• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek Lisans Sözlü Bilim Sınavı

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.815
1.935
83
26
Merhaba hanımlar yarın istanbulda bir devlet okulunda sözlü bilim sınavım var ya da başka bir deyişle mülakatım var. İnternetteki araştırmalarım pek sonuç vermedi, hocaların ne sorabileceği hakkında fikri olan var mı? Endüstri mühendisliği mezunuyum, çok teknik sorular mı soruluyor yoksa yoruma dayalı şeyler mi? Bir yandan farenjit oldum sesim çıkmıyor, telafisi olmadığı için serumlarla katılıcam mülakata:( verebileceğiniz taktikler var mı yarın için

Bölümünüzle alakali bilgim yok. Sadece sizi rahatlatmak istedim. Mulakat yapan hocalar sizin heyecanınızı azaltmak icin sizinle sohbet edecektir. Ben iibf mezunuyum yine bolumumle alakali bir bolumde yuksek lisans yapiyordum. Bana tamamen bilgi sormuslardi. Mezun oldugum okulda yüksek yaptim, hocalari ve tarzlarini taniyordum tamamen derste anlattiklari seyleri sordular. Yuksek lisans yapacaginiz bolum hocalarının uzmanlik alanlarini araştırın. kendi alanlari, hangi konuda kitap yazdilarsa onunla ile ilgili soru soruyorlar.

Öncelikle hayırlısı olsun, stres yapmayın rahat olursanız hızlı da düşünüp cevaplarsınız , kasmayın kendinizi. Muhtemelen hangi alanda ilerlemek istediğinizi, sebeplerini , bu konuda hangi kaynakları okuduğunuzu, sizi çalışmak istediğiniz alanda ulusal ve uluslararası düzeyde hangi eserlerin , çalışmaların etkilediğini yazar-eser -tarih bilgisiyle isteyebilirler (makale ve proje bazlı ), çalışmak istediğiniz alanda özgün bir projeniz varsa ona değinmenizde fayda var. Ulusal projelere TÜBİTAK çalışmalarına katıldıysanız yanınızda sertifikaları da götürüp imkan olursa gösterirsiniz yoksa bu projelerde kimlerden eğitim aldığınızı ve size katkılarına değinebilirsiniz. Erasmus yaptıysanız mutlaka oradaki tecrübelerinize ve bunun çalışmak istediğiniz konuyla bağlantısına değinin. Lisans bitirme teziniz varsa ondan ve mesleki alandaki tecrübelerinizden bahsedebilirsiniz. Umarım güzel geçer 🎈🍀

Öncelikle hayırlısı olsun, stres yapmayın rahat olursanız hızlı da düşünüp cevaplarsınız , kasmayın kendinizi. Muhtemelen hangi alanda ilerlemek istediğinizi, sebeplerini , bu konuda hangi kaynakları okuduğunuzu, sizi çalışmak istediğiniz alanda ulusal ve uluslararası düzeyde hangi eserlerin , çalışmaların etkilediğini yazar-eser -tarih bilgisiyle isteyebilirler (makale ve proje bazlı ), çalışmak istediğiniz alanda özgün bir projeniz varsa ona değinmenizde fayda var. Ulusal projelere TÜBİTAK çalışmalarına katıldıysanız yanınızda sertifikaları da götürüp imkan olursa gösterirsiniz yoksa bu projelerde kimlerden eğitim aldığınızı ve size katkılarına değinebilirsiniz. Erasmus yaptıysanız mutlaka oradaki tecrübelerinize ve bunun çalışmak istediğiniz konuyla bağlantısına değinin. Lisans bitirme teziniz varsa ondan ve mesleki alandaki tecrübelerinizden bahsedebilirsiniz. Umarım güzel geçer 🎈🍀
Çok teşekkür ederim güzel haberleri vereceğim inşallah💕

Back