- 10 Aralık 2012
- 1.778
- 891
- Konu Sahibi emeltassyurek
Şuanda kendini düşünüp hareket etmelisin.kendi ayaklarının üzerinde duramazsan ne annene ne de kendine bir faydan olur. okumak için şehir dışına gitmen gerekiyorsa bunu yapmalısın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanırım öyle yapacağım kendimi de düşünmek zorundayım benimde mutlu olmaya hakkım varŞuanda kendini düşünüp hareket etmelisin.kendi ayaklarının üzerinde duramazsan ne annene ne de kendine bir faydan olur. okumak için şehir dışına gitmen gerekiyorsa bunu yapmalısın
Evet bunuda düşünüyorum bir yandan herkes dört dörtlük değil aç yatanı var annesiz babasız olanı var ama ne bileyim işte hiç mutlu değilim. Okurken 2. öğretim yazıp çalışmayı da düşünüyorum zaten bir yandan hayata da atılmam gerekli. Çok teşekkür ederim yazdıkların için şu an biraz rahatladım gibi mücadele edeceğiminan herkesin evinde ailesinde huzursuzluklar oluyor bende evimde huzurlu değilim ve şuan bu sayfada gezinirken yazdıklarını gördüm..ne bölüm yazdın ne gelecek bilmiyorum ama üniversitene sıkı sarıl ve bence bulunduğun şehirden farklı bir şehirde oku.intihar kesinlikle çözüm değildir klasik bir laf ama anlamlı ve gerçekte bence 'zaman her şeyin ilacıdır' zamanla sabırla her şey daha da istenilir bir şekil alır önemli olan sabretmek ve bence en önemlisi dua etmek.. git güzelce oku elinde bir mesleğin olsun bir güvencen olsun okul hayatı iş derken kendini geliştirirsin senin bir maddi güvencen olmazsa nasıl faydan olacak oku ki mesleğin olsun ki ailene de annene de her şeye rağmen yardım edebilirsin ve zamanla bakacaksın herkesin bir derdi var önemli olan mücadele etmek sende mücadele et okulunu oku mesleğini eline al dua et sabret karşına bambaşka güzellikler çıkacak emin ol..
iyi düşünmüşsün ve okurken devlet bursları oluyor ayrıca üniversitede çalışmak için başvuruyorsun senin ders programına göre çalışma ortamı oluşturuyrlar basit işlemler dosya kaydetme falan gibi.. burs oradaki çalışmadan gelen para derken aylık 600tl alan arkadaşlarım vardı yani okurken maddi yönden sıkıntıya düşerim dersen bu gibi imkanlarda var hadi bakalım Allah yardımcın olsun:)Evet bunuda düşünüyorum bir yandan herkes dört dörtlük değil aç yatanı var annesiz babasız olanı var ama ne bileyim işte hiç mutlu değilim. Okurken 2. öğretim yazıp çalışmayı da düşünüyorum zaten bir yandan hayata da atılmam gerekli. Çok teşekkür ederim yazdıkların için şu an biraz rahatladım gibi mücadele edeceğim
Anladım amin hepimizin Allah yardımcısı olsun çok teşekkür ederim :)iyi düşünmüşsün ve okurken devlet bursları oluyor ayrıca üniversitede çalışmak için başvuruyorsun senin ders programına göre çalışma ortamı oluşturuyrlar basit işlemler dosya kaydetme falan gibi.. burs oradaki çalışmadan gelen para derken aylık 600tl alan arkadaşlarım vardı yani okurken maddi yönden sıkıntıya düşerim dersen bu gibi imkanlarda var hadi bakalım Allah yardımcın olsun:)
Babamla konuşmuyorlar yani arkadaştantan daha da düşük iki yabancı gibi herkes diyor üniversite okuyup ayaklarının üstünde durmalısın diyor sanırım öyle yapacağım.Annenizi bir kenara birakin, onu yalniz birakacagim diye endise duymayin.O yetiskin bir birey ve babanizla da dertlesiyor,arkadas gibo de olsa iliskileri bi sekilde devam ettiriyorlar.Baska bir sehirde universite okumalisiniz ve arada gidip geldikce annenize destek olmalisiniz. Sizi surekli gormeyecekleri icin geldiginizde ilgili olacaklar ve boylece kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Hemen ilk şeyde intahar etmeyi düşünmedim 3 senenin birikimi bu. Öyle yapacağım uzaklaşmak istiyorum buralardanAllah yardimcin olsun. Bu hayatta her sey insanlar icin. Hicbirimizin her seyi dort dortluk degil ki.. Bak herkesindertle rivar. Neden hemen intihar dusunuyosun
Sehir disini yaz istersen?
