yolluk hakkında bilgisi olan yardım edebilir mi?

ama çok saçma değil mi?ben de bundan korkuyorum.mesela bir ara süt izni için uğraştım biri hak var der biri yok der alamadım.kafaya göre iş yapıyorlar

bizim yaşadığımız yer büyük şehire bağlı değildi ayrı bir ilçeydi bu sene bağladılar.dün eşim burdaki m,illi eğitimdeki muhasebeciye sormuş.yine de hala alınıyor yolluk demiş.ama işte bize konya merkezde yolluk yapacaklar allah bilir orda farklı yorumlarlar.güvenemiyorum artık.biz yolluk alabilmek için taşınmaktan vazgeçtik,inşallah yanlış karar vermemişizdir
süt izni tamamen amirin insiyatifinde malesef. normalde ilk altı ay günde 3 saat, 2. altı ayda 1 saat ancak öğretmenlerin ders saatine göre okul müdürü vermeyebilir. örneğin ilkokullarda 3,5 ta ders bitiyor ve öğretmen çıkıyor ancak yönetmeliklerde 5 e kadar çalışma şartı var. müdür o 1,5 saati süt iznine sayabilir. yada anaokulları yarım gün öğretmen diyorki ben 3 saat süt iznimi kullanacağım dersler 8-9 da başlıyor farzedin en fazla 1 saat işe gelecek. idareci öğleden sonra kullan diyebilir öğretmen kabul etmezsede o zaman 5 e kadar okulda tutma hakkı var.

Eşimle konyanın bir ilçesinde öğretmeniz.konya merkezden bir ev aldık.bu sene haziranda konyaya tayin olma durumumuz var.biz tayini beklemeden konyaya taşınalım diyoruz.ilçe 60 km.günlük gidiş geliş yapmayı düşündük.peki biz haziranda tayin olursak yolluk alabilir miyiz?ikametimiz ordan buraya taşınacak sonuçta bu problem olur mu?yoksa yolluk alabilmek için taşınmayı tayin sonrasına mı ertelemeliyiz?taşınmazsak maddi açıdan sıkıntı oalacak bize,taşınırsak da yolluk alamayacak olursak sıkıntı kararsız kaldım
yolluk alabilirsiniz orda tayinin nezaman olduğu önemli sizin erken taşınmanız önemli değilyeni kuruma tayin oldugunuz anda yollugunuzda o kurum tarafından karşılancak

ikametgah sormuyorlar.sadece şuan çalıştıgınız okulun bulundugu ilçe ile tayininizin çıkıcagı okulun bulundugu yer arasındaki mesafe kadar yolluk alıyorsunuz :)

X