Yonca Evcimik'ten göğüs kanserine destek!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
  • Yonca Evcimik'ten meme kanserine destek!
    10428574_616854731765835_2957173025669556690_n.jpg

VATAN - 3 Ekim 2014 Cuma, 13:02
    Yurt dışında meme kanserine dikkat çekmek için poz veren Kate Mossun kampanyasından etkilenen 1963 doğumlu Yonca Evcimik, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Batı ülkelerinde meme kanserinden ölümler azalırken Türkiyede bu kanser türünden ölümlerin çoğaldığını vurgulayan Yonca Evcimik Arkadaşlarım arasında meme kanserine yakalanan ve erken teşhis ile iyileşenler var, ancak Sağlık Bakanlığının son verilerine bakınca yaş ortalamasının çok düştüğünü gördüm. 20 yaşından sonra her kadının mamografiye girmesi ve kontrollerinin aksatmadan yaptırması gerektiğini biliyorum ancak oranların artması üzücü, o araştırmada gördüğümüz her sayı binlerce kadını temsil ediyor dedi. Sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla meme kanserine dikkat çeken ve her kadının o an, en azından bu ihtimali düşünüp, kendini muayene etmesinin bile ne kadar önemli olduğunu söyleyen Yonca Evcimik, gelen yorumlara da açıkçası şaşırdığını belirterek; Fotoğrafta başka bir şey anlatmak istemesine rağmen, konuyu cinselliğe çeken arkadaşlar oldu. Onları da anlıyorum belki eğlenmek istiyorlar. Oysa belki anneleri, eşleri, kız kardeşleri meme kanseri ve daha onların bile bundan haberi yok diyerek konuya farklı bir açıdan yaklaştı.
  • http://www.f5haber.com/vatan/kim-der-51-yasinda-haberi-4936784/

a
10340073_618141094970532_4844762590749813010_n.jpg
ynı tepkiyi kate moss ta yapmıştı.

Kate Moss hayırlı bir işe soyundu!

"Meme Kanseri içi Farkındalık Ayı”olarak bilinen Ekim ayında, hastalık konusunda herkesi bilinçlendirmek için İngiliz topmodel Kate Moss, kamera karşısına geçti.

İngiliz tasarımcı Stella McCartney tarafından kampanyaya özel olarak tasarlanan pembe bir sutyeni eliyle sıyırırken görülen Moss’un fotoğraflarını ise Türk Mert Alaş ve sevgilisi Marcus Piggot çekti.

Fotoğraflarda modelin göğsünde meme kanseri sembolü olan pembe bir kurdele görülüyor.
Geçtiğimiz günlerde Yonca Evcimik de aynı pozu verip, Kate Moss'tan esinlendiğini fotoğrafın altına not düşmüştü...

Kadinin kadinligini vurgulayan yerlerinin böyle basit gibi gosterilmesi bana cok sacma geliyor. Meme kanseri icin eğer bir sey yapilacaksa bu memeyi gostermekle olmaz. Bu bazilarinin acısını daha da deser.
Allah korusun kolum olmasa kolu olanlari gördüğümde üzülürüm, bir hüzün kapsar. Bu da aynı kefeye geliyor.
Meme kanserine desteğin en doğrusu da hastaneye gidemeyecek durumda olan kadinlari ellerinden geldigince götürüp muayene ettirmektir. Bir kişiyi bile goturseler meme kanserini onleyebilirler...
Bana bu hareketler cok sacma geliyor. ..
Elle tutulur şeyler yapilmasi lazim ..

Şu farkındalık hareketlerinde marjinal olmasalar olmuyor. Buz döktüler, o kadar itici geldi ki hastalık neydi farkındalığı nasıl olurdu umrumda olmadı. Bi ara üstsüz takıldılar o da ne içindi hatırlamıyorum. Saçma sapan kampanyalarla irrite etmekten ve şov yapmaktan fazlasını yapmıyorlar. Ünlülerin yaptığı bu farkındalık hareketleri magazinsel değerden fazlasına sahip olmuyor. Magazin haberi içeriği çerçevesinin dışında hareket etsinler ki bizde de iyi bir algı ve ilgi oluşsun.

Şu farkındalık hareketlerinde marjinal olmasalar olmuyor. Buz döktüler, o kadar itici geldi ki hastalık neydi farkındalığı nasıl olurdu umrumda olmadı. Bi ara üstsüz takıldılar o da ne içindi hatırlamıyorum. Saçma sapan kampanyalarla irrite etmekten ve şov yapmaktan fazlasını yapmıyorlar. Ünlülerin yaptığı bu farkındalık hareketleri magazinsel değerden fazlasına sahip olmuyor. Magazin haberi içeriği çerçevesinin dışında hareket etsinler ki bizde de iyi bir algı ve ilgi oluşsun.
lesinlikle itici ve özenti hareketler.çoğunun yaptığının farkında olduğundan emin değilim. bence sadece bir furya başlıyor eğlenip bir parça popüler olmak için konvoya dahil oluyorlar

İnsanlar neden bağış yapıp sessizce oturmazlar da illa kendilerini ön plana çıkarırlar anlamıyorum.Hayır farkındalık yaratacaksan da al eline mikrofonu konuş.Ne oluyor üstünü çıkarınca buzlu su dökünce...

İnsanlar neden bağış yapıp sessizce oturmazlar da illa kendilerini ön plana çıkarırlar anlamıyorum.Hayır farkındalık yaratacaksan da al eline mikrofonu konuş.Ne oluyor üstünü çıkarınca buzlu su dökünce...
Eline mikrofonu alıp konuşsa ALS'den kaç kişinin haberi olacaktı? Ya da Türkiye'de
İşin bu meme kanseri konusundaki gibi teşhir seviyesine gelmesi ayrı ama ice bucket challenge sayesinde dünya çapında artık ALS hastalığı biliniyor.

Buzlu su dökünce bir şey olmuyor, sadece alakasız insanlar bile ALS'nin ne olduğunu biliyor.

Eline mikrofonu alıp konuşsa ALS'den kaç kişinin haberi olacaktı? Ya da Türkiye'de
İşin bu meme kanseri konusundaki gibi teşhir seviyesine gelmesi ayrı ama ice bucket challenge sayesinde dünya çapında artık ALS hastalığı biliniyor.

Buzlu su dökünce bir şey olmuyor, sadece alakasız insanlar bile ALS'nin ne olduğunu biliyor.

Duyarlılık konusunda haklı olabilirsiniz.Ama olayı şova çevirenler var ki bunlar beni çok rahatsız ediyor.Bu olayda da aynısının olmasını istemiyorum açıkçası.

X