Aynı k.validem gibi bunlar da el iyisi"El iyisi" olayi bir bizde var..
muhtemelen bu şekildedir.Merkelin verdiği 3 milyon avrodandır.yaa evet yani kulağa hiç hoş gelmiyor sonuçta eğer kendi ülkende kendi öğrencin zorluk içinde ise ve atanmak için binbir takla atıyor ise önce bi dönüp bakacaksın ve onları atayacaksın hem verdiğin bursu geri almak ne demek
herneyse biraz araştırdım bişeyler buldum tamamen öğrenmek adına soruyorum tartışmak için değil ciddi cevap verecek olanlar yazarsa sevinirim
avrupa birliğinden göçmen suriye'liler sebebiyle alınan paranın dağıtılmasıdır. yani takip etmeyenler için özetleyelim en son merkel'in g20'den önce türkiye'ye ziyaretinde mülteciler sebebiyle fon oluşturulacağını belirtip 1 milyar euro'yu türkiye'ye göndermiş hatta türkiye bu rakamın 3 olmasını istemişti. bu öneri de ab tarafından kabul edildi.
ab bu parayı niçin gönderiyor? sen bu arkadaşlara destek ol orada yardımcı ol benim ülkelerime akın etmesinler.
türkiye bu parayı aldığında yalnızca suriye'li mültecilere harcamak zorunda. dolayısıyla bütçeden suriye'li lisans öğrencilerine de aylık 400 euro bütçe ayrılmış bunu da dağıtıyor
suriyeli universite öğrencilerine devletin kendi cebinden değil, ab ve bm'nin fonlarıyla1200 tl burs vermesidir. ab ve bm de insani yardım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (ironik bir şekilde) başlıca donorleridir. türkiye'deki sığınmacı öğrencilere de "ay türklere ne yapsak?" perspektifinden değil insan hakları perspektifinden bakacakları için bu öğrencilere eğitim desteği sağlanması için hükümetten taleplerde bulunacak ve imkan sağlayacaklardır. verilen linkte birçok partner olduğu görülüyor. iyice inceleyemedim ama gördüğüm kadariyla türkiye hükümeti dışında 4 ya da 5 partner var. sadece hükümetin faaliyeti değil yani.
suriyeli öğrencilerin üniversiteye gidebilmeleri için çoğu üniversite yös ve tömer puanı istiyor. her kapıyı çalanın kayıt olması gibi bir şey söz konusu değil yani. ayrıca her okulun bir yabancı öğrenci kontenjanı var.
bunları ekşi sözlükte okudum birisi anlatırsa sevinirimben örgün okuyan biri değilim o yüzden burs vb. durumlar nasıl işler hiç bilmiyorum
ciddi mi yazdın dalga mı geçtin yine ?muhtemelen bu şekildedir.Merkelin verdiği 3 milyon avrodandır.
ben burada bir iki kez dalga tarzı yazdım lamelif ama bunda gayet ciddiyim.ciddi mi yazdın dalga mı geçtin yine ?
mantıklı hale geldi şimdi haber.aksi halde şaka gibiydi :)yaa evet yani kulağa hiç hoş gelmiyor sonuçta eğer kendi ülkende kendi öğrencin zorluk içinde ise ve atanmak için binbir takla atıyor ise önce bi dönüp bakacaksın ve onları atayacaksın hem verdiğin bursu geri almak ne demek
herneyse biraz araştırdım bişeyler buldum tamamen öğrenmek adına soruyorum tartışmak için değil ciddi cevap verecek olanlar yazarsa sevinirim
avrupa birliğinden göçmen suriye'liler sebebiyle alınan paranın dağıtılmasıdır. yani takip etmeyenler için özetleyelim en son merkel'in g20'den önce türkiye'ye ziyaretinde mülteciler sebebiyle fon oluşturulacağını belirtip 1 milyar euro'yu türkiye'ye göndermiş hatta türkiye bu rakamın 3 olmasını istemişti. bu öneri de ab tarafından kabul edildi.
