• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek lisans Hk.

Noona_noona

Bol dua,az keşke...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
1.396
2.009
133
Hanımlar merhabalar,

Çok önceden de bununla ilgili bir konu açmıştım ama o zamanlar başka bir iş fırsatı çıkmıştı önüme ,yüksek lisans yapmamıştım. Ben mühendislik fakültesi mezunuyum, şuan işletme yüksek lisans yapmak istiyorum, muhasebe alanında çalışıyorum kendimi bu alanda yetiştirmek, donanimli olmak istiyorum.

İnternetten araştırdım elbette ama tam istediğim cevabı göremedim burdan sormak istedim tekrar, yüksek lisansı tezsiz yapacağım kısmetse o bittikten sonra mali musavirlik sınavına girmek istiyorum, tezli yada tezsiz yapmak sınav için önem teşkil ediyordu acaba?

Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim🤗

Mali müşavir için üniversitenin belli bir bölümünden 4 yıllık mezun olmak yeterli. Sınava girip 3 yıl staj yapıyorsunuz
Teşekkür ederim ilginize 🤗 ben mühendislik mezunu olduğum için direk sınavına giremiyorum o yüzden işletme yl düşündüm ama tezsiz yapsam sorun olur mu diye kafamı karisti biraz

Muhasebeyi boşver mühendislik yap diyorum ben de. Madem yğksek lisans yapmak istiyorsun en iyisi mühendislik, iyi bir hoca tutturursan çok iyi açlışamalar yapabilirsin.
Sağlık, siber, yapay zeka, savunma sanayi vsye destekler artmaya başladı. Bu alana yönelen patentleri de götürüyor, güzel çalışmalar zaten çıkıyor.

Teşekkür ederim ilginize 🤗 ben mühendislik mezunu olduğum için direk sınavına giremiyorum o yüzden işletme yl düşündüm ama tezsiz yapsam sorun olur mu diye kafamı karisti biraz
Akademik düşünmüyorsan, işte yükselme içinse tezsiz kabul alıyor diye biliyorum. En iyisi mali müşavirliğin şartlarına bakmak. Onun yerine AÖFten işletme okusanız?

Sağlık, siber, yapay zeka, savunma sanayi vsye destekler artmaya başladı. Bu alana yönelen patentleri de götürüyor, güzel çalışmalar zaten çıkıyor.

%1000000000
Hepsinde eşit derecede istihdam, kariyer olanağı ve para varken bunları bırakıp niye muhasebeye yönelsin konu sahibesi di mi ama :KK50:

Hanımlar merhabalar,

Çok önceden de bununla ilgili bir konu açmıştım ama o zamanlar başka bir iş fırsatı çıkmıştı önüme ,yüksek lisans yapmamıştım. Ben mühendislik fakültesi mezunuyum, şuan işletme yüksek lisans yapmak istiyorum, muhasebe alanında çalışıyorum kendimi bu alanda yetiştirmek, donanimli olmak istiyorum.

İnternetten araştırdım elbette ama tam istediğim cevabı göremedim burdan sormak istedim tekrar, yüksek lisansı tezsiz yapacağım kısmetse o bittikten sonra mali musavirlik sınavına girmek istiyorum, tezli yada tezsiz yapmak sınav için önem teşkil ediyordu acaba?

Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim🤗
Farklı bir bölümde olduğunuz için yüksek lisans mı istiyor bu sınav ? Yoksa sizin tercihiniz mi?

Kendi alanında neden yüksek lisans yapmıyorsun ki. Mühendislik daha güzel değil mi? Mühendislikten yl yap. Maliyeyi aöf oku.ikinci üniversite kapsamında iki yılda diplomanı alırsın. Bu sürede hem yüksek lisans yapmış olursun,hem de ikinci lisans diploması almış olursun.

Aöf okuyun daha iyi ve kolay. Bende muhasebe finansman yuksegi yapiyordum. Yuksek lisans tezsiz bile olsa sizi zorlar. Temeliniz zaten yok, ustune teorik bilgi + finansal ekonometri girecek. Mali musavir olmak icin degmez. Birseyde ogrenemezsiniz cunku bilginizin oldugu varsayilarak daha ust duzeyde dersler goruyorsunuz.

