• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüksek lisans mı mali müşavirlik mi ?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
5
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Kamu yönetimi mezunuyum ve bir şirketin ön muhasebe biriminde çalışıyorum.
Fakat bu iş bana artık küçük gelmeye başladı ve ben de iyi bir kariyerim iyi bir statüm olsun istiyorum.
Kpss ye girdim fakat istediğim başarıyı elde edemedim.
Bu aralar yüksek lisans ve mali müşavirlik arasında gelgitler yaşıyorum.
Çok karışığım.
Yüksek lisans yaparsam artılarım ve eksilerim neler olur?
Mali müşavirliğe hazırlanıp mali müşavir olsam artılarım ve eksilerim neler olur?
Hangisinin artıları fazla, hangisinin eksileri az ?
Sürekli bunu düşünmekte ve araştırmaktayım.
Bu konuda bi de sizden fikir almak istiyorum, Olur ya kaçırdığım, göremediğim, düşünemediğim konular olabilir.
Lütfen bu konuda fikirlerinizi, bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

yüksek lisansı tavsiye etmiyorum yüksek lisans bana zaman kaybı gibi geliyor çok fazla bir artısı olduğunu düşünmüyorum. İşe girip para kazanmak ve çalışarak tecrübe artırmak daha mantıklı gibi.Okulda kalmak isteyenler için yüksek lisans iyidir doktora ile devam ettirilip okulda kalınabilir yoksa çok da anlamlı değil.Ünvyi bitirdiğim dönemde insanlar iş bulamadıkları için yüksek lisansa başvuruyordu ya da erkekler askere gitme süresini ertelemek için.Eğer ilerde devlete girmeyi düşünüyorsan girdikten sonra da yüksek yapabilirsin özel sektörde kendi işini falan yapacaksan pek de yükseğin manası yok.Devlet de yüksek çok maaş farkettirmiyor gerçi gereksiz bence yüksek lisans .Maddi durumun iyiyse sosyal çevre kazanmak biraz bilgi birikimini artırmak istiyorsan keyfine yapmak güzel olabilir.
yüksek lisans üzerinde durdum mali müşavirlikle ilgili bişey söyleyemeyeğim bilgim yok çünkü:34:

Merhaba arkadaşlar,
Kamu yönetimi mezunuyum ve bir şirketin ön muhasebe biriminde çalışıyorum.
Fakat bu iş bana artık küçük gelmeye başladı ve ben de iyi bir kariyerim iyi bir statüm olsun istiyorum.
Kpss ye girdim fakat istediğim başarıyı elde edemedim.
Bu aralar yüksek lisans ve mali müşavirlik arasında gelgitler yaşıyorum.
Çok karışığım.
Yüksek lisans yaparsam artılarım ve eksilerim neler olur?
Mali müşavirliğe hazırlanıp mali müşavir olsam artılarım ve eksilerim neler olur?
Hangisinin artıları fazla, hangisinin eksileri az ?
Sürekli bunu düşünmekte ve araştırmaktayım.
Bu konuda bi de sizden fikir almak istiyorum, Olur ya kaçırdığım, göremediğim, düşünemediğim konular olabilir.
Lütfen bu konuda fikirlerinizi, bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

Çok güzel bir konu açmışsın çünkü bu konu benim de derdim oldu şu sıralar.Mali müşavirlik için 3 yıl staj ve stajın sonundaki mesleki sınavın zorluğu benim caymama neden olmuştu.stay yeri bulmak ve muhasebecinin çalışma ortamı (az maaş çok iş) benim olumsuz yönde karar vermeme neden olmuştu ama yüksek lisansı hiç düşünmemiştim taa geçen gün hocam alesten bahsedene kadar.Nedense bir anda ales e girmeye karar verdim.yalnız ben şu şekilde düşünüyorum y.lisans yaptıktan sonra kpss a yani uzmanlık kadrolarını düşünüyorum.ya da şöyle de yapabilirsin hem çalışıp hem y. lisans da yapabilirsin çünkü "Fakat bu iş bana artık küçük gelmeye başladı ve ben de iyi bir kariyerim iyi bir statüm olsun istiyorum." böyle düşünüyorsun. İŞte kimisine göre de y. lisans zaman kaybı geliyor be da benim aklımı karıştırıyor çünkü mantıklı bir karar vermek istiyorum ben aöf okuduğum için örgünlerle aramdaki farklı y. lisans yaparak kapatabileceğimi düşündüm bir de :S Senin de kafanı karıştırmış olabilir.Şuandaki fikirlerin neler senin de?

Merhabalar,
ben de mali müşavirlik staja başlama sınavına gireceğim. aslında yüksek lisans yapmak istiyorum fakat alese başvurmadım. önümüzdeki sınava girip seneye başlasam. staj süresini düşürmek için geç kalmış olacağım. gediz üni. uygun görünüyor. bilemiyorum ne yapacağım...

Bir şirketin ön muhasebesinde çalışıyorsan gayet iyi şu an için bence, şirketler rahattır çünkü.
Ancak muhasebe bürolarında çok daha şey öğrenirsin yalnız 3 yıllık stajın süresince de o tempoya dayanabilir misin bilmiyorum.
Ben şu an yeterlilik sınavına girdim sonucunu bekliyorum, sanırım hepsini veremeyeceğim bi dahakine 7 dersi tamamlamış olurum ama ömrümden ömür gitti! Bu yaşta ders çalışmak hiç kolay değil ve inanılmaz sıkıcı! ama bu alanda ilerlemek istiyorsan ve muhasebede çalışıyorsan da yıllarını boş boş geçirmemen lazım.
İş alanlarına bakarsan müdürlük vb. pozisyonlar için kesinlikle SMMM belgesi isterler. Kaldı ki okulda kalma gibi bir durumun yoksa yüksek lisans çok gereksiz. Yani bir işe girmişsindir işte de "seni bu seviyeye almak için şu alanda MBA yapman gerekiyor" falan derler he ok. Ama muhasbe alanında önce belgen olmalı. Ondan sonra şirket kurumsaldır yükseğini yaparsın ama o da işinle alakalı olur. Şimdi sen önce işini oturt, boşu boşuna yüksek lisansa paranı ve emeğini harcama, ama müşavirlik gerçekten çok zorlu bunu da bil :/

Back