• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolk Sac kesesinin normalden büyük olması ???

brunettee

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.360
467
363
Son adet tarihime göre 8 haftalık gebeyim.Ultrasonda bebeğim 6 haftalık görünüyor.Üç Dr'a gittim ikisi bu durumun polikistik overim olduğu için geç döllenme olmuş olabileceğini söylediler.Ve 7.haftada yani 10 gün sonra gel kalp seslerini duyalım dediler.Tavsiye üzerine Dr.Rakip Turan'a gittim.Polikistik overiminde olduğunu söyledim.Önce karından ultrasonla baktı ve bebeği göremediğini söyledi.Diğer iki doktor görmüştü.Alttan ultrasonla bakmak istedi.Ve bakınca bebeğin 8 haftalık değilde 6 haftalık olduğunu gelişmediğini söyledi ve yolk sac kesesinin normalden büyük olduğunu ve % 90 düşük yapacağımı söyledi.Ama şuan bebeğin canlı kalp atışı var ama bu kesenin büyük olması onun sağlıklı olmadığını gösteriyor dedi.10 gün içinde gel gerekeni yapalım dedi.O an dünyam yıkıldı resmen.Benim dikkat etmem gereken birşey varmı dedim.Yok bu bebek % 90 düşecek dedi.
Ordan çıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin söylediklerini söyledim.Karın üzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gördüğünü ve pkolu olduğum için geç döllenme olabileceğini 10 gün sonra tekrar gitmemi söyledi ve bana göre düşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın ölçümün yazmadığı için büyüklüğünün ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gerçekten.10 gün beklemek gerçekten çok zor.
Yolk sac büyük denipte düşük yapan yada sağlıksız bir bebek dünyaya getiren oldumu aranız da.

canım benim kuzenimede aynı şeyi dediler hatta dış gebelik bile dediler. keseyle ilgili bir sorun vardı. çok ağladı ve kendini yıprattı.
bunun üzerine profesörden randevu aldık ve herşey yolunda çıktı bebeiş şimdi çocuk oldu 8 yaşıında :)
büyük ihtimalle seninki de geç döllenmedir. sakın canını sıkıp bebeğide stresse sokma rahat ol.

şu an aynı durumu yaşıyorum ama aynı sonuç olmayabilir baştan söyleyim canım sakın umudunu yitirme.
bende temmuzda gebe kaldım 2yıldan sonra.5 haftalıkken gittim kese göründü sonra 7 haftalıkken çağırdı doktor kalp atışı için ama ozaman sadece keseyi ve yolk sacı gördü
ve ilk gittiğim doktor yolk sacın gereğinden büyük olduğunu yani 5 6mm olması gerekirken benimki 7,2mm imiş.ve yolk sacın fazla büyüyerek bebeğin gelişimini durdurduğu ve ölmüş olabileceği söylendi.sonra başka doktora gittim oda sadece yolk sac ve keseyi gördü 15gün bekleyelim belki oluşur dedi.
benimde 7hafta olmam gerekirken ultrasona göre 1hafta falan geriden geliyordu.yarın 15günlük bekleme sürecim doluyorduki bugün kanamam başladı ve düşük yapıyorum sanırım
hatta eminim.ama sağlıksız olduğu için vücut atıyor.eğer düşük yaparsan sakın üzülme sağlıksız bi bebeği istemezsin sanırım.
ama inşallah aynı durumu yaşamazsın bebeğin sağlıklıdır.

şu an aynı durumu yaşıyorum ama aynı sonuç olmayabilir baştan söyleyim canım sakın umudunu yitirme.
bende temmuzda gebe kaldım 2yıldan sonra.5 haftalıkken gittim kese göründü sonra 7 haftalıkken çağırdı doktor kalp atışı için ama ozaman sadece keseyi ve yolk sacı gördü
ve ilk gittiğim doktor yolk sacın gereğinden büyük olduğunu yani 5 6mm olması gerekirken benimki 7,2mm imiş.ve yolk sacın fazla büyüyerek bebeğin gelişimini durdurduğu ve ölmüş olabileceği söylendi.sonra başka doktora gittim oda sadece yolk sac ve keseyi gördü 15gün bekleyelim belki oluşur dedi.
benimde 7hafta olmam gerekirken ultrasona göre 1hafta falan geriden geliyordu.yarın 15günlük bekleme sürecim doluyorduki bugün kanamam başladı ve düşük yapıyorum sanırım
hatta eminim.ama sağlıksız olduğu için vücut atıyor.eğer düşük yaparsan sakın üzülme sağlıksız bi bebeği istemezsin sanırım.
ama inşallah aynı durumu yaşamazsın bebeğin sağlıklıdır.

Çok geçmiş olsun,Allah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin,cümlemize...

