Yoruldum Artık Susucam

olympiass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
1.476
1.771
Merhaba. Biraz İçimi Dökmek İstiyorum.
Aşık olarak evlendim. Yaşım 28. Hemen hemen 2 senelık evlıyım. 7 yıldır beraberiz.Üzgünüm çünkü insanlarla iletilim kurmanın ne kadar zor oldugunu anladım artık. Eşim ailesinin yanında benım hıc beklemedigim anlarda laf sokup duruyor.Sohbet ederken hicbir mevzu yokken birden gülerek veya gülmeyerek laf sokuyor. Mesela bir olay anlatıyordum gecenlerde,komsumun iş yaptırnak için sadece işi dusuncr aradıgını vs. "Sen kendı evinde iş yapma baskası senı calıstırsın dedi gülerek. Benim de modum dustu ve suratım asıldı. Konustum ama oylesine. Buna benzer seyleri süreklı ve sık yapıyor.

Sonra eve geldık bir ıkı saat gecti.annesi aradı tansıyonu cıkmıs acıle gotur benı dedi. Saat gece bir falan. Gittik.dönerken arabada senle konusucaz dedi?ben de şmalı bır sekılde ne konusucaz dedim. Neymiş annesındeyken annneme ozel hastaneden randevu al demiş ben kaale almamısım.ben annesının yanında hep surat asıyormusum. Sen anneın yanında benı kucuk dudurmek ıcın kırk takla atarsan benım dr suratım asılır.senın neyını kaale alayım.annesı ne zaman gitsek bır ıkı muhabbetten sonra bız de hep ewdryiz.sıkılıyoruz.napalım.hastayız gibi gibi konusuyor.hastalar ama maşallah her gun sokaklardalar.ben daha aktifler.oglu geldı mı bi aglamadıkları kalıyor.kendılerını acındırmak ıcın kırk takla atiyorlar.

Kayınvalıdemı hastaneye goturdum yalnızdık konustum.senın oglun neredeyse ewlendıgı ıcın kendını suclu hissedicek.ben her defasında bı ıhtıyacınız varsa alayım,doktora gotureyım demıyor muyum dıyorum neden numaradan her gun gezrrken sıkılıyoruz gibi seyler soyluyorsunuz dedim. Biz sizden her geldigimizde tartişiyoruz ben gelmek istemıyorum size dedim.annesınden geldıkten sonra esim annemkerle ılgılenemıyorum.sıkılıyolar.benım ıcın sehır degistirdiler vs vs deyip bana tavır alıyor.eşim bulundugum sehre tasındı evlendik.ailesi de geldi.babası yok.ama bu ozel sebepyen oturu benim babam her ihtiyaclsrına yardımcı oluyor.tv bozuluyor yapyiriyor.has
Taneye arabayla getirip goturuyor vs.
Annem komsularıyla tanıstırdı süreklı annem gidip gelıyor komsulsrla oturuyorlar. Ama oglu gelınce bı aglamadıkları kalıyor.ananen has
Ta.sekerı cıktı bugun.ewdeyiz işte napalım vs vs
Yoruldum ya artık.esime ayrı acıkla anlamaz.anasına ayrı acıkla anlamaz.insanlar ille de benden uzak dur diyor sankı.acık acık konusurum herkesle sorunumu oyle biriyimdir.oyle biriydim daha dogrusu.
Artık kapatıyorum kapılarımı.kım ne yaparsa yapsın.uxak durucam ailesınden de esımden de.zaten ne bı ozel gunumu kutlar,ne bı romantik olayı vardır.ne oper koklar.ona gore bakkala cakkala gitmek copleri dokmek benı dusunmek üstüme titremek demek.
Omur boyle abuk subuk seylerle gececek işte.
Sana kendını ozel hissettirmeyen bir eş. Oglum bana acısın dibimden ayrılmasın dıye planlar kuran kv. Insanın zorla hayat enerjısını alıyorlar. Yapma diyorsun yapıyorlar.
Sudan sebepten kıyamet kıptu bu aksam.ustume yurudu.saygı duyucaksın dıye anırdı evde.aileme surat asamazsın diye.senın aılen ıkıyuzlu dedim.rol yapıyorlar has
Ta degilken telefon calıp diger oglu aradiginda hastaymıs gibi yapıyor sesini duyuyorum dedim. Ben esımın neyıne saygı duyayım. Benı kucuk dusurmek ıcın konusan adama mı saygı duyucam. Benı mutlu etmek ıcın kılını kıpırdatmayan bırıne mı. Sadece calıstıgı ıcın dunyanın yukunu tasıyomus gibi davranan bırıne mı. Duymuyorum. Icımden gelmıyor.
Kırıp doktugunde bır defa bile ozur dilemeyen bırıne saygı falan duymuyorum.
İster aldatsın ister bosansın artık hıc gozumdr degil. İçim bomboş.
Dagınık dagınık yazdım k.bakmayın. yazarken vakıt gecti bi parça rahatladım.

