• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek Lisans Niyeti

AbsolutPromise

perfectly imperfect
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2018
7.899
32.704
548
KK Hanımları merhaba

Yüksek lisansa başvuracağım, haliyle niyet mektubu yazmam gerekiyor ve teslim tarihi mezun olmamdan önceye geliyor.

Şöyle ki bu hafta niyet mektubunu yazıp başvurumu sonlandırmam lazım artık. Ama ben tek ders sınavıyla temmuzda mezun olacağım.

Bu niyet mektubuna bunu yazmalı mıyım yazmamalı mıyım? Yazmalıysam nasıl belirtmeliyim?

Ayrıca kişisel sorunlarım nedeniyle ilk 3 sene okula gitmediğimden mezuniyet tarihim baya uzamış gözüküyor. Buna değinmek gerekir mi yoksa kişisel sorunun senin olsun bizi alakadar etmez bu tür bahaneler diye mi düşünürler?

Merak etmeyin bu kadar devrik cümlelerden oluşmayacak mektubum. Ama bu kısım için sizlerden fikir istiyorum. Şimdiden teşekkürler. 😌

Oncelikle hayirli olsun. Basvuracaginiz akademik ortami siz bizlerden daha iyi bilirsiniz. Durustlugun on planda oldugu bir camia mi, yoksa belirli fikirler uzerinde mi yogunlasiyorlar. Ona gore kararinizi verirsiniz. Tubitagin duzenledigi egitim icin bir yazi yazmam gerekmisti. Kimim, egitimim ve niye bu egitime katilmak istiyorumu iceren. Turkiyeden 15+15 kisi o yil katilacakti. Durdum dusundum. Tam bir sayfa icten ama net cumlelerle neden bu egitimi istedigimi yazmistim. Ilk grupta secildim. Ama akademik camia cesit cesit.

Şöyle ki: insanız, hepimizin eksi yönleri olur.
Komite de bunların farkında zaten.
Mesele kendinin reklamını yapabilmek, eksik yönlerine şöyle değinebilirsin:
Bu eksik yönlerinden nasıl bir ders aldığın, nasıl bu eksiklerini geliştirdiğinle ilgili yazabilirsin.
Benim ikinci yılda bazı kişisel sebeplerden notlarım düşüktü, özellikle istatistiğim, bunu üçüncü yıl top notlara çektim, bu konuda kendimi geliştirdiğimden, kendi başıma çalıştığımdan, boş durmadığımdan bahsettim.
Bu bir örnek bu şekilde kendi avantajına çevirebileceksen yaz.

Bende olmadığını ilk defa duyuyorum. 🙄
Yurt içinde de yurtdışında da yüksek lisans/doktora programları için hem referans hemde niyet mektubu isteniyor.

Istanbul'daki üniversiteler (marmara, ıstanbul, ytu) yds puani, ales, gano, bilim sinavi ve mülakat ile öğrenci kabul ediyor.
Bunlar dışında sadece galatasaray universitesi'nin tez konusuyla alakali yazi istediğini biliyorum.

Ben hiç niyet mektubu istemeyen duymadım, çok şaşırdım.

Hatta en önemlisi niyet mektubu derdi hocalarımız hazırlanırken başvurulara.

Ben de uzatarak mezun oldum ama niyet mektubuma başarısızlıklarıma dair bir açıklama eklemedim. Genel olarak o bölüm için neden uygun olduğumu lisansımdan örnekler vererek açıkladım. Çalışma deneyimlerimden bahsettim.
Yanlış yönlendirmek istemem ama mülakatta zaten transkriptinize bakınca size sorarlar neden ara verdiğinizi. Açıklarsınız bir şey olmaz.
Çok başarılar dilerim.

Back