Benim bebeğim ultrasonda görünüyor ve canlı.Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde gittiğim doktor son adet tarihine göre 6 haftalık olması gerekiyor gebeliğinin ama 4 yada 5 haftalık görünüyor ultrasonda ve polikistik olduğun için de bu durum normal dedi. 2 hafta sonra gel dedi,2 hafta dolunca tavsiye üzerine başka doktora gittim o da son adet tarihine göre 8 haftalık olması gerekiyor bu bebek 6 haftalık dedi.Yani ilk gittiğim doktorun söylediği gibiydi sonuçta 4 haftalık dedi 2 hafta sonra 6 haftalık göründü ultrasonda.Ama üstten muayenede bebeği göremediğini alttan ultrasonla bakmak istediğini söyleyip o kesenin büyüklüğünden bahsetti.Ama şuan bebek canlı dedi.Hemen başka bir doktora gittik o da bence düşük tehdidin yok dedi.Ona bir önceki doktorun söylediklerini anlatmama rağmen ! Karmakarışığım.10 gün bekleyeyim mi yoksa yarın da başka bir doktoramı gideyim bilmiyorum :(

canım benim kuzenimede aynı şeyi dediler hatta dış gebelik bile dediler. keseyle ilgili bir sorun vardı. çok ağladı ve kendini yıprattı.
bunun üzerine profesörden randevu aldık ve herşey yolunda çıktı bebeiş şimdi çocuk oldu 8 yaşıında :)
büyük ihtimalle seninki de geç döllenmedir. sakın canını sıkıp bebeğide stresse sokma rahat ol.

Allahtan hayırlısını istemekten başka yapabileceğim birşey yok...Umarım benim de bebeğim sağlıklı bir şekilde doğar.Annecim ne olur sıkıca tutun bana,ne olur sağlıklı bir şekilde kucağıma alayım seni diyorum sürekli ona.Umarım söz dinleyen bir evlattır :)

Çok geçmiş olsun,Allah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin,cümlemize...

Benim bebeğim ultrasonda görünüyor ve canlı.Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde gittiğim doktor son adet tarihine göre 6 haftalık olması gerekiyor gebeliğinin ama 4 yada 5 haftalık görünüyor ultrasonda ve polikistik olduğun için de bu durum normal dedi. 2 hafta sonra gel dedi,2 hafta dolunca tavsiye üzerine başka doktora gittim o da son adet tarihine göre 8 haftalık olması gerekiyor bu bebek 6 haftalık dedi.Yani ilk gittiğim doktorun söylediği gibiydi sonuçta 4 haftalık dedi 2 hafta sonra 6 haftalık göründü ultrasonda.Ama üstten muayenede bebeği göremediğini alttan ultrasonla bakmak istediğini söyleyip o kesenin büyüklüğünden bahsetti.Ama şuan bebek canlı dedi.Hemen başka bir doktora gittik o da bence düşük tehdidin yok dedi.Ona bir önceki doktorun söylediklerini anlatmama rağmen ! Karmakarışığım.10 gün bekleyeyim mi yoksa yarın da başka bir doktoramı gideyim bilmiyorum :(

canım bebek göründüyse ve kalbi atıyorsa endişe etme bence.o kese zaten zamanla küçlüyor ultrason cihazlarının ölçümleride çok önemli hepsi birbirine uymuyor.
eğer için rahat edecekse bence bambaşka bi doktora git.alttan baktır.düşük tehdidi var derse bişeyler verir.yada sen daha çok dikkat edersin.
10gün kendini de bebişinide üzmektense git başka doktora.gebeliğin 1 hafta falan geriden gelmesi problemde değil zaten.o ilerde tamamlıyor kendini.
çok zor bi durum gerçekten bende 15gündür araştırıp durdum.ve çok olumlu şeyler okudum bu konuda.sen içini ferah tut nasibi varsa bişeycik olmaz allahın izniyle.
yarın gidersen yaz mutlaka.

canım bebek göründüyse ve kalbi atıyorsa endişe etme bence.o kese zaten zamanla küçlüyor ultrason cihazlarının ölçümleride çok önemli hepsi birbirine uymuyor.
eğer için rahat edecekse bence bambaşka bi doktora git.alttan baktır.düşük tehdidi var derse bişeyler verir.yada sen daha çok dikkat edersin.
10gün kendini de bebişinide üzmektense git başka doktora.gebeliğin 1 hafta falan geriden gelmesi problemde değil zaten.o ilerde tamamlıyor kendini.
çok zor bi durum gerçekten bende 15gündür araştırıp durdum.ve çok olumlu şeyler okudum bu konuda.sen içini ferah tut nasibi varsa bişeycik olmaz allahın izniyle.
yarın gidersen yaz mutlaka.

Progestan kullanmaya başladım zaten,ikinci gittiğim doktor onu kullanmamı istedi.Yarın gidersem eğer mutlaka yazarım,umarım olumlu şeyler yazarım.

