YÖK'ün yeni açtığı kadrolar hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.830
51.657
Arkadaşlar merhaba

Aramızda araştırma görevlisi olan kadınlar çoktu, öyle hatırlıyorum

YÖK yeni kadrolar açmış birçok üniversitede belki biliyorsunuzdur, açıkçası beğendiğim üniversiteler de var.

ALES ve YDS puanlarımın denklikleri baya yüksek (yabancı versiyonlarını verdim bu sınavların)

Ancak ben yurtdışında araştırma görevlisi olmak hedefindeydim, yurtdışına geri dönmeyi düşünüyordum. Şimdi sorum şu böyle bir fırsat ne kadar zamanda bir gelir bilmiyorum

- Türkiyede araştırma görevlisi olmak hakkındaki fikirleriniz nelerdir?

- İkincisi başvursam kabul edilsem dahi YÖK'e istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz? Mesela yurtdışından kabul mektubum gelene kadar çalışabilir miyim? (6+ ay gibi bir süre) Bu mümkünse çıkarsam ne gibi sıkıntılar yaşarım ileride Türkiyeye dönmek istersem çalışmak için.

(Benim yurtdışı kabul kağıdım haziran-temmuz gibi gelecek olursa YÖK başvuruları da aralıkta bitiyor o yüzden kararsızım)

Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim, teşekkür ederim şimdiden Hoppa

Dipnot: Alanım psikoloji

Yl yapıyorum ama sorularının cevabını bilmiyorum. :/ konun üstte kalsın diye yazdım.
Acaba yl grubunda daha mi çok cevap alırsın
Umarım hayırlısı olur.

Yl yapıyorum ama sorularının cevabını bilmiyorum. :/ konun üstte kalsın diye yazdım.
Acaba yl grubunda daha mi çok cevap alırsın
Umarım hayırlısı olur.

Galiba zaten kimse ne olacağını kestiremiyor :KK70:
Teşekkür ederim yine de
Bu durum için ikilemde kaldığım için burası daha uygun gibi göründü
Değilse taşırlar zaten ya neyse
Belki artı ve eksilerini yazabilirsiniz Hoppa
ÖYPlilerin de kadroları yanacakmış diye duydum :110:

Arkadaşlar merhaba

YÖK yeni kadrolar açmış birçok üniversitede belki biliyorsunuzdur, açıkçası beğendiğim üniversiteler de var.

ALES ve YDS puanlarımın denklikleri baya yüksek (yabancı versiyonlarını verdim bu sınavların)

Ancak ben yurtdışında araştırma görevlisi olmak hedefindeydim, yurtdışına geri dönmeyi düşünüyordum. Şimdi sorum şu böyle bir fırsat ne kadar zamanda bir gelir bilmiyorum

- İkincisi başvursam kabul edilsem dahi YÖK'e istediğimiz zaman çıkabiliyor muyuz? Mesela yurtdışından kabul mektubum gelene kadar çalışabilir miyim? (6+ ay gibi bir süre) Bu mümkünse çıkarsam ne gibi sıkıntılar yaşarım ileride Türkiyeye dönmek istersem çalışmak için.

(Benim yurtdışı kabul kağıdım haziran-temmuz gibi gelecek olursa YÖK başvuruları da aralıkta bitiyor o yüzden kararsızım)

senet imzalamadıysan istediğin zaman çıkarsın:)
bence kaçırma böyle fırsatı yurtdışına kabul edildiğin zaman çıkar gidersin yedekte dursun:KK66:
-Türkiye'de araştırma görevlisi olmak nasıl ? Hocalar her zaman üstün senden bunu sana hissettiriyorlar,otorite çabaları var hep.Eğitim dersen doktora yapmış mıydın bilmiyorum ama bizim okula gelsene:p bizim okulun eğitiminden ben memnun kaldım şahsen gayet keyifli o kısım işte tek sorun hocalarla beraber çalışmak
öğrencilerle iletişim kurmak da ayrı keyifli:)

Galiba zaten kimse ne olacağını kestiremiyor :KK70:
Teşekkür ederim yine de
Bu durum için ikilemde kaldığım için burası daha uygun gibi göründü
Değilse taşırlar zaten ya neyse
Belki artı ve eksilerini yazabilirsiniz Hoppa
ÖYPlilerin de kadroları yanacakmış diye duydum :110:
öypler artık 50/d li oldu yani sözleşmeli önceden devlet personeliydiler 33/a öyle olunca işten atılma vs olamıyordu
şu an istediklerinde çıkarabilirler
doğrusu bence 50/d daha iyi çünkü senet yok temiz iş
en azından başarısıyla insanın bir yerlere gelebilme şansı olur bir de
ne kadar makale yazdı ne yazdı tezi nasıl vs bunlar önemli olur dicem de kimi kandırıyorum aslında torpil bir numaralı seçilme etkeni bizim ülkemizde doğru ya :duduk:

