Gebeliğe Hazırlık Yüksek prolaktin bir bakarmısınız ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bifincankahve

Hoayyy Maşallah 😌
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
2.953
4.782
133
Selam hanımlar az önce hormon tahlillerimin sonuçlarımı aldım ve yorumlarınıza ihtiyacım var..
Prolaktin 38.2
Fsh 6. 0
LH 20.9
AMH 2.82

Tam yumurtlama zamanımda kan verdim, bana göre prolaktin yüksek o yüzden doktorumu aradım fakat herşey normal dedi. Benim kafam karışık, bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var mı çok endişelendim ?

Prolaktinin yüksek gerçekten canım. Siklusunun ortasında biraz artabiliyor normalde ama 38 çıktıysa normal zamanda da 30 falandır ki o da yüksek.. Uzun zamandır bu meretle uğraşıyorum ben de malesef :(

Benim prolaktin yüksekken kupkuru oluyor, akıntılarım direkt kesiliyor yumurtlamadığımı öyle anlıyorum canım. Eğer emin olmak istiyorsan ateş ölçme yöntemini araştırabilirsin, yumurtlamadıysan belirgin bir ateş artışı göremiyorsun

Prolaktinin yüksek gerçekten canım. Siklusunun ortasında biraz artabiliyor normalde ama 38 çıktıysa normal zamanda da 30 falandır ki o da yüksek.. Uzun zamandır bu meretle uğraşıyorum ben de malesef :KK43:

Bana neden normal denildi o zaman ya sinir oldum şuan. Özellikle korunmayı biraktıktan sonra adet döngümde düzensizlikler 1 2 gün gecikmeler olurdu şimdi ise 1 2 hafta oynama oluyor.

Siz neler uyguluyorsunuz bu sorunu gidermek için ? Düşürmesi çok mu zor ?

Benim prolaktin yüksekken kupkuru oluyor, akıntılarım direkt kesiliyor yumurtlamadığımı öyle anlıyorum canım. Eğer emin olmak istiyorsan ateş ölçme yöntemini araştırabilirsin, yumurtlamadıysan belirgin bir ateş artışı göremiyorsun

Ovülasyon testleri denedim, akıntılara göre takip ettim birtek ateş ölçmeyi denemedim ama şuan tamamen salmış durumdayım öyle ki ovü gününe özel ilişki bile ayarlamıyorum..

Önce prolaktin neden yüksek diye bakıldı canım. Haşimato teşhisi kondu, tiroid ilacı kullanıyorum. Ama bu ilaç prolaktinimi düşürmedi. Hipofiz mr çekildi, mikroadenom çıktı. Yükseldikçe düşük dozda dostinex kullanıyorum, düşüyor, sonra tekrar yükseliyor... Hamile kalana kadar sürekli tsh ve prolaktin kontrol ettiriyorum 2 haftada bir. Ama sor becerebildin mi, yok :halay:

Ovülasyon testleri denedim, akıntılara göre takip ettim birtek ateş ölçmeyi denemedim ama şuan tamamen salmış durumdayım öyle ki ovü gününe özel ilişki bile ayarlamıyorum..
Salmak daha iyi inan, inan keçileri kaçırmak üzereyim ben... Bu ay hsg de çekildi, yok bugün başladı yine lekelenmem, bat yarın

Salmak daha iyi inan, inan keçileri kaçırmak üzereyim ben... Bu ay hsg de çekildi, yok bugün başladı yine lekelenmem, bat yarın

Hakkımızda hayırlısı canım ya, bir yandan da delirdim mi bilmiyorum ama kendime sorun arıyorum. Yani hıh bu yüzden olmuyor demek ki diye düşünmek iyi geldi yaa bilmiyorum:KK53:

İlaç kullanıp düşüyor ama mesela benim tsh çok yüksek değildi, 3 civarındaydı, dostinexi kullanınca 0.005’e düştü, bu da sağlıklı değil... Birini düzelticem diye diğerini batırdılar. Çok can sıkıcı canım, o yüzden salmak en iyisi galiba :)

Hayıt suyundan bahsediliyor ama ilaç kullanırken önermiyorlar canım, ilaç kullanmiycam dersen deneyebilirsin sanırım

Yok ilaç kullanmayacağim elbet demiyorum fakat hani doktordan randevu alana kadar kendim birşey yapabilirmiyim diye sordum.

Onu bilmiyorum canim ama çaresi olan bir şey yani kafana takma. Ama incir falan prolaktini yükseltiyor yani o tarz yiyeceklere de dikkat etmek lazım.

Inciri de çok severim aslında ama sağlığımın düzelmesi ve bebek sahibi olabilmek için herşeyi yapabilirim...

Kizlar yardim edin lutfen bana bu ay haşimato teshisi koyuldu bundan dolayi bi dusugum olmustu hamile kalmaya engelmis ilac kullanip hamile kalan var mi aranizda degerleriniz ne kadar surede dustu sureciniz nasil gerceklesti

Testere dişli aslan pençesi öneriyor Saraçoğlu 🌷

Back