaşık 10 gün gecikiyor arada da 1 2 günlğk kanamam oluyor. Doktora gittim bu yüzden kullandığın antidepresan ilacı yüzünden prolaktin seviyesi 22ye çıkmış bu yüzden gecikme yaşıyormuşum. Doktorum adetin bitince 3 gün içinde gel tedaviye başlayalım dedi. Ancak eğer antidepresan kullandığım süre içinde böyle olacak ilacı kestiğimde normal seviyesine inecekse boşuna tedavi olup ekstradan kimyasal almak istemiyorum. Bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar merhaba,
Benim bir sorun olacaktı sizlere 2 aydır adet geçikmesi yaşıyorum, yaklaşık 10 gün gecikiyor arada da 1 2 günlğk kanamam oluyor. Doktora gittim bu yüzden kullandığın antidepresan ilacı yüzünden prolaktin seviyesi 22ye çıkmış bu yüzden gecikme yaşıyormuşum. Doktorum adetin bitince 3 gün içinde gel tedaviye başlayalım dedi. Ancak eğer antidepresan kullandığım süre içinde böyle olacak ilacı kestiğimde normal seviyesine inecekse boşuna tedavi olup ekstradan kimyasal almak istemiyorum. Bilgisi olan var mı?

yine senin iyi çıkmış benim 39,5 seviyesine yükselmişti.normali 2 ila 20 arası olmalı.. prolaktin yüksekliği adet düzensizliğine sebep olur.yumurtlama bozuklugu yapar ve en onemlısı bebek olmasına engel :( sırf bu yuzden 7 ay cocugum olmadı.tedaviye basladım dostınex die bi hap çok şukur ıkı haftada 0'a kadar düşürdü değerlerimi....

yine senin iyi çıkmış benim 39,5 seviyesine yükselmişti.normali 2 ila 20 arası olmalı.. prolaktin yüksekliği adet düzensizliğine sebep olur.yumurtlama bozuklugu yapar ve en onemlısı bebek olmasına engel :( sırf bu yuzden 7 ay cocugum olmadı.tedaviye basladım dostınex die bi hap çok şukur ıkı haftada 0'a kadar düşürdü değerlerimi....

Ben bekarım bu yüzden çocuk sorunum olmuyor:) Eğer antidepresan kullanımını bıraktıktan sonra tekrar düzelecekse boşuna kullanmak istemiyorum ilaç artık :(

canım bende de vardı o sorun bana dr bitkisel bi ilaç verdi Agnucaston diye.hayıt otundan yapılıyor yan etkisi yok.istersen doktoruna bir danış bu ilacı.işe yarıyor

canım bende de vardı o sorun bana dr bitkisel bi ilaç verdi Agnucaston diye.hayıt otundan yapılıyor yan etkisi yok.istersen doktoruna bir danış bu ilacı.işe yarıyor

Bugün gidecektim uyuyakaldım :/ Araştırdım tedavilerini bi kaç tane ilaç buldum. Seninki bitkiselmiş ne güzel. Yarın gittim gittim yoksa taa önümüzdeki aya.

canım yüksek prolaktin beyindeki hipofiz bezlerindeki aşırı çalışma sonucunda ortaya çıkan bir durumm..ve hamileliğin 8 haftasında yükselmeye başlamsı gereken bir durum olduğu için....sebebi ilerde tehlikeli boyutlra varmadan önlemini almalısın .. doktorun dostinex adında bir ilaç kullandırır değerin normale döner zamanla ayrıcaa incir de yememliisn artırıyor..henüz bekar olman da bişey değiştirmez...madem teşhis yapıldı durumun ciddiyetini anlaman ve önlemini alman için gecikme bencee...sonuçta zincirlme reaksiyon oluşuyor adetlerin gecikiyor yumurtalaman duruyor bazen de adet olmadığından yumurtan kistlere bile dönüşebiliyor.. çok çok yükselirse göğsünde ki süt bezleri bile harekete geçip süt gelebiliyor...Rabbim acil şifa versin tatlımm..

Son düzenleme:
yakın bir arkadaşım da bu dertten muzdarip hayıt otuu içiyordu...çok acı dediler..ama hapı varmışş onu yutabilrirsin direk..
istersen tabii ama bence doktr kontrolünde olman daha mantıklı:34:

yakın bir arkadaşım da bu dertten muzdarip hayıt otuu içiyordu...çok acı dediler..ama hapı varmışş onu yutabilrirsin direk..
istersen tabii ama bence doktr kontrolünde olman daha mantıklı:34:

Çok sağol canım. Tırstım bi an dediklerinden :( O zaman ben gideyim doktora bitkisel bi yöntemi varsa onu uygularım yoksa ilaç artık napalım :/ Zaten doktorumla konuşup antidepresanın dozajını da azaltmasını isticem o zaman düşer belki...

Back