Yüksek gelen elektrik faturası !!!

kenyalikiraz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
770
1
66
sinop
Kızlar selamlar

Bu ay işyerine 190 tl elektrık faturası geldi şok olduk ... en fazla 90 fılan gelırdı
Aynı sekılde evede fazla geldı ...

ve bırcok tanıdıgımda aynı dertten muzdarıp ..
az once nette okudum aynen aktarıyorum buraya

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (BEDAŞ) özelleştirilmesi sonrası kurum tarifelerde değişikliğe gitti. Saat 22.00 sonrası kilovat başına 0.18 TL olarak uygulanan fiyat artık uygulanmayacak.
Yeni değişiklikle birlikte tarife değişikliği yapmayan kişiler gün boyu kilovat başına 0.25 lira ödeyecek.

Tarife değişikliği ile ise kilovat başı 0.25 TL olan fiyat 0.07 TL’ye kadar düşecek.

“3 zamanlı tarife” adı verilen sistemle 06.00’dan 17.00’ye kadar kilovat başına 0.18 lira, 17.00’den 22.00’ye kadar 0.34 lira, 22.00’den 06.00’ya kadar 0.07 lira olarak uygulanacak.

Böylelikle mevcut tarifeden %20 tasarruf sağlanabilecek.

Tarife değişikliği yaptırmak isteyen kişilerin, bağlı bulunduğu elektrik işletme müdürlüğüne bizzat dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.

sizin bi bilginiz var mı bu konuyla alakalı

dılekceyı cıktı aldım :26:

Bzmde 180lira geldi.
Ama bbegm var sicaktn klima calostryrm ondn cok geliyorr

Bzmde 180lira geldi.
Ama bbegm var sicaktn klima calostryrm ondn cok geliyorr

Klıma evet cok yakar lakin bizde ofıste sıcak aylarda hazıran temmuz full sabah 8 aksam 6 klıma kapanmazdı tas catlasa 120 gelırdı fatura ....

suan 190 gelmesı sok etkısı yarattı .....

ve fazla gelmesının nedenı bu tarıfe degısıklıgı yarın dılekceyle basvuru yapıcam bedaşa bakalım

evet bu ay bize de çok geldi her zamankinden.

Bedaş özelleştigi için kımsenın haberı olmadan boyle bır degısıklıge gıdılmıs .....

Dilekçe verılmesı sartmıs yoksa her ay boyle yuksek fatura odemek zorunda kalıcaz....

ve hatta aylardır uygulanan bır degısımmıs lakınn bu denlı abartmamıslar ...

sımdı herkesın tepkisini alıyorlar .....

ulan ne adi herifler ya özellestırılmeyen kurum kalmadı arkadas ceberesınıde bız cekıyoruz ...:47::47::47::47:

Bedaş özelleştigi için kımsenın haberı olmadan boyle bır degısıklıge gıdılmıs .....

Dilekçe verılmesı sartmıs yoksa her ay boyle yuksek fatura odemek zorunda kalıcaz....

ve hatta aylardır uygulanan bır degısımmıs lakınn bu denlı abartmamıslar ...

sımdı herkesın tepkisini alıyorlar .....

ulan ne adi herifler ya özellestırılmeyen kurum kalmadı arkadas ceberesınıde bız cekıyoruz ...:47::47::47::47:

evet ben de neden bu ay böyle oldu diye hayıflanıyordum teşekkür ederim bu konu sayesinde dilekçeden haberim oldu biz de dilekçe verelim bakalım inşallah normale döner.

evet ben de neden bu ay böyle oldu diye hayıflanıyordum teşekkür ederim bu konu sayesinde dilekçeden haberim oldu biz de dilekçe verelim bakalım inşallah normale döner.

Rica ederim
Dılekceyı netten ındırebılırsınız ....

3 ZAMANLI TARIFEYE gecırılmesını talep etmıs olucaz ve faturalarımız %20 daha az gelecek ınsallahh

Faturalar bu ay 40 günlük gelmiş 1 aylık değil onun da biraz etkisi var bir de şu 3 zamanlı tarifenin de etkisi olmuş olabilir.

konuyla ilgili hürriyette de bir yazı var.
dilekçe ile fazla kısmı gerin alabilirsiniz yazıyordu

Elektrikte vatandaşlara şok fatura - Hürriyet EKONOMİ

keşke babamın ugrasacak vaktı olsada ugrassa ...

sadece dılekceyı verebılır ... sayac babamın uzerıne ...

bu ay aldıkları fazla parada gözlerine dursun haram zıkkım olsun ....

turkıyede kac mılyon kısı yasıyor , kac mılyon ev var her evden 40-50 kırpa kırpa yatırdıkları parayı cıkarmaya calısıyor adi uyanıklar ...

