• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YSK: Bilgi çalındı diye bir şey yok

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, yaklaşık 50 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin internete sızmasının faturasını kestiği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’den yalanlama geldi: “Bilgi çalındı diye bir şey yok, iddia onlar.”

sadi-guven.jpg

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güven, “Biz her seçim döneminde yasanın amir hükmü gereğince seçmen listelerinin kütüklerini siyasi partilere veriyoruz. Bundan ötesi ne oldu onu bilemiyorum” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bilgilerin YSK’dan sızdırılmasını ‘paralel’ebağlamıştı.

‘Bazı TC kimlik numaralarını yıldızladık’
Bilgilerin partilerden sızıp sızmadığıyla ilgili soruya, “Yasanın izin verdiği seçmen bilgi kağıtlarında bir kısmında biz bunları bugüne kadar son zamanlarda yıldızladık sıkıntı olur diye, bazı TC kimlik numaralarını” diye yanıtlayan YSK başkanı, bilgilerin partilerle paylaşılmaya devam edildiğini de söyledi.

Ne olmuştu?
Pazar günü bir internet sitesi, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye vatandaşının tüm kimlik bilgilerini internetesızdırmıştı.‘Mernis’isimli dosyada yurttaşların açık adres bilgileri de yer alıyordu.

Sitede yer alan veritabanı bazı internet sitelerine de yüklenmiş, online olarak sorgulamaya da açılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

http://www.diken.com.tr/sizan-kimli...kesildigi-ysk-bilgi-calindi-diye-bir-sey-yok/

Haklısın sayın bakanım. Ben keyfimden gittim sitelere bilgileri ifşa ettim. Önce paralel sonra chp bugün onlar iddia gerçek değil, yarın kedidir o kedi diyecekler.:KK53:

O bilgiler bir siyasi partiden çıktıysa ve bilgiyi sızdıran paralelse bilin bakalım hangi partiden sızmış olabilir?

daha dün paylaşılmayacak denmişti, bugünde paylaşılmaya devam ediyor deniyor partilerle

çaldırdım ama bi sor niye çaldırdım deseydi bari, valla memleket yeşilçam komedisi gibi:KK53::KK53:

Ekmege zam yok guncelleme var denilen ve bu yenen bir ulkede calinma yok aradan sizma var diyebilirsiniz bence de.. zaten bunu da yemeye hazir bekleyen bir kitle var guzelce yer..

Back