- 16 Haziran 2014
- 30
- 0
- 96
- Konu Sahibi begonvil92
-
merhaba ben 3 yıllık evliyim 1.5 yıl doğum kontrol hapı kullandım hemen hamile kalırım düşüncesiyle sonra bıraktım yaklaşık 1.5 yıl olcak korunmayalı ama hamile kalamıyorum 2 kere doktora gittim hamile olduğumu zannederek bi kere ultrasonla baktı görünmedi kan testide negatif ama 2 ay adet olmamıştım psikolojikmiş ikincisinde kan testi negatifti 40 günde adet oluyorum bu ay 23 günde oldum ve 2 ay önce sağ göğsümü sıkınca süt geldi prolaktin hormonu yükselmesi olabilirmiş doktora gitmek istemiyorum kendim hamile kalmak istiyorum muayenenin aşşağdan olması beni ürkütüyo açıkçası ev tipi kısırlık testleri var artık onlardan almayı bile düşündüm doktora gittiğimde ne gibi testlerden geçicem hamile kalmama engel bi rahatsızlığım olsa belirti vermezmi acaba çok umutsuzluğa kapıldım artık bebeğim olsun istiyorum benim gibi hikayesi olanlar yazsın lütfen
Eşinde problem olabilir mi acaba? Kırk günde adet oldum demişsin yumurtlamam gerçekleşmemiş demekki.stres yapmamak lazım diyorlar stres yapmadanda duramıyor insan:) ovulasyon kirlerinden al istersen ama eşinde doktora gitsin boşuna kendini yıpratma belkide onda sorun vardır.çocuk tek taraflı sağlıkla olamıyor maalesef o yüzden işinizi sağlama alın derim
eşimin 2. evliliği ve ikiz kızları var sorun bende büyük ihtimalle ben her ay 40 günde oluyorum bu ay yumurtlamamı hesaplamıştım tam o gün adet oldum yumurtlama testlerini deniycem öncelikle prolaktin içinde kan testi yaptırıcam ancak doktora gittiğimde ne gibi testlerden geçicem açıkçası yumurtlama zamanında vajinal ultrasonla bakılsın istemiyorum tercih meselesi yaptırmak zorundamıyım onuda bilmiyorum umutsuz vakayım yani
merhaba ben 3 yıllık evliyim 1.5 yıl doğum kontrol hapı kullandım hemen hamile kalırım düşüncesiyle sonra bıraktım yaklaşık 1.5 yıl olcak korunmayalı ama hamile kalamıyorum 2 kere doktora gittim hamile olduğumu zannederek bi kere ultrasonla baktı görünmedi kan testide negatif ama 2 ay adet olmamıştım psikolojikmiş ikincisinde kan testi negatifti 40 günde adet oluyorum bu ay 23 günde oldum ve 2 ay önce sağ göğsümü sıkınca süt geldi prolaktin hormonu yükselmesi olabilirmiş doktora gitmek istemiyorum kendim hamile kalmak istiyorum muayenenin aşşağdan olması beni ürkütüyo açıkçası ev tipi kısırlık testleri var artık onlardan almayı bile düşündüm doktora gittiğimde ne gibi testlerden geçicem hamile kalmama engel bi rahatsızlığım olsa belirti vermezmi acaba çok umutsuzluğa kapıldım artık bebeğim olsun istiyorum benim gibi hikayesi olanlar yazsın lütfen
Seni çok iyi anlıyorum canım ancak umutsuzluğa düşme bende dört aydır deniyorum çikolata kistim var çok sancım oluyor ve hamile kaldığımda kurtulabilcem.vajinal ultrasondan korkma ben titreyerek girmiştim muayene odasına ama evli bayanlarda karından ultrasonu tercih etmiyorlar maalesef.bana bunu Prof söylemişti ilk muayenemi yapan oydu.daha detaylı bi görüntü oluyo sanırım.kan testlerinde yumurtlamaya bakarlar mutlaka yaptır cunku kırk günde adet oluyomussun.ılaçla falan düzelir ınsallah.doktorunla yinede konuşursun istemesen tabiki yapmaz ama alışmak zorundayız canım kendini korkutma sakın