Canım ben de bu kadroya basvurucam.
Birincisi
Turkiyede ar gör ilişkileri öğretmen_ogrenci ilişkisi gibi. Çok saygı var. Kasıntı biraz. Ama zaten bizim toplumumuz birkaç yas büyük birine bile sadece yastan dolayı saygı duymayı gerektiren bir toplum ki hocaların da böyle bir zihniyeti var. Benim için önemli değil kaldırabilirim dersen sıkıntı yok. Ki bence abartılıyor kaldırılır yani.
İkincisi
6. Ayda istifanı basıp gidebilirsiniz.

Bir sorum olacaktı: yurtdışında ar gör olcam dediğiniz Ylsy ile mi yoksa kendiniz mi bi kadro buldunuz ?

Araştırma görevlisi olarak girecekseniz öyle 6 ay çalışayım çıkayım diyemezsiniz herhangi bir işyeri gibi. Eşim yardımcı doçent bu prosedürleri onun aracılığıyla biliyorum kendim de üniversitede çalışıyorum. Oraya sizi bir amaç için alıyorlar ihtiyaçları var yani, ve belli zamanlarda belli kişiler seçiliyor ve araştırma görevlisinin asıl amacı aslında okulda yükselmektir. Bu amacı olmayan kişiler ya da o statüde bile olsa okulda kalmayacak kişiler boşuna giriş yapıp diğer bu alanda yükselmek isteyen insanların önüne ket koymuş oluyorlar. Bence birinden birini seçmelisiniz çünkü eğer 6 ay sonra çıkıcam derseniz o üniversiteden tepki alırsınız ve diyelim yurtdışı olmadı, bir daha araştırma görevlisi de olamazsınız. Ancak kısa süreli işiyle ilgili gidenler oluyor görevini dondurup ama işle ilgili kendini geliştirmek için oluyor ancak. O da izinle.

Arkadaşlar merhaba

kadroların çoğunda lisansüstü eğitime YÖK'ün uygun gördüğü yerlerde devam etme şartı vardı. değişti mi bilmiyorum geçen ilanları bakıma filan aldılar problemler oldu.. detaylı neyse..

yani o kadrolara başvurursan lisansüstü eğitimin yok kabul ediliyor. aynı bölümde yapmış olsan dahi.

ikincisi kadrolar 33a idi son değişiklikle 50d'ye döndüğünü okudum girip bakmadım. 50d kadroya başvurmak için yurtdışında daha iyi işler yapabilme şansını tepme derim.

son olarak TR'de araştırma görevlisi olmak dersen, yaptığım işi kendimden çok sevdiğimi belirterek söylüyorum ki, Türkiye bu işi yapmak için tercih edilebilecek en son ülke. bilimden başka herşeyle uğraşırsın, bir kaç hocanın k.çını yalamadıkça hiç bir yere gelemezsin. sürekli hak kaybına uğrarsın. bknz: bir gece yarısı KHK'sı ile 33'a dan 50D'ye geçirilerek tüm hakları ellerinden alınan ancak pavyon usulü ile senetlere mecbur bırakılan 15 bin ÖYP'li ve aileleri

iyi düşün derim.

öypler artık 50/d li oldu yani sözleşmeli önceden devlet personeliydiler 33/a öyle olunca işten atılma vs olamıyordu
şu an istediklerinde çıkarabilirler
doğrusu bence 50/d daha iyi çünkü senet yok temiz iş
en azından başarısıyla insanın bir yerlere gelebilme şansı olur bir de
ne kadar makale yazdı ne yazdı tezi nasıl vs bunlar önemli olur dicem de kimi kandırıyorum aslında torpil bir numaralı seçilme etkeni bizim ülkemizde doğru ya :duduk:

keşke dediğiniz kadar basit olsaydı. senetler iptal filan değil. şu an üniversitelerimiz bizi 50D'de tutmaya devam ediyor ancak senetlerimizin geçerliliği de devam ediyor. KHK'da geçen "33A'ya geçirilmezlerse senetleri iptal olur" maddesinin zaman belirsizliği yüzünden ne zaman 33'e geçirileceğimiz net değil. bu gün istifa etsek üniversiteler 33'a ya geçirecektik diye karşı dava açıyorlar. doktora bitene kadar 50D'li olarak bekle bitince 33'a ya alırsak mecburi hizmet yapacaksın, keyfimiz olmazsa ne halin varsa gör diyorlar. bütün güvencelerimiz, hayatımızı planlama hakkımız elimizden alındı. keşke gerçekten dediğiniz gibi olsaydı...

