Yüksek Lisans Tezi

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.624
1.121
Arkadaşlar merhaba,

Yüksek lisans tezi hakkında bir şey danışmak istiyorum. Yüksek lisans bitirme tezimiz isteğimiz dışında yayınlanıp kullanılabiliyor mu? Bu konuda bilgisi olan varsa bu bilgisini paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler...

Ben sen kendin işte örnek veriyorum 3 yıl boyunca erişime kapatabiliyorsun diye biliyorum. O süre bitince otomatik olarak erişilebiliyor.

Merhaba,biraz geç oldu ama yökün sitesinde sanırım yüksek lisans ve doktora tezlerinin hemen hemen hepsi mevcut. Girip okuyabiliyorsunuz hatta... kullanılır mı bilmiyorum ama bence de emeğe saygı olmalı...

Yapılamaz.
Okunabilmesi, alıntı yapılabilmesi başka şey, citation/atıf yapmadan kullanılması, alıntılanması başka şey. Sonuncusu direkt intihaldir.

2019 yili basindan bu yana tezler erisime de kapatilamiyor( onceden bu yonde kaydi olanlar haric)
Eger istegin/bilgin disinda baska birileri makale/kitap vb. Olarak yayimlamis ise yayinevine bildirimde bulunduktan sonra fikri ve sinai haklar savciligina verebilirsin.
Eger bir tezde kullanilmis ise yok'e usulsuz alinti hkk bildirim yapabilirsin vb. vb. Hem danisman hem yazar hakkinda islem yapilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…