Yönetme isteği kişilik bozukluğu mu?

txixrtxixl kelebek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
1.170
11
0
Diğer
kayınvalidemle basa cıkamıyorum.alttan alıyorum uste cıkıyorum olmuyor.çok kin tutuyor. asırı derece tıtız.evin duzeni bozulduğu an asırı tepkı verip sinirleniyor.vede en önemlisi kendi dediği yapılmazsa kriz geciriyor.ıllakı herkesı herseyı yönetecek onun dediği olacak..........
bu durumu onu hasta olarak kabullenmekle yeneceğim?
psikiyatride neye giriyor bu yönetme isteği bilen var mı ? ona göre davranacağım

malesef canım psıkıyatrıde hıc boyle bırsey duymadım ben de
Allah sana sabır versın

evet bence de huysuzluk yapıyor titizse kendıne titiz olsun
sinir bozucu bir durum
Allah yardımcın olsun zor uğraşmak

Yönetme isteğinden kastın sanırım kayınvalidenin baskın bir karakterde olması ve herşeyi kendi kontrolüne alma çabası?

Yönetme isteği adı altında psikiyatride bir sonuç elde edemezsin ama kişilik yapılarını incelediğinde belki iletişimde bulunduğun kişilerin hem davranışlarını çözmede hem bir sonraki adımlarını tahmin etmede hem de sorunlara karşı çözüm üretmede fayda elde edersin.

Bu konuyla ilgili uzun zaman önce "Zor Kişiliklerle Yaşamak" isimli bir kitap okumuştum. François Lelord , Christophe Andr da yazarları. Oldukça yalın bir dili olan kitap hem karakter farklılıklarını hem de bir karakter özelliğinin ne zaman hastalık boyutuna ulaştığını ve iletişim sorunlarından kaynaklanan problemlerin çözümüne ışık tutuyor belki yararı olabilir.

kayınvalidem egosu çok güçlü sunu ıstıyor herkes onun ıstedıgıne gore yasasın herseyı onun kontrolunde yapalım.o herkese ıstediği lafı soylesın hakret edip asagılasın cevap vermesen bıle duygusuz olacaksın hiç moralin bozulmayacak.çunku o anne ona kımse tavırlı olamaz kımse sususamaz onun dedıgını yapmak zorundaymısız diğer gelini surat estığı zmaan ben anneyım gelecek kapıma bana darılamzlar ne olursa olsun ben herseyı yaparım ben anneyım o dediği zaman yemek yıcez gezcez gezmeye gıderken onun ıstedıgını gıyeceksın o karar verecek. vede bu zmanaa kadar cocukları esı kımse dedıgının dısına cıkmamıs.ıtıraz hakkımız yok
hamıleyım hamıle kaldım 9 aydır burnumdan getirdi. dediğin kıtabı edınıp okuyacagım
kayınvalıdemde opsesyon var ama tedavı olmuyor

bizimkide aynı çocuklarına ve gelinlerine özellikle hepsini pıstırır alıştırmışlar haksızda olsa kimse birşey diyemez bilirler başlarına geleceği ama bana yapamaz çok uğraştı bende araya mesafe koydum birşey direttiğinde beni sıkıyor yada bunaltırsa hemen anlarım yapmam kimsenin kimseyi bunaltmaya hakkı yok bilirim hemen yönetmeye çalışır isterki biyere bile gidilecekse izin alınsın haber verilsin enson sözü kendi söylesin vb.saygılıyımdır ama samimi olmam bu yüzden benden pek hazetmez yüzüme güler ama yapmacık olduğunu iyi bilirim herkez sınırlarını bilmeli bence aklinialirimsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…