Yorgun süt ne demek

Hiç duymadım ama çocuğumu emzirdigim dönem çok korktuğum bir an vardı anneannem sütünü sağ korktuğun sütü emmesin demişti

Annemde bana yorgunken stresliyken emzirme dedi hep .dikkat ettim ama neden yorgunken emzirilmez merak ettim sütün içeriği mi degisiyor acaba dedim
Bilimsel açıklaması var mı bilmem de çocuk hisseder mantığıyla söylediklerini dusunuyorum.

Hatirladigim kadariyla aktivite, spor, stres gibi durumlarin uzerine anne vucudundaki fazla laktik asitin suttede bol miktarda bulunmasi sonucu olan sut. Meme reddine sebep olabilir, tadini bozar.

Doğumdan çıkıyoruz emziriyoruz, daha büyük aktivite daha büyük stres mi var?
Takılmayın böyle şeylere. Bir de bunu stres yapmayın.

Chatgptye de sordum :
“Yorgun anne sütü†ifadesi, bilimsel bir terim değildir, ancak bazı anneler ve halk arasında kullanılan bir tabirdir. Genellikle şu anlamlara gelebilir:

1. Annenin yorgunluk durumunun sütü etkilediği inancı: Uzun süre uykusuz kalan, stresli veya fiziksel olarak yorgun hisseden annelerin süt kalitesinin düştüğüne dair bir algı vardır. Ancak araştırmalar, annenin yorgunluğunun süt üretimini etkileyebileceğini ama sütün besleyiciliğini doğrudan düşürmediğini gösteriyor.

2. Sütün bileşiminin zamanla değişmesi: Anne sütü, bebeğin ihtiyaçlarına göre dinamik olarak değişir. Gün içinde ve emzirme sürecinde içeriği farklılaşabilir. Özellikle akşam saatlerinde süt miktarı biraz azalabilir ama daha yağlı olur. Bu durum, bazen anneler tarafından “yorgun süt†olarak yorumlanabilir.

3. Anne sütüyle ilgili yanlış inanışlar: Halk arasında, annenin çok çalışması veya dinlenememesi durumunda sütünün “yetersiz†veya “yorgun†olacağına dair bir inanç olabilir. Ancak emziren bir anne yeterince sıvı alıyor, beslenmesine dikkat ediyor ve bebeğini düzenli emziriyorsa, sütü genellikle yeterli ve besleyicidir.

Eğer emzirme sürecinde süt miktarında ciddi bir azalma hissediyorsan ya da bebeğin doyduğundan emin olamıyorsan, bir emzirme danışmanı veya doktordan destek almak faydalı olabilir.

Back