• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorgan

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
selam kızlarrr malum bahar geldi temizlik vakti de geldi elyaf ince yorganlarimi kaldirmak istiyorum ama tabi ki yikayarak.. 30 derecede yikanir kurutemizlemeye vermeyin yaziyor..
yanliz soyle bir sorunum var evim fransiz balkon yani 1.2 adimlik bir pay var.. Kışa geçerken pardesü mü hassas yikamada yikqmis ve disariya asmistim temizlik gününde. .ama alltaki teyze onu banyona as damla camima geliyor dedi.. asicak yer yok zaten de ..neyse simdi bu yorgani nereye asmaliyim ne yapmaliyim bilmiyorum siz nasil temizliyorsunuz?
komsu teyzeyle terslesmek istemiyorum ama baska bir yol da aklima gelmiyor. ayrica binamizin belli gunleri var ama bu teyze sabah aksam kilim cirpar vs ama SIKINTI bir kadin kayinvalideme carsaf asti diye gunesim kapandi annem hasta gunes gormeli kaldir demiş vs ne yapmali siz nasil yapıyorsunuz. ?

Hassasta yikamana gerek yok normal yika iyice sktir ve kanepenin uzerine ser orada da kuruyor havalar sicak

Vallahi ben kaz tüyü, elyaf bütün yorganlarımı makinede düşük devirde yıkadım, eski evimde balkon yoktu çamaşırlıkda da bir günde kurudular. Büyük bir çamaşırlığınız varsa üstüne serin, hava ve güneş alan bir yere koyun bir sorun olmaz.

Ben yorganları sıktırıyorum, hiç suyu kalmıyor. Balkona asarkende aşağıdakini rahatsız etmesin diye, sadece balkon boyu aşağı salarsınız güneşlendikçe sık sık döndürürseniz çok sıkıntı olmaz

Yorgan ıslanınca ağırlaşıyor ve makinanın kazanı çevirirken zorlanabilir.
Bence kuru temizlemeye vermelisin.

benim makinenin yorgan programı var 40 derecede 800 devirde yıkıyor suda kalmıyor yorganda evin bir odasına koyuyorum kuruyor 1 bucuk saatlik program sıkıntı olmadı

hiç yorgan yıkadığımı hatırlamam güneşte biraz bekletirim hem kabarır hem hava alır

Kuru temiizlemeye veriyorum.Evde uğraşması bir dert ve bu aralar kuru temizleyicilerde kampanyalar var uygun fiyata da geliyor.

dusakabinim kare degil jakuzi ucgenimsi kaymaz mi
Yok, niye kaysın?
Benim de yarım cam şeklinde kabin değil ama üzerine asıyorum, bir şey olmuyor.
Evinizde kullanmadığınız bir odaya sandalyeleri koyup, üzerine de serebilirsiniz.
En düşük 600 devirde çalıştırsanız bile yorgandan öyle vıcık vıcık su çıkmıyor.
Ben 800 de yıkadığımda 2-3 saate kurumuş oluyor.

Yok, niye kaysın?
Benim de yarım cam şeklinde kabin değil ama üzerine asıyorum, bir şey olmuyor.
Evinizde kullanmadığınız bir odaya sandalyeleri koyup, üzerine de serebilirsiniz.
En düşük 600 devirde çalıştırsanız bile yorgandan öyle vıcık vıcık su çıkmıyor.
Ben 800 de yıkadığımda 2-3 saate kurumuş oluyor.
cok tesekkur ederim ustunde 30 derecede siktirmasiz yikanir kuru temizlemeye verilmez yazinca su akar parkeye diye korktum ama sizler birsey olmaz diyorsaniz..elyaf toplanmaz dimi.. ilkkez yikiycam da

cok tesekkur ederim ustunde 30 derecede siktirmasiz yikanir kuru temizlemeye verilmez yazinca su akar parkeye diye korktum ama sizler birsey olmaz diyorsaniz..elyaf toplanmaz dimi.. ilkkez yikiycam da
Elyaf biraz toplanıyor ama kurumasına yakın birkaç sirkeleme ve pondik pondik vurmayla kendine geliyor.
Korkmayın, bir şey olmaz, parkeye falan da su akmaz 800 de yıkayın siz.
Kurutma makineniz varsa ona da atabilirsiniz bir 40 dk.

Bende 30 dereceye atiyorum 800 devirde siktiriyorum. Camasirligin uzerine seriyorum.evin icinde kuruyo cabucak. Su damlar diye korkuyosaniz. Serdiginiz yerin halisini kaldirin bi gunlugune. Sonra yeri silersiniz

Valla 9 ayda kaç kere yikadim ben unuttum artık iyice sıktırıyorum hiçte bişey olmuyo hemen kuruyor

Camasirlik varsa ustune ser gunes goren biyerede koyarsan kurur hemen.

Bende 30 dereceye atiyorum 800 devirde siktiriyorum. Camasirligin uzerine seriyorum.evin icinde kuruyo cabucak. Su damlar diye korkuyosaniz. Serdiginiz yerin halisini kaldirin bi gunlugune. Sonra yeri silersiniz
hepinize teskkur ederim ilk kez yikayacagim icin bilemedim ustunde siktirmayin yaziyor diye napcam bilemedim..Hepinize cok Teşekkürler kizlar

Back