- 18 Ocak 2009
- 2.360
- 467
- 363
Son adet tarihime göre 8 haftalık gebeyim.Ultrasonda bebeğim 6 haftalık görünüyor.Üç Dr'a gittim ikisi bu durumun polikistik overim olduğu için geç döllenme olmuş olabileceğini söylediler.Ve 7.haftada yani 10 gün sonra gel kalp seslerini duyalım dediler.Tavsiye üzerine Dr.Rakip Turan'a gittim.Polikistik overiminde olduğunu söyledim.Önce karından ultrasonla baktı ve bebeği göremediğini söyledi.Diğer iki doktor görmüştü.Alttan ultrasonla bakmak istedi.Ve bakınca bebeğin 8 haftalık değilde 6 haftalık olduğunu gelişmediğini söyledi ve yolk sac kesesinin normalden büyük olduğunu ve % 90 düşük yapacağımı söyledi.Ama şuan bebeğin canlı kalp atışı var ama bu kesenin büyük olması onun sağlıklı olmadığını gösteriyor dedi.10 gün içinde gel gerekeni yapalım dedi.O an dünyam yıkıldı resmen.Benim dikkat etmem gereken birşey varmı dedim.Yok bu bebek % 90 düşecek dedi.
Ordan çıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin söylediklerini söyledim.Karın üzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gördüğünü ve pkolu olduğum için geç döllenme olabileceğini 10 gün sonra tekrar gitmemi söyledi ve bana göre düşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın ölçümün yazmadığı için büyüklüğünün ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gerçekten.10 gün beklemek gerçekten çok zor.
Yolk sac büyük denipte düşük yapan yada sağlıksız bir bebek dünyaya getiren oldumu aranız da.
Ordan çıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin söylediklerini söyledim.Karın üzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gördüğünü ve pkolu olduğum için geç döllenme olabileceğini 10 gün sonra tekrar gitmemi söyledi ve bana göre düşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın ölçümün yazmadığı için büyüklüğünün ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gerçekten.10 gün beklemek gerçekten çok zor.
Yolk sac büyük denipte düşük yapan yada sağlıksız bir bebek dünyaya getiren oldumu aranız da.