Zor kuzucum zor.
Bazen dengeler tutmuyor malesef.
Bizde evlendiğimz ilk yıl böyleydik.
Neolursa olsun dedim,resti çektim,gayet kibar bir şekilde olmuyor zorlamayalım ,seni seviyorum ama aileler bukadar evliliğimzn içindeyken boşa zaman kaybediyoruz dedim.
Boşanmak üzere evleri ayırdık.
Biliyorumdumki , dönerse benimdir.
Dönmezse zaten , o hiç düzelmicektir ve ben ömrümü böyle biri ile geçirmeye razı olacaktım.
Döndü,haklısın dedi.
Birdaha aileler yüzünden kavga edersek sonumuz olur dedim şart koştum.
Sonumuz olurdu gerçekten.
Ogün bugündür aileler asla kavga konumuz olmadı....
Bazen kararlı olmak gerekir.
Dik durmak gerekir.
Eğer bu dik duruştan başarılı çıkarsan mutlu olursun.
Sen köle değilsin,seninde doğruların ,farklı bakış açıların var.
Evlilik , kocana uyum sağlamak değil , uyumsuzluklardan çıkan sorunları beraberce göğüsleyip ortak bi sonuca varmak.

Ya tamam ailesi hastayız diye rol yapıyor olabilir ama her doğru da her yerde söylenmez. Kimse evet benim ailem kötü yalan söylüyor da demez. Biraz politik davranın size ihtiyaç olduğu zaman elinizden geleni yapın onun dışında mesafenizi koruyun. Eşinizin laf sokması da muhtemelen ailesine karşı “bakın evde benim sözüm geçiyor sizi ezdirmiyorum ben daha üstünüm” algısı yaratmaya çalıştığından dolayıdır. Ya zekice davranıp eşe sezdirmeden aileyi sindirmenin yolunu bulacaksınız ya da eşle yolları ayıracaksınız

Ya tamam ailesi hastayız diye rol yapıyor olabilir ama her doğru da her yerde söylenmez. Kimse evet benim ailem kötü yalan söylüyor da demez. Biraz politik davranın size ihtiyaç olduğu zaman elinizden geleni yapın onun dışında mesafenizi koruyun. Eşinizin laf sokması da muhtemelen ailesine karşı “bakın evde benim sözüm geçiyor sizi ezdirmiyorum ben daha üstünüm” algısı yaratmaya çalıştığından dolayıdır. Ya zekice davranıp eşe sezdirmeden aileyi sindirmenin yolunu bulacaksınız ya da eşle yolları ayıracaksınız
Eşim o sozleri o yuzden diyor. Ailesi ogullarını cok sevdiginden onlarla ilgilensin diye diyordur. Boyle boyle her denılene bı sebep buluruz. Eşim kör mü. Ben ailemı eleşyirebılıyorum. Eleştirmesin tamam. Ben dadı mıyım hemsire mıyım. Zorunda mıyım annesının saglıgıyla ilgilenmek zorunda da degilim acıkcası.kımseye gelın benım memleketıme demedim gelmeselerdi.cunku yapiyorsun yaoıyo gibi gorunmuyorsun.hep mutsuzlar hep sikayet.hep sitem.hep suclu hıssettiriyorlar esime. Ondakı zeka seviyesi de ayırt etmesıne yetmıyor olacak kı..aman oyle işte. Olamam ben politik. Kadınım idare eden olucam mecbur. Olamam. Annesıyle yasasın bır omur. Tesekkur ederim tavsıyenız ıcın vakıt ayirip cevaoladıgınız ıcın

7 yıl geçirmişsin ama bomboş geçirmişsin. 7 yılda tanıyamadın mı güzelim sen bu davar sürüsünün başkomutanını?

Zaten hepsine evlendikten sonra aileye düşkün olmalısın diye vahiy geliyor sanki.
Ben boşuna demiyorum hayvanlar bile bazı erkeklerden daha fazla babalık,kocalık yapıyor diye.
Tanıyamamısım.napalım. hayal kırıklgı. Eskıden en azından gelir bi öper koklar sarılırdı. Simdi gelir spor yapar gibi yapar, tv izler on metre ileride oturur.uyur.
İmrenıyorum bazı evlılıklere..

