Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar
ben foruma birkaç aydır göz gezdiriyorum.4,5 aylık bir kızım var.fikirleriniz bana yol gösteriyor. ben kavanoz mamaları hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
ben 4 aylıkken başladım ek gıdalara. sütün yetmiyordu.genel olarak hepinizin yaptığı gibi başladım.ben evde kendim hazırlıyorum meyve pürelerini.kızımda severek yiyor.kavanoz mamaları çok itici geliyordu bana.dün hero babyden numune ürünler geldi bana.içlerinde organik meyve karışımı vardı.kızıma yedirdim
şöyle düşündüm.ben marketten meyve alıyorum evde hazırlıyorum.aldığım meyvede kimyasal gübre ve ilaç kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum.ama kavanoz mamalarının bazıları organik.acaba evde yaptığımdan daha sağlıklı mı oluyor?
ben formül mama olarak hipp kullanıyorum ki organik gdo suz diye.şimdi yine hipp ten kavanoz mamalarını alsam mı? inanın kafam çok karıştı.
bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum
yardım lütfen
bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
organik olarak hipp güvenilir,kullanabilirsin bence.hem de mevsiminde olmayan biçok meyveyi tadarcokacimcoook
kullanabilirsin , ama eğer bebeğin normal meyve püresini reddetmiyorsa ben mümkün olduğunca evde yapmanı tavsiye ederim ki şahsi görüşümdür.Hem tatlara alışması açısından da bu ç.ok önemli yani ileride kavanoz maması yemiyecek sonuçta meyve yiyecek,doğal tadını bilmesi açısından.
ben hiç karıştırmadım ve tek tek verdim meyveleri, şimdi 13 aylık ve hepsini severek yiyor.Ama seyahatte ve dışarı çıktığımızda kavanoz meyve pürelerinden verdim
çok zorda kalmadıkça bence kavanoz maması kullanma nasıl organik olabilirki bi kaç yıl raf ömrü var katkı maddeleri var içinde illa organik diyosan organik pazarlar var git ordan al sebze meyve kendin hazırla bence ben öyle yapıyorum ben yapabildiğim herşeyi evd eyapmaya çalışıyorum elimden geldiğince
görüşüne katılıyorum.o bu şu zararlı derken söyle bir baktıgımızda ne dogal ki..bahçemizde kendi ektiğimiz sebze meyveler,evde yaptıgımız bisküviler,kendi ineğimizden aldığımız süt olmadıkca ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum.pazardan domates alıyorum içi su dolu eti de kayış gibi,eskiden elimize sinerdi domatesin dogal kokusu.en azından kavanoz mamaları kontrolden geçiyor kendileri özel üretiyorlar.ben de evimde yapıyorum ama kavanoz mamalarının organiclerini de veriyorum.daha cok meyve karısımlarını veriyorum çünkü markette bulamadıgım meyvelerı tattırabiliyorum.genelde sebze mamalarının tadları birbirine benziyor ben o yzuden bunları az verıyorum
görüşüne katılıyorum.o bu şu zararlı derken söyle bir baktıgımızda ne dogal ki..bahçemizde kendi ektiğimiz sebze meyveler,evde yaptıgımız bisküviler,kendi ineğimizden aldığımız süt olmadıkca ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum.pazardan domates alıyorum içi su dolu eti de kayış gibi,eskiden elimize sinerdi domatesin dogal kokusu.en azından kavanoz mamaları kontrolden geçiyor kendileri özel üretiyorlar.ben de evimde yapıyorum ama kavanoz mamalarının organiclerini de veriyorum.daha cok meyve karısımlarını veriyorum çünkü markette bulamadıgım meyvelerı tattırabiliyorum.genelde sebze mamalarının tadları birbirine benziyor ben o yzuden bunları az verıyorum
sanırım bende evde hazırladıklarımın dışında mevsimi olmayan meyveleri organik olanlarından alıp yedireceğim kızıma.
keşke herşeyin doğalına ulaşabilsek.,ben rizede yaşıyorum malum yeşil memleket.yazları akrabalarımızın yetiştirdiği sebzelerden tüketiyorum ama onlar bile kimyasal gübre kullanıyor diğer türlü yetişmiyor sebzeler.çay bahçelerinde o kadar çok kimyasal gübre kullanıldı ki sebzelerin yetiştirildiği topraklarda bu duruma alıştı ve gümbesiz sebze yetişmez oldu.
Ne olursa olsun evde hazırladığınız besinler kadar sağlıklı değildir. Çürük ezik bozuk kullanmadıklarına ne kadar emin olabilirsiniz.