Keşke güzel günler yaşayabilseydim kim istemez ki mutlu olmayı gençliğimi yaşayamadım desem yeridirBu dönemlerde birikiyor kuzum ilerde diceksin ki ya neler yaşadım geldi geçti diyip güleceksin belki sen geleceğini düşün bir de anneni bu kadar düşünüyorsan senin kötü mutsuz bir geleceğin en çok onu üzer tek çocuğu sen değilsin ablanda ne kadar iyilermiş sen ne dert ediyorsun Büyüdükçe ne dertler çıkıyor şimdiden böyle yaparsan olmaz gençlik bi kere geliyor güzel günlerinin tadını çıkar
Canim ben de üni ogrencisiyim. Ben gerci ailemle kaliyorum ancak bak bence aile sorunlarinvarsa kimseyi dinleme ve sehirdisi yaz. Mumkunse yazacağın yerler buyuk sehirlerolsun ankara izmir istanbul bursa vb. Gibi yaniHemen ilk şeyde intahar etmeyi düşünmedim 3 senenin birikimi bu. Öyle yapacağım uzaklaşmak istiyorum buralardan
Mezun olduktan sonra da burada yaşamyı düşünmüyorum o kadar bunaldım ki.Canim ben de üni ogrencisiyim. Ben gerci ailemle kaliyorum ancak bak bence aile sorunlarinvarsa kimseyi dinleme ve sehirdisi yaz. Mumkunse yazacağın yerler buyuk sehirlerolsun ankara izmir istanbul bursa vb. Gibi yani
Hem egitim kendini gelistirme kurs aktivite vs acisindan cok daha yararli olur senin icin. Hem de ailenden belli bi nedenden dolayi uzak kalmis olursun
Maddiyatı problem etme. Devlet yurdunda kalir kredi alir bir de part çalışırsan miss gibi paran da olur :) sana da ailene de iyi gelir. Hem sen onlari ozlersin hem onlar seni.. Değerlerinizi anlarsiniz..
İlgi dediğim mesela bir gün bile nasılsın diye sormaz babam zaten ilgisiz onu geçtim ama annem ablama çok ilgili dertlerini dinler ağladığında destek olur falan ama bana hiç öyle şeyleri yok bir gün daha nasılsın bir sorun var mı dediğini duymamışımdır. İşte yaşanmadan bilinmiyor ailedeki sorunlar benide etkiliyor psikolojim bozulma derecesine geldi neredeyse. Sabır ettim 3 sene sanırım 3 ay daha dayanabilirim..Kız bi dur daha 18indesin.Ne gördün ne geçirdin de yoruldun ? Ben anlattıklarında yorulacak hiç bir şey göremedim.Desenki yokluk içindeyim,şiddet görüyorum,okutmuyorlar.Haklısın derim.Ama bi dur canım daha yorulmak için çok erken.Ablanın seçimi seni neden ilgilendiriyor ? Veya annenle babanın aşkı ? İlgi görmüyormuşsun.Ne yapsınlar kucaklarına alıp sevecek halleri yok ya.Herkes böyle herkes.Emin ol senin bu anlattıkların çoğuna masal gelir.İntihar kelimesini tamamen sil kafandan.Öyle bir seçenek bile olamaz.Kurtulmak istiyorsan tek çıkış OKUL.Yapman gereken tek şey sabretmek ve okumak.
kaçmak çözüm değil.lise bitti dimi gir sınava üniversiteye başka il yaz canım yaMerhaba ablalar uzun zamandır takip ediyordum üye olmak bugüne nasip oldu. 18 yaşında bir geç kızım liseyi yeni bitiridm bu sene hayırlısıyla üniversiteye başlayacağım fakat çok yıpranmış durumdayım şu yaşıma rağmen en bir ailesi sevgisi gördüm ne de sorunlar bitti. Annem ile babam arasında 12 yaş fark var aralarındaki aşk bitmiş durumda zaten hiç başlamamış ta görücü usulü evlilik ve çocuklar için katlanılan bir evlilik.. Babam evi otel gibi kullanır işten gelir tv karşısına geçer sadece yemek bir araya geliriz o kadar. Annem ile ablam zaten arkadaş gibiler yani çok yakınlar dertleşirler falan ama ben dışlanmış gibiyim. Ablamın kendinden 12 yaş büyük sevgilisi var ve sadece dalga geçiyorum diyor ama evlilik gibi niyetide var ve bu adam 3 çocuklu evde ne kavgalar çıktı bunun yüzünden ve annemde biliyor görüşüyorlardı taa ki bu güne kadar yine aynı hata annemin arkasından kötü bir şekilde konuşmuşlar ablamla o sevgilisi ve annem bunu öğrendikten sonra bağrışmaya başladılar ve olan oldu zaten ev huzursuz daha da huzursuz oldu ev sessizliğe büründü herkes bir yerde. Ve aile sevgisi görmedim ben ailenin en küçüğü benim ve hep dışlanmış gib hissediyorum. 18 yaşıma rağmen şu an 30 yaşında gibi hissediyorum ne bir sevgi gösteren ailem var ne de huzurlu bir ailem hep sorun hep sorun. Artık yoruldum buralardan kaçıp gitmek istiyorum ama gidersem annem yalnız kalacak o kadına da acıyorum ne yapacağımı hiç bilmiyorum çok çaresizim intahar etmeyi bile düşündüm ama bunun öbür tarafta hesabı var. Ne yapacağımı çok şaşırdım uzun oldu özür dilerim içimi dökmeye ihtiyacım vardı