Yolculuk Sıkıntısı

Arora

Pretty woman :)
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
2.538
7
Benim size danışmak istediğim bir konu var.. Ben yolculuk yapmayı hiç sevmiyorum.. Tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum ama daha yola çıkmadan bile midem bulanmaya başlıyor.. Akşama otobüsüm var mesela.. 10 saat yol gideceğim, ama 2 gün önceden stres yapmaya başladım bile.. Bir şey olacağından korkmuyorum sadece kendimi çok rahatsız hissediyorum.. Daha önce panik atak geçirmiştim ancak tedavisini oldum.. Şu anda böyle bir problemim yok.. Ama otobüse bindiğimde sanki ruhum daralıyor, nefes alamıyorum ve şiddetli bir mide bulantım oluyor.. Bunu yaşayan ya da aşabilen arkadaşlar var mı aramızda? Psikoloğa da gittim bunun için ama bir çözümü olmadı.. Artık hayatımı etkilemeye başladı bu problem.. Sık sık eve gidemediğim için ailem onları görmek istemediğimi düşünmeye başladı.. Halbuki anlatıyorum böyle böyle diye ama sanırım anlamıyorlar.. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.. a.s.

Çok geçmiş olsun otobüse binmeden uyku yapacak bi ilaç alsanızda 10 saat aralıksız uyusanız çözüm olmazmı acaba ? fisfisfis
ben bikaç kere yapmıştım öyle deliksiz uyutmuyo molaları filan duyuyosunuz belki yararı olur sevgiler a.s.

canım ben bunu derste görmüştüm ismi seyahat ishali diye geçiyo yolculuk sırasında psikolojiye bağlı olarak mide bulantısı,daralma,kusma ve daha ileri ishal olarak kendini gösteriyovereliniortakbence çözümü yolculuk boyunca müzik dinle yola çıkmadan bitkisel bir sakinleştirici,kulağında müzik olsun,sevdiğin bir kitabı okukaydirigubbakcemile5inşallah işe yarar bunlar ve atlatırsın canıma.s.

canım ben bunu derste görmüştüm ismi seyahat ishali diye geçiyo yolculuk sırasında psikolojiye bağlı olarak mide bulantısı,daralma,kusma ve daha ileri ishal olarak kendini gösteriyovereliniortakbence çözümü yolculuk boyunca müzik dinle yola çıkmadan bitkisel bir sakinleştirici,kulağında müzik olsun,sevdiğin bir kitabı okukaydirigubbakcemile5inşallah işe yarar bunlar ve atlatırsın canıma.s.

Evet evet ishal de oluyordu :1shok:
Demek ki bi ben değilmişim sevindim :)
Kitap okuyunca daha çok bulanıyor midem ama müzik dinleyerek ve uyumaya çalışarak geçirmeye çalışacağım.. teşekkürler a.s.

Deren, ilaç kullanamıyorum ne yazık ki.. Ağrı kesici bile içemiyorum çok zor durumda kalmadıkça.. Ama bitki çayı falan olabilir belki.. Rahatlatabilir.. Teşekkürler a.s.

mideniz gerçekten bulanıyorsa,
onun ilacı var eczanelerde satılıyormuş,
naneli şeker de alabilirsiniz...
ama psikolojik olarak sıkılmamanız sizin elinizde..
kendinizi şartlandırmayın,bakın çok daraldınız ya da sıkıldınız,
otobüsü durdurma imkanınız var,bir hava alıp tekrar yola devam edebilirsiniz...
ama keyfini çıkarın yolculuğunuzun,inanın zamanla geçer ama
dediğim gibi sizin elinizde olan birşey...
size şimdiden iyi ve keyifli yolculuklar diliyorum...
sevgiler...

canım buna yönelik eczanelerde hafif ilaçlar satılıyor.
onlardan al bence yanına.
yolun açık olsun.
kavuş bir an önce sevdiceğine...