Her türlü evde yapılanlar daha sağlıklıdır.
sanırım bende evde hazırladıklarımın dışında mevsimi olmayan meyveleri organik olanlarından alıp yedireceğim kızıma.
keşke herşeyin doğalına ulaşabilsek.,ben rizede yaşıyorum malum yeşil memleket.yazları akrabalarımızın yetiştirdiği sebzelerden tüketiyorum ama onlar bile kimyasal gübre kullanıyor diğer türlü yetişmiyor sebzeler.çay bahçelerinde o kadar çok kimyasal gübre kullanıldı ki sebzelerin yetiştirildiği topraklarda bu duruma alıştı ve gümbesiz sebze yetişmez oldu.
ben de rizeliyim :) annemler tamamen doğal gübre kullanıyorlar fakat mesafe uzak olduğu için sadece meyve gönderebiliyorlar.gercekten üzülüyorum bu kimyasal maddeler hayatmızı kapladı.bebeklerimiz için en iyisini istiyoruz ama kendimiz yaparsak içimiz daha rahat ediyor sanırım.
bende hipp ve milupanın kavanoz mamalarını kullanıyorum.. içinde katkı maddesi falan yok raf ömrünün uzun olmasının nedeni ise;
Kavanoz Mamaları yüksek teknoloji ile sterilize edilmiştir. Mamalar önce ani olarak çok yüksek sıcaklığa çıkarılıyor, yine ani olarak oda sıcaklığına düşürülüyor ve düşürülür düşürülmez de vakumlu makinelerle hava almayacak biçimde kapatılıp emniyet halkasıyla sabitleniyor. Bu yöntem sayesinde mama kapağı açılana dek ilk günkü tazeliğini koruyor. Eskiden büyükannelerimizin evlerde özenle hazırladığı katkı maddesiz konservelerin doğallığına, yüksek teknoloji sayesinde büyük çaplı üretimlerde de ulaşılabiliyor.
4. Kavanoz mamaları benim evde hazırladığım yiyeceklerin yerini tutar mı ?
Ek Besinler, evde hazırlanan besinlere en iyi alternatifi oluşturmakta, gelişen teknoloji ile birçok açıdan evde hazırlanan yiyeceklerden daha besleyici, dengeli, doğal ve sağlıklı beslenme olanakları sunmaktadırlar. Kavanoz Mamaları, katkı maddesi içermezler ve bebeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda demir, kalsiyum ve vitaminlerle zenginleştirilmişlerdir.
sevgili hacev ben bı cocuk hemsıresı ve azcok deneyımlı bi anne olarakkesinlikle meyve onermıyorum ilk olarak seb ze ile ek gıdaya gec sebebı ise meyvenın kendı tadı daha sonra sebzeye gecmeyı zorlastırıyor hatta sonra yogurt en son meyve bızım dr bole onerdı benım oğlum cok sorunsuz ek gıdaya gectı ama senınkı az cok alısmıstır meyveye cam rendede pure yap vitamını olmez kavanoz mamaları ne kadar organıkte olsa ek gıdaya yenı baslayan bı bebek için çok karısık içinde kıvam vericiler var karar senın
sevgili hacev ben bı cocuk hemsıresı ve azcok deneyımlı bi anne olarakkesinlikle meyve onermıyorum ilk olarak seb ze ile ek gıdaya gec sebebı ise meyvenın kendı tadı daha sonra sebzeye gecmeyı zorlastırıyor hatta sonra yogurt en son meyve bızım dr bole onerdı benım oğlum cok sorunsuz ek gıdaya gectı ama senınkı az cok alısmıstır meyveye cam rendede pure yap vitamını olmez kavanoz mamaları ne kadar organıkte olsa ek gıdaya yenı baslayan bı bebek için çok karısık içinde kıvam vericiler var karar senın
malesef her doktor farklı öneride bulunuyor bizim doktorumuzda meyvelerden başla dedi.ama ben önve pirinç unu verdim sonra bana pirinç unu çok boş geldi besleyicilik açısından.şimdi kızım 5 aylık oldu.sabahları uyanınca emziriyorum.bir süre sonra kahvaltılık kaşık maması veriyorum ama tadımlık.öğlen yoğurt kendim mayalıyorum.içine bir tane büsküvi ekliyorum.ikindi vakti meyve püresi veya suyunu veriyorum.akşam üstüde hipp karışık bitki çayı veriyorum ki rahatlasın uykusu gelsin diye.gün boyunca istediği her zaman emziriyorum.geceye doğru sütüm az ise gece için olan kaşık mamasındam veriyorum. böyle bir düzen oluşturduk.çok şükür verdiğim ek gıdaları mız mızlansada yiyor.artı çorblara geçmeyi düşünüyorum hayırlısı bakalım