Aşık olarak evlendim. Yaşım 28. Hemen hemen 2 senelık evlıyım. 7 yıldır beraberiz.Üzgünüm çünkü insanlarla iletilim kurmanın ne kadar zor oldugunu anladım artık. Eşim ailesinin yanında benım hıc beklemedigim anlarda laf sokup duruyor.Sohbet ederken hicbir mevzu yokken birden gülerek veya gülmeyerek laf sokuyor. Mesela bir olay anlatıyordum gecenlerde,komsumun iş yaptırnak için sadece işi dusuncr aradıgını vs. "Sen kendı evinde iş yapma baskası senı calıstırsın dedi gülerek. Benim de modum dustu ve suratım asıldı. Konustum ama oylesine. Buna benzer seyleri süreklı ve sık yapıyor.

Sonra eve geldık bir ıkı saat gecti.annesi aradı tansıyonu cıkmıs acıle gotur benı dedi. Saat gece bir falan. Gittik.dönerken arabada senle konusucaz dedi?ben de şmalı bır sekılde ne konusucaz dedim. Neymiş annesındeyken annneme ozel hastaneden randevu al demiş ben kaale almamısım.ben annesının yanında hep surat asıyormusum. Sen anneın yanında benı kucuk dudurmek ıcın kırk takla atarsan benım dr suratım asılır.senın neyını kaale alayım.annesı ne zaman gitsek bır ıkı muhabbetten sonra bız de hep ewdryiz.sıkılıyoruz.napalım.hastayız gibi gibi konusuyor.hastalar ama maşallah her gun sokaklardalar.ben daha aktifler.oglu geldı mı bi aglamadıkları kalıyor.kendılerını acındırmak ıcın kırk takla atiyorlar.

Kayınvalıdemı hastaneye goturdum yalnızdık konustum.senın oglun neredeyse ewlendıgı ıcın kendını suclu hissedicek.ben her defasında bı ıhtıyacınız varsa alayım,doktora gotureyım demıyor muyum dıyorum neden numaradan her gun gezrrken sıkılıyoruz gibi seyler soyluyorsunuz dedim. Biz sizden her geldigimizde tartişiyoruz ben gelmek istemıyorum size dedim.annesınden geldıkten sonra esim annemkerle ılgılenemıyorum.sıkılıyolar.benım ıcın sehır degistirdiler vs vs deyip bana tavır alıyor.eşim bulundugum sehre tasındı evlendik.ailesi de geldi.babası yok.ama bu ozel sebepyen oturu benim babam her ihtiyaclsrına yardımcı oluyor.tv bozuluyor yapyiriyor.has
Annem komsularıyla tanıstırdı süreklı annem gidip gelıyor komsulsrla oturuyorlar. Ama oglu gelınce bı aglamadıkları kalıyor.ananen has
Yoruldum ya artık.esime ayrı acıkla anlamaz.anasına ayrı acıkla anlamaz.insanlar ille de benden uzak dur diyor sankı.acık acık konusurum herkesle sorunumu oyle biriyimdir.oyle biriydim daha dogrusu.
Artık kapatıyorum kapılarımı.kım ne yaparsa yapsın.uxak durucam ailesınden de esımden de.zaten ne bı ozel gunumu kutlar,ne bı romantik olayı vardır.ne oper koklar.ona gore bakkala cakkala gitmek copleri dokmek benı dusunmek üstüme titremek demek.
Sana kendını ozel hissettirmeyen bir eş. Oglum bana acısın dibimden ayrılmasın dıye planlar kuran kv. Insanın zorla hayat enerjısını alıyorlar. Yapma diyorsun yapıyorlar.
Sudan sebepten kıyamet kıptu bu aksam.ustume yurudu.saygı duyucaksın dıye anırdı evde.aileme surat asamazsın diye.senın aılen ıkıyuzlu dedim.rol yapıyorlar has
Ta degilken telefon calıp diger oglu aradiginda hastaymıs gibi yapıyor sesini duyuyorum dedim. Ben esımın neyıne saygı duyayım. Benı kucuk dusurmek ıcın konusan adama mı saygı duyucam. Benı mutlu etmek ıcın kılını kıpırdatmayan bırıne mı. Sadece calıstıgı ıcın dunyanın yukunu tasıyomus gibi davranan bırıne mı. Duymuyorum. Icımden gelmıyor.
Benim de bir arkadaşım vardı aynı eşiniz gibi. Milletin içinde olur olmadık salak saçma laf sokardı. Baktım bundan resmen keyif alıyor. Ben bozuldukça boşuna gidiyor. Ben de onu bozmaya başladım. Mesela Elmalı Turtayı anlatıyorumdur birine. Sen zAten sadece onu yaparsın der. Ben de dedim arkasından sen onu bile yapamıyorsun. ((Halbuki evine gidip 3-5 çeşit şey yapıp onun misafirini Benim ağırladığım oldurdu)) ya da bir şey alsam her yeni gördüğü şeye paranı çöpe atıyorsun der. Ben de ne yapıyım senin gibi bütün maaşımı eşime verip kaynanamı mı besleyim demiştim. Bir daha ağzını açmadı. Yani Bozacaksın. O laf sokuyorsa sen bin sokacaksın.böyleleri başkalarını ezerek kendini yüceltmeye bayılır. Madem keyif oluyor bundan, ona o keyfi aldırma