Oncelikle SMMM olmak istiyorsaniz mevzuatla hasir nesir olmalisiniz. Bunun icin de meslegin genel ve ozel sartlarininin neler oldugunu dogru adreslerde aramalisiniz. Ozel kosullarda sorunuzun cevabi mevcut. Yerinizde olsam YL icin Muhasebe ve Finans’i tercih ederdim.

Muhendislik bransinizi bilmiyorum. Kendi Mali Musavirlik ofisinizi acmayi dusunuyorsaniz bir cok imalatci firma muhendis temelli bir SMMM ile calismayi tercih eder.

Bagimli calisacaksaniz da yine avantajlisiniz. Zira firmalarda muhendisler dahil tum calisanlar iflas durumunda isten cikarilir; en son nokta konulacagi zamana kadar SMMM’ye gorevinin basinadir.

Tezli/tezsiz YL olmasi gerekliligi konusunu dilerseniz YMMM olan ablamdan yarin ogrenip yazabilirim.

Eklentiler

• CB45CF32-CBA0-496D-AD24-53F84B106E28.png
    CB45CF32-CBA0-496D-AD24-53F84B106E28.png
    239,7 KB · Görüntüleme: 47
Bazı bölümlerde farklı lisans kabul edilmiyor, bazılarında sözlü, bazılarında yazılı sınav gerekiyor.
İşletme mezunuyum. Muhasebeyi a dan z ye aldım öğrendim ama çok zor. Neden bölümünüzden ilerlemiyorsunuz ki.
Bir de mali müşavirlik sınavında tez zorunluluğu mu var ben yok diye biliyorum. Arkadaşım gayet üni bitince sınava girdi.

Hepiniz çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için 🙏🤗 Ben 33 yaşındayım acikogretim kaydım var ama yaşımda geçmeden gerekli mezuniyet şartını sağlamak istiyorum açıkçası bu açıdan yl düşündüm, işletme derslerine baktığımda sözel kisimlari mevcut görünüyor ben endüstri mühendisiyim bizimde alanımızda yarı sözel yarı sayısal gibiydi sozele çok uzak değilim bu anlamda

Kendi alanımda gönlüme göre bir iş hiç bulamadım, mezun oldum aradım sonra bir yerde başladım ama meslegimle ilgili en ufak bir katkı olmadı muhasebe benim hayatımda hep vardı okulla birlikte çalıştığım için biliyorum , artık bu alanda ilerlemek istiyorum alaylı olarak değil , elimden geldiğince donanımlı olmak istiyorum🤲

Hepiniz çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için 🙏🤗 Ben 33 yaşındayım acikogretim kaydım var ama yaşımda geçmeden gerekli mezuniyet şartını sağlamak istiyorum açıkçası bu açıdan yl düşündüm, işletme derslerine baktığımda sözel kisimlari mevcut görünüyor ben endüstri mühendisiyim bizimde alanımızda yarı sözel yarı sayısal gibiydi sozele çok uzak değilim bu anlamda

Kendi alanımda gönlüme göre bir iş hiç bulamadım, mezun oldum aradım sonra bir yerde başladım ama meslegimle ilgili en ufak bir katkı olmadı muhasebe benim hayatımda hep vardı okulla birlikte çalıştığım için biliyorum , artık bu alanda ilerlemek istiyorum alaylı olarak değil , elimden geldiğince donanımlı olmak istiyorum🤲
YL ile SMMM kosulu saglamis olacaksaniz. Endustri Muhendisligi daha once de yazdigim gibi ozellikle imalatcilar icin cezbedici olacaktir. Hakkinizda hayirlisi olsun. 🌸

Bildiğim kadarıyla tezsiz de kabul ediliyor hatta bitirme projenizi de verdiğinizde 1 yıl stajdan düşülüyordu.

Daha önce genel muhasebe ile uğraşmış biri olarak söylüyorum işletme diplomam olmasına rağmen tükenip öğretmenlik okudum. Mevzuatları takip etmek🤮Siz bilirsiniz yani..

Back