:47::47::47:

Evet bize de 400 küsür geldi bu ay şok olduk görünce. Sıcak memlekette yaşadığımızdan sürekli klima açık bazen sabaha kadar da açık kaldığı oluyordu ama geçen aylarda en fazla 200 geliyordu. Dilekçe vericez bizde.

Arkadaşlar; 3 zamanlı tarifede saat 06 ile 17 arası normal, 17 ile 22 arası iki katı, 22 ile 06 arası yarı yarıya ücret ödüyorsunuz. Birim fiyatı şu an bilmiyorum ama araştırmanızı öneririrm. Ben 4 yıldır 3 zamanlı tarifedeyim, hiç de öyle %20 kar etmedik. Kısaca elektrik pahalı. Üstelik çamaşır, bulaşık vs için saatin 22 olmasını bekliyorum eğer çok çok acil değilse. İşin bu boyutu da var.

Arkadaşlar; 3 zamanlı tarifede saat 06 ile 17 arası normal, 17 ile 22 arası iki katı, 22 ile 06 arası yarı yarıya ücret ödüyorsunuz. Birim fiyatı şu an bilmiyorum ama araştırmanızı öneririrm. Ben 4 yıldır 3 zamanlı tarifedeyim, hiç de öyle %20 kar etmedik. Kısaca elektrik pahalı. Üstelik çamaşır, bulaşık vs için saatin 22 olmasını bekliyorum eğer çok çok acil değilse. İşin bu boyutu da var.

elektrık tabıkıde pahalı herseyın pahalı oldugu gıbı ....

ama şu var sen 4 yıldır bu tarıfedesın bızde otomatık bu tarıfedeydık ama vatandastan habersız tarıfe degısıklıgı yasanıyor hıcbırseyden haberdar degılsın bır anda şok oluyorsun ....

bız 3 zamanlı tarıfedeyken faturamız 70 gelıyordu bu ay gelen 90 küsür sence burda apaçık ortada olan bır kumpas duzmece yok mu ?

ki elektrıge herhangı bır zam haberı yokken ??

ve sunuda dusunelım herkesın aylık kullanımı teknolojık aletlere gore degısıyor bıze 70 gelırken komşuya 100 gelıyordu

şuan bıze 90 ona 140 gelmiş aynı kullanım ek bırsey kullanmadık ek bırsey almadık fazladan bırsey etmedık nedir bu fark ?

elektrık tabıkıde pahalı herseyın pahalı oldugu gıbı ....

ama şu var sen 4 yıldır bu tarıfedesın bızde otomatık bu tarıfedeydık ama vatandastan habersız tarıfe degısıklıgı yasanıyor hıcbırseyden haberdar degılsın bır anda şok oluyorsun ....

bız 3 zamanlı tarıfedeyken faturamız 70 gelıyordu bu ay gelen 90 küsür sence burda apaçık ortada olan bır kumpas duzmece yok mu ?

ki elektrıge herhangı bır zam haberı yokken ??

ve sunuda dusunelım herkesın aylık kullanımı teknolojık aletlere gore degısıyor bıze 70 gelırken komşuya 100 gelıyordu

şuan bıze 90 ona 140 gelmiş aynı kullanım ek bırsey kullanmadık ek bırsey almadık fazladan bırsey etmedık nedir bu fark ?

Evet, ben ilgili haberi sonradan okudum. Bilgilendirmeden tarife değişikliğine gidilmiş. Haklısınız. Başvuru halinde fazla ödenen paranın iade edileceği yazılmış.
Bu arada benim bulunduğum bölge Boğaziçi elektriğe bağlı değil ama yine de yapılan haksızlığa üzüldüm. Umarım hakkınızı alırsınız.

Bizede gecen ay 57 gelmisti .60 lira sinirinda gelirdi hep bu ay 117 geldi sok olduk resmen soyuyorlar bedas da calisan akrabamiz bu durumu suriye lilere yardim icin milletten bilerek kesildigini soyledi.allah belalarini versin sanki biz cok zenginiz

Evet, ben ilgili haberi sonradan okudum. Bilgilendirmeden tarife değişikliğine gidilmiş. Haklısınız. Başvuru halinde fazla ödenen paranın iade edileceği yazılmış.
Bu arada benim bulunduğum bölge Boğaziçi elektriğe bağlı değil ama yine de yapılan haksızlığa üzüldüm. Umarım hakkınızı alırsınız.

bu aykı fazla mıktarı haram zıkkım edıyorum bır arkadasta surıyelılere yardım amaclı oldugunu soylemıs bılemıyorum olabılır tabı .....

kul hakkını alan herkesın allah kursagında bıraksın dıyorum bu parayı ...... boyle sessız sedasız bızden calıp mıllete dagıtacaklarına , kampanya felan baslatsalarmıs .... bız onlardan daha vıcdanlıyız yardımımızı esırgemezdık ..

Back