Bayanlar bugün de başka bir doktora gittim.Durumu anlattım.Direk alttan ultrasonla bakacağını söyledi.Yolk sac kesesinde bir problem olmadığını ancak bebeğin kalp atışlarının çok zayıf olduğunu söyledi.Bir hafta sonra tekrar gel dedi ve ekledi.Böyle durumlar genellikle bebeğin ölümü ile sonuçlanır çok azında bebeğin kalp atışları güçlenir dedi.Bir hafta içinde eğer kalbi durursa kanaman olabilir dedi.Anlayacağınız bir hafta sonra ya kürtaj olcam yada bebeğimin sağlıklı olduğunu duycam.Allah hakkımda hayırlısını eğlesin.Ama psikolojim çok kötü.

Beklemek o kadar zor geliyor ki...Acaba öldü mü ? diye düşünmek.Ruhum sıkılıyor,içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.Psikolojik mi bilmiyorum,bulantım zaten azdı şimdi çok daha az...Ama hala uyku halim,göğüslerim de ağrı var,umarım bebeğimin kalbi atıyordur...
Beklemek çok zor... :(

canim benim gecmis olsun yolk sacinin normalden büyük olmasınin olumsuz bir bulgu oldugunu duymustum. böyle bir durum varlığında anormal gebelik riski yükselir diye biliyorum..

Son düzenleme:
Bebeğimi kaybettim.Kalbi durmuştu.Dün kürtajla aldılar :(

kaybettigini diger yazimi gönderdikten sonra farkettim. :50:canim benim hayirlisi böyleymis,büyük bir ihtimalle saglikli degildi.rabbim bundan sonraki hamileliginde yavrunu sana bagislar insaallah...

mrb arkadaşlar ve ablalarım ben 20 yasındayım yenı kayıt oldum ve hamişim yolunda gıtmeyen bıseyler sizlerden fikir almak istedm 1aydr ege ünv. gidiyorum 5hafta kese goruldu 7hfta yolk kesesı gördk 3gunde bır ultrsyna sokyrdu bende bekleyp baska bır doktora gtmeyı terch ettım yanlz 1haftadr kahve akıntım vardı cuma gunu 1-2 damla kanamam geldı 2gundurde cok kanamam vardı dun doktora gıttım 8 haftadayım orda yolk kesesının buyuk oldugu saglksız bır gebelk oldugunu vucudun gebelıgı red ettıgını soyledı 1haftas snra yıne gdcm duzlme olrsa ılaca baslk olmazsa kurtaj dedı bu durum basına gelen oldmu duzelme oluyormu bırde egede son reglıma gore 8 haftdym ultrsynda 5haftlk cıktı burda ıse 4-5 haftlk gornyo dedıler hngısı dogru bna yardım edermsnz cok uzuluyorum :(

Benim yolk kesesi de normalden buyuktu. En son 6.8mm gorduk. daha da buyudu. Simdi cok sukur 9 aylik dun6a tatl8si bir kizim var. Gida alerjisi disinda hicbir sağlık sorunu yok. Cok şükür rabbime. DoktoruMun dedigi gibi 1.5m boyunda da 2m boyunda da saglikli insan var. Olculere takilmayin. Bol dua edin. Benim gibi bosuna aglamayin. Bebege yapilacak en buyuk kotuluk stres uzuntu.Rabbim tum hamileleri yavrularina saglikla kavustursun.

Benim yolk kesesi de normalden buyuktu. En son 6.8mm gorduk. daha da buyudu. Simdi cok sukur 9 aylik dun6a tatl8si bir kizim var. Gida alerjisi disinda hicbir sağlık sorunu yok. Cok şükür rabbime. DoktoruMun dedigi gibi 1.5m boyunda da 2m boyunda da saglikli insan var. Olculere takilmayin. Bol dua edin. Benim gibi bosuna aglamayin. Bebege yapilacak en buyuk kotuluk stres uzuntu.Rabbim tum hamileleri yavrularina saglikla kavustursun.
Cnm benim yolk sacda 11 mm dr olumsuz,bişey söylemedi ama anladığım kadarıyla çok büyük seninki ne kadardıda bide hamilelikte herhangi bir sıkıntı yaşadınmı

merhaba..ocak ayının sonunda tüp bebek transeferim olduu.15 gün sonra kan testi yaptım sonuç 217 çıktı doktor pozitif dedi sonrasında iki gün sonra tekrarla dedi ozamanda 428 kusur çıktı.tamam yükselme iyi dedi.ongün sonra kontrole gel dedi..gittik ama bu seferde kese beklediğimizden küçük bişey göremiyorum dedi.yolk sacı görmediğini söyledi ultrasınun çıktısını bile vermeden 4 gün sonra tekrar bakalım dedi..cmt günü gideceğim bütün gebelik belirtileri var bulantı hariç ama hala emin değilim.eşime göre erken gittik bu cmt mutlaka göreceğiz diyo benim hesaplamam göre dört haftalık olduğundan göremedi diyor.ultrasında alttan baktı bende keseyi gördüm ama içinde bişeyi göremedim anlamadım..böyleolup olumlu sonuçlanan oldu mu? içim içimi yiyor.genelde boş gebelik gibi ama peki embriyo nerede ?

Back