Ayrıca kaynananı da boz. Anne maşallah açık hava sana iyi geliyor sanırım hastalandıkça gezmelerin artıyor De mesela. 😬 ben hastayken evden çıkamıyorum sen maşallah hastayken iyi geziyorsun De. Oğlum bana ölsün bitsin diye yapmayacakları Yok. Benim de kv o kadar iyiydi ki. Aylarca mide ağrısı çekmş de oğlumla gelinime yük olmayım dşye ağzını açmamış. Biz farkedince götürdük. Doktor iyi dayanmışsın demişti. İnsan var insan var işte

benim esimi anlatmissiniz ve ailesini. ben 5 yildir mucadele ediyordum evimizde tek kavga alilesinden olan kavgaydi biz birbirimizi bile taniyamadik aile kavgasi etmekten.
surekki suratini asiyorsun gülmüyorsundu kavgalarimiz ailesine gittgimizde ya da gelsiklerinde hep bi kavga oluyordy. ve kendisidebe im aileme karsi soguk konusmaz gulmezdi haliylr o benim aileme nasilsa bense onlara oyle davraniyordum.
velhasil ben hic vazgecmedim davranisimdan neyi dogru bildiysem kimin neyi hakkettigini dusunduysem oylr davrandim.
ve en son bizim evimize geldiklerinse benim suragim asikmis ondan dolayi bi tartisma cikardilar aradan uc bes ay gecti biz onlara gittik bizim aramizda cikan bi tartismaya onlarda girdi olay buyudu iyice koptuk ben evkendogim gunden beri onlarin yuzunden huzursuz oldugumu soyledim surekli onlar yuzunden evimde kavga ciktigkni belirtti. sonraa ipler koptu.
simdo zorda kalmayinca gorusmuyorum aramiyorum zaten oncesindede ben arardim kv. o aramazdi beni bende aramiyorum artik.
ve su an evde onlardan kaynakli bi kavga cok olmuyor yani adlari gecmiyor.
diyorum acaba boye daha mi oylr oldu kimsenin kimseden beklentisi yok artik o yuzden sorun cikmiyor.
bilemiyorum belki daha iyi oldu belki de olacak olan buyuk kavgalarin sessizligo 😀

Çok güzel ifade etmişsin kendini. Bırak şunu gitsin anası ile yaşasın o zaman... Diyeccek birşey yok klasik bir ÖKÜZ kocanız...

Çocuk var mı ? Yoksa eminim zaten planlamıyorsundur bu adam için..

Seni düşünmeyenleri sen de düşünme sal gitsin. Bu dünyaya kimseyi mutlu etmek için gelmedin.. Sana değer vermeyene sen de verme. MAdem öyle incelirse de kopsun gitsin.. Sen ömrünü feda edeceksin sonra sana gelip bir de bağırıp çağıracak..

ya bu gercekten de erkek ailesinde olan bir sey,
"biz oglumuz icin cok fedakarlik yaptik / yapiyoruz",
bir de "biz cok cile cekiyoruz"...

ben buna artik hobi olarak cile cekmek diyorum,
dalgasini da geciyorum hatta,
nesine saygi duyacaksiniz ki.
bir problemvarsa cozum uretilir ve cozulur,
ancak boyle kisiler problemleri cozmek istemez, hayiflanmak ister sadece, sizin de aynen yazdiginiz gibi hayat enerjinizi somururler.
bence gulup gecmeyi ogrenin oncelikle.

esinizin sizinle konusma tarzini ise her defasinda uyarin, hic bir zaman kabul etmeyin, zamanla duzeltebilir. Ama cok soguduysaniz da yapacak bir sey yok maalesef.