psikolojik olarak kendimi iyi hissetmediğim için gitmiyorum sanırım şuan 23 yaşındayım ve bu tür olaylarda tedirgin olmam normal sanırım 40 günde adet olmam büyük bir sorun yaratırmı okuduğum yazılarda düzenli adet olunduğu hallerde 40 gün normal diye biliyorum[/QUOTE
Canım sen genç bir kadınsın o korktuğun muayene eşinle yaşadığına benzer bişey yani çok affedersin bu şekilde söyledim ama. Yani korkmamalısın ben çok yeni evliyken bunu yaptırmak zorunda kalmıştım sen yıllardır evlisin bundan korkma lütfen. Daha hayatta ne zorluklar görücez kadınlar olarak bu muayene olayları hiç bitmicekki.ben 35günü geçiyorsa yumurtlamaya sorun vardır diye biliyorum.yanlış yönlendirmek istemem ama doktorun ne diyorsa onu dinle.detaylı muayene ol testlerin yapılsın.tıp çok ilerledi eminim doğru tedaviyle bebeğine kavuşucaksın
teşekkür ederim kızlar azda olsa özgüven geldi tatilden dönüşte ilk işim doktora gitmek olucak herşeyi Allahtan beklememek lazım :) yumurtlama takibi kandan bakılabiliyormu bileniniz varmı
yumurta takıbı kanda bakılmaz adetınızın 3. gunu doktora gıdıp tsh,fsh,lh,e2 ve prolaktın degerlerınıze baktırın adetınızın 5. gununden ıtıbaren zaten folıkülünüz (yumurtanız) büyümeye başlıcaktır 3. gunude doktor yumurtanz olup olmadıgını söyler zaten sız ılk önce bu testlerı yaptırın adetınız bıtıncede yumurtanız ıcın gıderısnız doktora bende 40 gunde bır oluyordum bu yumurtanın yavas gelısmesı demek normal bır durum DEGİL 21-35 arası adet dönemlerı normal sayılmakta ben adetın 2. gunu çörek otu bal tarcın karısımı yemege basladm ve o ay 35 gune dustu bu ayda tam zamanında yanı adetın 14. gunu yumurtlamam oldu doktora gıtmeyı sakın ıhmal etmeyın yaş ilerledıkçe yumurtlama daha çok yavaşlıyor
artık çocuğum olmadığı için doktora gitmeye karar verdim ne zaman gitmeliyim ve bu söylediğiniz testlermi yapılıcak adetimin 3. günü gidersem prolaktin testi yaptıramam sanırım önce ona bakılması lazım adetin 14. günü gitmem gerekicek sanırm
Adetinizin 3. Gunu prolaktine baktirirsanz daha iyi 14. Gunu ne alaka anlamadmm bu soyledgm testlere doktorlar adetin 3. Gunu bakyor adet olunca 3. Gunu sabah gidin zaten doktor butun testleri yapar
mutlaka doktora gitmelisin, ilk zaman bayılır gibi oluyordum alttan muayene olunca ama şimdi alıştım, bence git mutlaka yumurtalıklarına bir baksın, belki tembellik vardır. muayene oolmadan bilemessin, benim de prolaktinim çok yüksek çıkmıştı, ilaç ile düştü, şimdi biz de bebek istiyoruz bakalaım ne zaman olacak bekliyoruz.
21.gün ve sonrasında yumurtlama gerçekleşip gerçekleşmediğine progesteron hormonu ölçülerek bakılıyor prolaktin değil. Progesteron hamilelikte artan bir hormon. Prolaktine adetin 3.günü baktırabilirsiniz geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?