yüksek lisans.. sonrası akademisyenlik..yardım lütfen

blackwitch7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
434
155
merhaba ben yüksek lisans düşünüyorum..yurtdışında da arştırıyorum ama yapan varmı? türkiyedeki sınavlardan daha mı zordur girmek?türkiyede yaparsam da akademisyen olarak kalmak için napmam lazım..tamam alese gir 70 üstü al yds ye gir bunları anladım fakat bi tanıdık asistan olduktan bi süre sonra hoca artık onunla çalışmamaya karar vermiş..bu nasıl oluyoki artık atanmış olmuyomuyuz?4. sınıf mühendislik öğrencisiyim bu arada.

merhaba ben yüksek lisans düşünüyorum..yurtdışında da arştırıyorum ama yapan varmı? türkiyedeki sınavlardan daha mı zordur girmek?türkiyede yaparsam da akademisyen olarak kalmak için napmam lazım..tamam alese gir 70 üstü al yds ye gir bunları anladım fakat bi tanıdık asistan olduktan bi süre sonra hoca artık onunla çalışmamaya karar vermiş..bu nasıl oluyoki artık atanmış olmuyomuyuz?4. sınıf mühendislik öğrencisiyim bu arada.
Merhabalar, ben su an Amerika'da doktora yapiyorum. Kabul almak net bir sekilde Turkiye'den daha zor diyemem, basvurdugunuz okullara bagli. Ama arkadasinizin basina gelen burada oldukca olagan bir durum, hoca sizin performansinizdan memnun kalmadigi an sizi grubundan cikarabilir ya da maasinizi azaltabilir. Turkiye'de de iyi bir universitede kadro almaniz icin en az 1 sene yurtdisinda master-doktora ya da postd0c yapmaniz gerekiyor bildigim kadariyla. En azindan ODTU'de durum buydu. ALES, not ortalamasi, TOEFL vs icin de net bir sinir yoktu bizim bolumde, basvurular yuksekten dusuge siralanip en yuksekler aliniyordu.

Peki siz amerikada hangi üniversitede yapıyosunuz?nasıl bi yol izlediniz şu aşamada benim ne yapmam lazım?

Ben University of Arizona'dayim su an. Eger hala girmediyseniz bir an once TOEFL ve GRE'ye girmelisiniz ve daha sonra universitelerin web sitelerinden basvuru yapmalisiniz. Son basvuru tarihleri genelde 1 Aralik-1 ocak arasi degisir ve 100$ civari basvuru ucreti vardir her okulun.

Ben University of Arizona'dayim su an. Eger hala girmediyseniz bir an once TOEFL ve GRE'ye girmelisiniz ve daha sonra universitelerin web sitelerinden basvuru yapmalisiniz. Son basvuru tarihleri genelde 1 Aralik-1 ocak arasi degisir ve 100$ civari basvuru ucreti vardir her okulun.
Peki tesekkür ederim ilginize

X