ab bu parayı niçin gönderiyor? sen bu arkadaşlara destek ol orada yardımcı ol benim ülkelerime akın etmesinler.
türkiye bu parayı aldığında yalnızca suriye'li mültecilere harcamak zorunda. dolayısıyla bütçeden suriye'li lisans öğrencilerine de aylık 400 euro bütçe ayrılmış bunu da dağıtıyor
suriyeli universite öğrencilerine devletin kendi cebinden değil, ab ve bm'nin fonlarıyla1200 tl burs vermesidir. ab ve bm de insani yardım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (ironik bir şekilde) başlıca donorleridir. türkiye'deki sığınmacı öğrencilere de "ay türklere ne yapsak?" perspektifinden değil insan hakları perspektifinden bakacakları için bu öğrencilere eğitim desteği sağlanması için hükümetten taleplerde bulunacak ve imkan sağlayacaklardır. verilen linkte birçok partner olduğu görülüyor. iyice inceleyemedim ama gördüğüm kadariyla türkiye hükümeti dışında 4 ya da 5 partner var. sadece hükümetin faaliyeti değil yani.
suriyeli öğrencilerin üniversiteye gidebilmeleri için çoğu üniversite yös ve tömer puanı istiyor. her kapıyı çalanın kayıt olması gibi bir şey söz konusu değil yani. ayrıca her okulun bir yabancı öğrenci kontenjanı var.
bunları ekşi sözlükte okudum birisi anlatırsa sevinirimben örgün okuyan biri değilim o yüzden burs vb. durumlar nasıl işler hiç bilmiyorum
Ayrımcılığın âlâsını yapıyorlar zaten atlantis.başka türlü bu kadar ayırımcılık yapamazlar
Çoğu üniversite artık Yös sınavı bile istemeden alıyor Suriyeli öğrencileri.YÖS sınavının içeriğini biliyorum. Liseden annesi Rus olduğu için YÖS e girme hakkı olan bir arkadaşım bu sınava hazırlanıyordu. Çok daha rahat olduğunu söyledi defalarca. Biz ders çalışırken o takılırdı kendi halinde. Tıp kazandığını söylediler ama görüşmüyorum kendisiyle, emin değilim son durumdan.
Üniversitem de uluslarası öğrenci alımına takıntılı bir okul, her milletten öğrenci var ve yine tanıdıklarım çok da zor bir sınav olmadığını söylüyorlar.
Demem o ki YÖS sınavına çok da bel bağlamayın, eleyici bir sınav olmaktan uzak. Başvuran öğrencilerin çoğu kabul alıyor zaten.
Sınavsız geçiş hakkında bilgim yok. Bilen biri anlatırsa sevinirim :)
Burs için sonradan yapılan yorum içimi rahatlattı az da olsa. Ama akla şu soru da gelmiyor değil: Ayrılan fon bittiğinde ne olacak? Devlet burs vermeyi kesecek mi yoksa bunu teamül haline getirip kendi bütçesinden pay ayırma yoluna mı gidecek? Bana hala sakat geliyor bu iş.
Kimse kusura bakmasın ama Suriye li öğrenciler gerçekten sıkıntılı tipler. Takım Çalışması sevmezler, sadece grup yapıp kendi aralarında takılırlar ayrıca not konusunda hem bencil hem de tembeller. Sadece bi tane Suriyeli arkadaş edinebildim kendime o kadar kişi arasından.Çoğu üniversite artık Yös sınavı bile istemeden alıyor Suriyeli öğrencileri.
Sadece diploma notuna bakıyorlar. Ki başvuru ne kadarsa hepsini almak adına özel kontenjan açılıyor.Bulunduğum şehirde sadece ek kontenjandan ( ilk alınanların sayısını bilmiyorum, sonradan açılan kontenjan) gözümün önünde sadece okul diplomasıyla 215 Suriyeli öğrenci kaydı yapıldı. Ve hemen hepsi tıp ve mühendislik istiyormuş.