Songül, Sarissa çok teşekkür ederim a.s.
Naneli şeker de alıyorum o zaman yanıma.. Rahatlatabilir çünkü iyi fikir.. Çoğu ilacı kullanamıyorum doktoruma danışmadan da almayayım hiç riske girmeyeyim.. Bu seferlik böyle şekerlerle bitki çaylarıyla çıkmayı deneyeyim bir de.. Daha sonra doktora sorarım böyle böyle bi problemim var ilaç önerebilir misiniz diye..

Bir de internetten araştırdım az önce seyahat fobisi diye bir şey varmış ve bunu yaşayan çok fazla insan varmış.. Çok daha ileri boyutta üstelik.. Hiç bir şekilde yolculuk yapamıyorlarmış.. Allah'tan o kadar kötü değilim ben sıkıntıya a girsem yine de çıkıyorum yolculuğa.. En kötü ihtimalle dediğiniz gibi ben kendimi iyi hissemiyorum müsait bir yerde durabilir miyiz hava almam gerekiyor derim.. Anlayışla karşılayacaklardır muhtemelen.. a.s.

canım aynısına benzeri bende de var..ben de otobüsle yolculuk yapacağım gün acayip gergin oluyorum, sanki duvarlar üstüme üstüme geliyor..neyseki yola çıkınca hepsi geçip gidiyorrr..

Geçmiş olsun canıma.s.

bende daha önce yoktu 5-6 yıl önce afedersin otobüste midem bulanıp çıkarınca sanki artık hep aynı şey olcakmış gibi geliyor. otobüse binmeden midem bulanmaya başlıyo
otobüste uyumazsam bulantı oluyor, çok şükür ki yolculuk esnasında uyuyabiiyorum da hissetmiyorum

Ben de uyuyabiliyorum yolculukta.. O yüzden de gece otobüsüne aldım biletimi daha rahat ederim diye.. Yolculuktan çok zevk alan insanlar var.. ımreniyorum onlara gerçekten.. Benim için tam bir işkence :KK43:

canım bunun ıcın terapı alabılırsın belkı sen farkında degılsın ama ufak dar mekanlar kalabalık mekanlar senı bunaltıyor olabılır panık atagın ılede ılgılı olabılır bırazcık antıdeprasan al rahatla yol boyuncada uyu derım :)

bende öyleydim hatta bir saatlik yola bile gidemezdim ben. sıkışırdım tuvalet ihtiyacı hisserdim. ama sanki altıma ediyor gibi olurdum. neyse tuvalete giderdim hiçbişey yok sanki sıkışan ben değildim. üni okurken blok ders işlerdik hep 80-90 dklık inan dayanamazdım çok sıkışırdım. ama benim kafamda hep bi düşünce vardı ya tuvaletim gelirse napıcam. hep bu düşünce vardı. buyüzden sıkışmasamda sıkıştım gibi hissediyodum.
doktora gitmiştim bikaç sene önce (çığda yaşamını yitirenlerden biriydi oda) çok yardımcı oldu bana Allah razı olsun. psikiyatristyada psikolog olmadığı halde telkin etti beni. iç hastalıklar doktoruydu. ilaçlar yazdı. telefon numarasını verdi. istediğin saatte arayabilirsin dedi. tedavi etti beni şimdi kalmadı artık. Allah onun mekanını cennet etsin.

herşey beyinde bitiyor. kendini kötü şeylere şartlandırdınmı yandın.
hep iyi şeyler düşünecen ve aklına getirmeyecen rahatsız olduğun şeyi. kendi kendinin doktoru olcan böyle bi durumda.

Kapalı alan fobim var zaten.. Hiç bir şekilde kalamıyorum dar alanlarda.. Muhtemelen bu da onunla ilgili bir şey.. Ama tmyy söylediğin çok doğru.. Ben kendimi farkında olmadan şartlandırıyorum midem bulanacak diye.. O yüzden oluyor.. Tamamen yolculuğun sonuna odaklanmaya çalışacağım bu sefer.. ışe yarayacaktır eminim ki.. a.s.