Dagınık dagınık yazdım k.bakmayın. yazarken vakıt gecti bi parça rahat

o adar iyi anlıyorum ki senii.. ne kadar aileri kötü olsada bunu bilseler dahi sana söz söyletmiyorlar.. boş vereceksin umursamayacaksın ne kadar umursarsan o kadar senin üstüne gelirler. bende aydı durumla hala uğraşıyorum.. değişmez canım

Sadece susacağım artık yazınıza karşılık şunu yazıyorum; Susmayın.
Sizi böyle hayattan soğutmalarına izin vermeyin.
Takmayın, ruhunuzu karartmayın.
Her şeye rağmen güçlü olun, herkese karşı...

bır cınnet herseyı cozer sanırım rest cekıp kendısını bır gozlemlemenız gerekecek
esınızın yaptıgı cok cok ayıp kompleksı gıbı davranıyor egıtım sevıyesı dusuk ınsanlar gıbı dusunuyor cok uzucu

esınızı sız tanırsınız ne yaparsanız kendısıne cekı duzen verır sız bılırsınız umarım duzelır ...

Konuşuyor musunuz şu an ? Tepkilerinizde kararlı olun ve açık bir şekilde burada yazdığınız bütün şeyleri masaya dökün.
Olmazsa da olmuyor siz kimsenin kölesi değilsiniz.

Benim de bir arkadaşım vardı aynı eşiniz gibi. Milletin içinde olur olmadık salak saçma laf sokardı. Baktım bundan resmen keyif alıyor. Ben bozuldukça boşuna gidiyor. Ben de onu bozmaya başladım. Mesela Elmalı Turtayı anlatıyorumdur birine. Sen zAten sadece onu yaparsın der. Ben de dedim arkasından sen onu bile yapamıyorsun. ((Halbuki evine gidip 3-5 çeşit şey yapıp onun misafirini Benim ağırladığım oldurdu)) ya da bir şey alsam her yeni gördüğü şeye paranı çöpe atıyorsun der. Ben de ne yapıyım senin gibi bütün maaşımı eşime verip kaynanamı mı besleyim demiştim. Bir daha ağzını açmadı. Yani Bozacaksın. O laf sokuyorsa sen bin sokacaksın.böyleleri başkalarını ezerek kendini yüceltmeye bayılır. Madem keyif oluyor bundan, ona o keyfi aldırma

Ayrıca kaynananı da boz. Anne maşallah açık hava sana iyi geliyor sanırım hastalandıkça gezmelerin artıyor De mesela. 😬 ben hastayken evden çıkamıyorum sen maşallah hastayken iyi geziyorsun De. Oğlum bana ölsün bitsin diye yapmayacakları Yok. Benim de kv o kadar iyiydi ki. Aylarca mide ağrısı çekmş de oğlumla gelinime yük olmayım dşye ağzını açmamış. Biz farkedince götürdük. Doktor iyi dayanmışsın demişti. İnsan var insan var işte
Haklısın.o da bı eneejı istiyor işte.benım kv oscarlık.mesela soylemez aramaz , rahatsızlıgını.sonra soyler.ben size biildirmedim ıkı aydir boyle yük olmıym dedim yavrum der.sonra esim bana sen cunku ilgilenmıyosun der yalnız kalınca.allahım has
Tanede bi durusu vardı bes yasında babasına naz yapan kız cocugu gibiydi. Gülmemek için zor tuttum kendımı

ya bu gercekten de erkek ailesinde olan bir sey,
"biz oglumuz icin cok fedakarlik yaptik / yapiyoruz",
bir de "biz cok cile cekiyoruz"...

ben buna artik hobi olarak cile cekmek diyorum,
dalgasini da geciyorum hatta,
nesine saygi duyacaksiniz ki.
bir problemvarsa cozum uretilir ve cozulur,
ancak boyle kisiler problemleri cozmek istemez, hayiflanmak ister sadece, sizin de aynen yazdiginiz gibi hayat enerjinizi somururler.
bence gulup gecmeyi ogrenin oncelikle.

esinizin sizinle konusma tarzini ise her defasinda uyarin, hic bir zaman kabul etmeyin, zamanla duzeltebilir. Ama cok soguduysaniz da yapacak bir sey yok maalesef.
Sizi tebrik ederim cok dogru tespit. Hobi olarak çile cekiyorlat bence de evet.safece erkek ailesinde yasanıyor bu tür seyler. Bundan beslenıyorlar. Biz oglumuza muhtacız oglumuzun elı hep ustumuzde olsun diye yapmayacaklari tiyatro yok. Doktora gotureyım diyorum yok.cunku zaten hasta degil.. Deli mi ne bu kadınlar kafayi yemiş ya. Ne sacma seylerle ugrasıyorlar.

X