yolluk hakkında bilgisi olan yardım edebilir mi?

adiyeff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
4.366
39
Eşimle konyanın bir ilçesinde öğretmeniz.konya merkezden bir ev aldık.bu sene haziranda konyaya tayin olma durumumuz var.biz tayini beklemeden konyaya taşınalım diyoruz.ilçe 60 km.günlük gidiş geliş yapmayı düşündük.peki biz haziranda tayin olursak yolluk alabilir miyiz?ikametimiz ordan buraya taşınacak sonuçta bu problem olur mu?yoksa yolluk alabilmek için taşınmayı tayin sonrasına mı ertelemeliyiz?taşınmazsak maddi açıdan sıkıntı oalacak bize,taşınırsak da yolluk alamayacak olursak sıkıntı kararsız kaldım

İkamet filan istemiyorlar sonuçta harcırah verirken neden sorun olsun ki

dün biraz araştırdım da tayin olacağın yere giderken ki masraflar için verilir gibi birşeyler yazıyor.yani normalde orada yaşamıyorsan ordan ayrılırken yolluk alamıyorsun.ama ben hiç yaşamamış olmuyorum sonuçta.yaşıyorken tayinden önce ayrılmış olcam,yani şansım olur belki diyorum.başına böyle birşey gelen olmadı mı hiç?

Taşınmanız ile alakalı değil diye düşünüyorum. Sonucta her tayin yolluk içeriyor.belli oranları falan var sarınırm onun. bir kaç sene önce başka bir ilçeye tayinim çıkmıştı ,taşınmadığım halde yolluk verilmişti..

Alırsınız bi sıkıntı olmaz :)

Taşınma zamanı ile yolluğun bir ilgisi yok ki, istediğiniz zaman taşınabilirsiniz.
2 kez yolluk aldım, hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım, orada çalışıyorsanz orada yaşıyorsunuz demektir, istediğiniz zaman taşınabilir adresinizi değiştirebilirsiniz yolluk hakkınıza zarar vermez bu durum. zaten yolluğu da ha deyince alamazsınız hemen tayinden sonra alınıyor....tayin durumu söz konusu olduğunda yolluğu her halükarda alırsınız ne zaman taşınmışsınız nasıl taşınmışsınız önemli değil.

Konya merkezden bulunduğunuz ilçeye belediye ulaşım sağlıyor mu? cevap verirseniz ona göre tüm sorunuzu cevaplayacam.

öncelikle 60 km hiç azımsama. Dile kolay ama yaşaması inanılmaz zor.
Hele arabanız yoksa daha da fena. 60 km sen gelirsin 1,5 saatte en iyi hava şartlarında.
Arabanız varsa zaten benzin paran dayanmaz buna ayda 700-800 benzin verirsin. Ama sen yolluk almaktan bahsettiğine göre arabayla değil otobüsle falan geleceksin. Öğretmen değilim bilmiyorum ama ben de iş yerime baya bir yol alarak geliyorum. Resmen bıkkınlık veriyor, isyan ettiriyor.
1 ay falansa çekilir ama daha uzarsa kabus olur.

Nufusunuz ilcedeyse alırsınız ama konyaya tasindiginizda nufusunuzu konyaya aldirirsaniz alamazsınız . Ben alamamistim

Nerede yaşadığın sorgulanmıyor, atanacağın yer ile çalıştığın yerin merkezi arasındaki mesafeye göre harcırah hesaplanıyor

Son düzenleme:
eşimle beraber arabayla gidip gelicez.benzin hesaplıyoruz 400 falan oluyor.burda da kira veriyoruz.konyada olursak kira vermiycez o açıdan taşınmak farketmiyor bize.ama dediğin gibi git gel kolay değil onun farkındayım.burda kalınca bir de o evin aidatını yakıtını ödüycez o yüzden taşınmayı düşündük.kararsızız yine de işte

LPG falan mı bilemiyorum ama benim bütçemi araba baya bir kastı. Daha doğrusu bir ayda o rakamı sadece benzine vermek beni üzdü diyeyim bu devirde. Şimdi başka çözümlerim var.
Ama emin ol o yol insanı öldürüyor. Işınlanmak istiyorsun eve. Anlatmak mümkün değil yaşanması lazım. Hele bir de çocuk varsa.. Ama tayin durumunuz varsa birkaç ay çekilebilir.

Tayinden sonra yolluk alırsınız gibi geldi. yani şimdi taşınırsanız hazirana kadar yolluk alamazsınız.

arkadaşım şimdi memur yolluk ödemelerine esas olan memur mahalli tanımı vardır ki şöyle;
Söz konusu düzenleme ile büyükşehir belediyelerinde il mülki sınırları içinde kalmak kaydıyla;

1. Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler,

2. İlçe belediye sınırları dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller,

3. Kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler,

memuriyet mahalli olarak belirlenmiştir.
kısaca memur mahalli içerisindeki yer değişmelerde yolluk alınmaz, memur mahalli dışına yapılan yer değişmelerde yolluk alınabilir.
Siz ikametinizin olduğu yere tayin isteyeceğiniz için yolluk alamazsınız maalesef, alacağınız şey mutat (belediye ulaşım ücreti diyebiliriz) yol ücretiniz ve bir günlük yevmiyenizdir.
ancak; yolluk ödemelerinde kişinin beyanı esastır. Kurumunuz beyanınıza göre işlem yapıp yolluk verebileceği gibi, ikamet belgesi ile durumu araştırıp vermeye de bilir. Mevzuat açısından alamazsınız maalesef.

aslında bunu bana diyen çok oldu o yüzden zor olduğuna eminim.o da beni korkutuyor aslında.tabi ben de 3-4 ay diye cesaret edicem taşınırsam.yoksa zaten yola dayanacak bir tip de değilim zaten.

sağol canım gerçekten.aslında bunu ben iyi araştırayım.aslında burası bu sene merkeze dahil oldu.bu konu biraz karışık gibi.

ben meb de özlükteyim. aslında bu konu tamamen insiyatife dönüşmüş durumda. ilk göreve başladığımda il milli eğitimde göreve başlatmışlardı aradan bir ay geçince bulunduğum yaşadığım ilçe milli eğitime tayinim çıktı. o zamanki şube müdürümüz ikametgahım değişmediği için yolluk alamayacağımı yönetmeliğe aykırı olduğu söyledi ve vermediler. Ama aradan 2 ay geçmedi milli eğitim müdürünün tayini merkeze çıktı ki ordan gidiş geliş yapıyordu ona yolluk verdiler.

buyuk şehir olan yerlerde yolluk alamazsınız.ben bu sene içinde ilden ilçeye atandım ve alamadım.konya da buyuk şehir bildiğim kadarıyla..

ama çok saçma değil mi?ben de bundan korkuyorum.mesela bir ara süt izni için uğraştım biri hak var der biri yok der alamadım.kafaya göre iş yapıyorlar
buyuk şehir olan yerlerde yolluk alamazsınız.ben bu sene içinde ilden ilçeye atandım ve alamadım.konya da buyuk şehir bildiğim kadarıyla..
bizim yaşadığımız yer büyük şehire bağlı değildi ayrı bir ilçeydi bu sene bağladılar.dün eşim burdaki m,illi eğitimdeki muhasebeciye sormuş.yine de hala alınıyor yolluk demiş.ama işte bize konya merkezde yolluk yapacaklar allah bilir orda farklı yorumlarlar.güvenemiyorum artık.biz yolluk alabilmek için taşınmaktan vazgeçtik,inşallah yanlış karar vermemişizdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…