Yl yapıyorum ama sorularının cevabını bilmiyorum. :/ konun üstte kalsın diye yazdım.
Acaba yl grubunda daha mi çok cevap alırsın
Umarım hayırlısı olur.
senet imzalamadıysan istediğin zaman çıkarsın:)Arkadaşlar merhaba
Aramızda araştırma görevlisi olan kadınlar çoktu, öyle hatırlıyorum
YÖK yeni kadrolar açmış birçok üniversitede belki biliyorsunuzdur, açıkçası beğendiğim üniversiteler de var.
ALES ve YDS puanlarımın denklikleri baya yüksek (yabancı versiyonlarını verdim bu sınavların)
Ancak ben yurtdışında araştırma görevlisi olmak hedefindeydim, yurtdışına geri dönmeyi düşünüyordum. Şimdi sorum şu böyle bir fırsat ne kadar zamanda bir gelir bilmiyorum
- Türkiyede araştırma görevlisi olmak hakkındaki fikirleriniz nelerdir?
- İkincisi başvursam kabul edilsem dahi YÖK'e istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz? Mesela yurtdışından kabul mektubum gelene kadar çalışabilir miyim? (6+ ay gibi bir süre) Bu mümkünse çıkarsam ne gibi sıkıntılar yaşarım ileride Türkiyeye dönmek istersem çalışmak için.
(Benim yurtdışı kabul kağıdım haziran-temmuz gibi gelecek olursa YÖK başvuruları da aralıkta bitiyor o yüzden kararsızım)
Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim, teşekkür ederim şimdiden
Dipnot: Alanım psikoloji
öypler artık 50/d li oldu yani sözleşmeli önceden devlet personeliydiler 33/a öyle olunca işten atılma vs olamıyorduGaliba zaten kimse ne olacağını kestiremiyor
Teşekkür ederim yine de
Bu durum için ikilemde kaldığım için burası daha uygun gibi göründü
Değilse taşırlar zaten ya neyse
Belki artı ve eksilerini yazabilirsiniz
ÖYPlilerin de kadroları yanacakmış diye duydum
Arkadaşlar merhaba
Aramızda araştırma görevlisi olan kadınlar çoktu, öyle hatırlıyorum
YÖK yeni kadrolar açmış birçok üniversitede belki biliyorsunuzdur, açıkçası beğendiğim üniversiteler de var.
ALES ve YDS puanlarımın denklikleri baya yüksek (yabancı versiyonlarını verdim bu sınavların)
Ancak ben yurtdışında araştırma görevlisi olmak hedefindeydim, yurtdışına geri dönmeyi düşünüyordum. Şimdi sorum şu böyle bir fırsat ne kadar zamanda bir gelir bilmiyorum
- Türkiyede araştırma görevlisi olmak hakkındaki fikirleriniz nelerdir?
- İkincisi başvursam kabul edilsem dahi YÖK'e istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz? Mesela yurtdışından kabul mektubum gelene kadar çalışabilir miyim? (6+ ay gibi bir süre) Bu mümkünse çıkarsam ne gibi sıkıntılar yaşarım ileride Türkiyeye dönmek istersem çalışmak için.
(Benim yurtdışı kabul kağıdım haziran-temmuz gibi gelecek olursa YÖK başvuruları da aralıkta bitiyor o yüzden kararsızım)
Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim, teşekkür ederim şimdiden
Dipnot: Alanım psikoloji
öypler artık 50/d li oldu yani sözleşmeli önceden devlet personeliydiler 33/a öyle olunca işten atılma vs olamıyordu
şu an istediklerinde çıkarabilirler
doğrusu bence 50/d daha iyi çünkü senet yok temiz iş
en azından başarısıyla insanın bir yerlere gelebilme şansı olur bir de
ne kadar makale yazdı ne yazdı tezi nasıl vs bunlar önemli olur dicem de kimi kandırıyorum aslında torpil bir numaralı seçilme etkeni bizim ülkemizde doğru ya
Tepki versinlee nolcakki kız onu sormuyor sonuç olarak yasal olarak istediğinde istifayı basabilir benim iki arkadaşım bir ünvden istifa edip başka ünvde başladılar...başkalarının hakkını da gaspetmek değil bu iyi puan alıp onlar girseymiş o zaman herkes kendi eline geçen fırsatı istediği givi değerlendirmekte özgür insanları böyle yönlendirmeyin hiç hoş değilAraştırma görevlisi olarak girecekseniz öyle 6 ay çalışayım çıkayım diyemezsiniz herhangi bir işyeri gibi. Eşim yardımcı doçent bu prosedürleri onun aracılığıyla biliyorum kendim de üniversitede çalışıyorum. Oraya sizi bir amaç için alıyorlar ihtiyaçları var yani, ve belli zamanlarda belli kişiler seçiliyor ve araştırma görevlisinin asıl amacı aslında okulda yükselmektir. Bu amacı olmayan kişiler ya da o statüde bile olsa okulda kalmayacak kişiler boşuna giriş yapıp diğer bu alanda yükselmek isteyen insanların önüne ket koymuş oluyorlar. Bence birinden birini seçmelisiniz çünkü eğer 6 ay sonra çıkıcam derseniz o üniversiteden tepki alırsınız ve diyelim yurtdışı olmadı, bir daha araştırma görevlisi de olamazsınız. Ancak kısa süreli işiyle ilgili gidenler oluyor görevini dondurup ama işle ilgili kendini geliştirmek için oluyor ancak. O da izinle.
ALES ve YDS'nin denklikleri (denk olan sınavlar) araştırma görevlisi kadroları için kabul edilmiyor diye biliyorum.
yds denklik var alesi bilmiyorumALES ve YDS'nin denklikleri (denk olan sınavlar) araştırma görevlisi kadroları için kabul edilmiyor diye biliyorum.
aynen öyleIki defa istifa ettim, 3. yerde çalışıyorum. daha iyi yerde kadro buldukça bastım istifayi. Akademik personelin sonsuz istifa hakki vardir. bekleme suresi de yoktur.ertesi gun yeni devlet isine basladim yani. tabi ben hep cari usûl ile basvurdum. OYP ye falan bulasmadim senetsizdim
Teşekkürleraynen öyle
tebrikler bu arada:,süpersiniz:)