Çok ilginç:uhm:bende yolculuk hiç sevmem ama öyle mide bulantısı ishal durumları olmuyor.bide ben otobüste uyuyamam. sen bi nane çayı içebilirsin yolculuktan önce yada poşet çayını al servis yaptıklarında içersin.kitap veya dergi oku başka bi önerim yok malesef:1no2:

ahhhhhhhhhhhhhh canım
bende diyarbakıra gittim ama resmen fenalıklar geçirdim
bayılacak gibi oluyorum otobüste resmen pantolonumun düğmesini fermuarını dahi açtım
ayyyyy yolculuk iğrenç bişey ya
canım allah yardımcın olsun ne diyim

Songül, Sarissa çok teşekkür ederim a.s.
Naneli şeker de alıyorum o zaman yanıma.. Rahatlatabilir çünkü iyi fikir.. Çoğu ilacı kullanamıyorum doktoruma danışmadan da almayayım hiç riske girmeyeyim.. Bu seferlik böyle şekerlerle bitki çaylarıyla çıkmayı deneyeyim bir de.. Daha sonra doktora sorarım böyle böyle bi problemim var ilaç önerebilir misiniz diye..

Bir de internetten araştırdım az önce seyahat fobisi diye bir şey varmış ve bunu yaşayan çok fazla insan varmış.. Çok daha ileri boyutta üstelik.. Hiç bir şekilde yolculuk yapamıyorlarmış.. Allah'tan o kadar kötü değilim ben sıkıntıya a girsem yine de çıkıyorum yolculuğa.. En kötü ihtimalle dediğiniz gibi ben kendimi iyi hissemiyorum müsait bir yerde durabilir miyiz hava almam gerekiyor derim.. Anlayışla karşılayacaklardır muhtemelen.. a.s.

kesinlikle canım..
inanın kendi kendinizi ne kadar olumlu
motive ederseniz,o kadar başarılı olursunuz böyle konularda...
bizler daha birşey yapmadan,ya kötü olursam,ya şöyle olursa
diye hep kötüleri düşündüğümüz için,beynimizde ona endeksleniyor..
yani öyle düşünmesek,belki de herşey harika olacak..
olumlu düşünün,güzel bir yolculuk yapın,
dönünce de bize anlatın...
bence sıkıntısız harika bir yolculuk olacak...
sevgiler...

cornem aynı sorun bendede var şekerim ya midem öldürüyo benii yol boyunca

limon bu durumda kurtarıcı olabiliyo mideni bastırıyo ama bende pek etkisi olmadı

çünkü midem çabuk etkilenir:KK43::KK43: ama çevremde çok duydum iyi geldiğini mide ilacıda denedim

bi faydası olmadı malesef:KK43: bende yolculuk dendimi tüylerim kalkıyo sevmiyorum bu yüzden:KK43::KK43:

kızlar bnm de yarın yolculugum war 15 saat hem de benm oyle bi derdim yoktu da smdi bnde hemoroid basladı.2 3 gecedr gece karnm cok agrıo ishalmisim gibi oluyo durmdan twalete gdyorum gdnce yapamıyorum ama.boyle 1 saat cok huzursuz ediyo sonra gecio smdi ondan korkuyorum 15 saat de az diil malum 5 saatte 1 mola werilio ben ne yapabilirim bana da bi cozumunz war mı ben uyku ilaclrndan da korkarım bri cntamı calar flan maazallah kaydirigubbakcemile3

bence yolculuk öncesi epey bi uykusuz kal..yoluda uyuyarak geçirrisin..bende yolda çoook sıkılıyorum o yüzden uykusuz biniyorum otobüse..

geçmiş olsun canım inş.burdaki tavsiyeler işine yarar ve rahat bi yolculuk geçirirsin...ben hiç uzun yola çıkmadım kısmetse bu yaz malatyaya kaynanamlara gidecem dur bende yolda eşimin üstüne çıkarayımda beni götürdüğüne pişman olsun...

X