ALES ve YDS'nin denklikleri (denk olan sınavlar) araştırma görevlisi kadroları için kabul edilmiyor diye biliyorum.

Araştırma görevlisi olarak girecekseniz öyle 6 ay çalışayım çıkayım diyemezsiniz herhangi bir işyeri gibi. Eşim yardımcı doçent bu prosedürleri onun aracılığıyla biliyorum kendim de üniversitede çalışıyorum. Oraya sizi bir amaç için alıyorlar ihtiyaçları var yani, ve belli zamanlarda belli kişiler seçiliyor ve araştırma görevlisinin asıl amacı aslında okulda yükselmektir. Bu amacı olmayan kişiler ya da o statüde bile olsa okulda kalmayacak kişiler boşuna giriş yapıp diğer bu alanda yükselmek isteyen insanların önüne ket koymuş oluyorlar. Bence birinden birini seçmelisiniz çünkü eğer 6 ay sonra çıkıcam derseniz o üniversiteden tepki alırsınız ve diyelim yurtdışı olmadı, bir daha araştırma görevlisi de olamazsınız. Ancak kısa süreli işiyle ilgili gidenler oluyor görevini dondurup ama işle ilgili kendini geliştirmek için oluyor ancak. O da izinle.
Tepki versinlee nolcakki kız onu sormuyor sonuç olarak yasal olarak istediğinde istifayı basabilir benim iki arkadaşım bir ünvden istifa edip başka ünvde başladılar...başkalarının hakkını da gaspetmek değil bu iyi puan alıp onlar girseymiş o zaman herkes kendi eline geçen fırsatı istediği givi değerlendirmekte özgür insanları böyle yönlendirmeyin hiç hoş değil

Iki defa istifa ettim, 3. yerde çalışıyorum. daha iyi yerde kadro buldukça bastım istifayi. Akademik personelin sonsuz istifa hakki vardir. bekleme suresi de yoktur.ertesi gun yeni devlet isine basladim yani. tabi ben hep cari usûl ile basvurdum. OYP ye falan bulasmadim senetsizdim

Ben de psikoloji okudum, şu anda ALES'e hazırlanıyorum. Şöyle söyleyeyim şu an kadrolar 50/d oldu. Yani yüksek lisans veya doktora yapıyor olmayı şart koşar, bittiğinde de hemen çıkarırlar sizi sözleşmeniz ona göre yapılır. 2 yılsa 2 yıl, 4 yılsa 4 yıl gibi. 33/a iken eğitiminiz bittiğinde de kalabiliyordunuz ama 50/d'de öyle bir durum söz konusu değil.

Yurtdışında yapma şansınız varsa bana kalırsa 50/d için tepmeyin ama siz bilirsiniz.

ALES ve YDS'nin denklikleri (denk olan sınavlar) araştırma görevlisi kadroları için kabul edilmiyor diye biliyorum.

Şu an kabul ediliyor YÖK açıklama yaptı GRE ve GMAT kabul ediliyor artık. YDS için TOEFL ya da IELTS kabul ediyor mu onu bilmiyorum, yüksek lisans / doktora başvurularında ediliyor da.

33a dan 50 d ye çevrilmiş kadrolar
şimdi senet olmaz fakat 6 ay gibi bir sürede çıkacağınız kesinse bence kadroyu doldurmayın derim
ama kesin değilse ne olacağı belli olmaz
kaçırmayın bu fırsatı

Iki defa istifa ettim, 3. yerde çalışıyorum. daha iyi yerde kadro buldukça bastım istifayi. Akademik personelin sonsuz istifa hakki vardir. bekleme suresi de yoktur.ertesi gun yeni devlet isine basladim yani. tabi ben hep cari usûl ile basvurdum. OYP ye falan bulasmadim senetsizdim
aynen öyle
tebrikler bu arada:,süpersiniz:)

Enterasan ülke konunuzu unutmadım, zira banlanmıştım.

AP nin aldığı son kararı göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm.
Akreditasyonun kalkamayacağı garantimiz Yok hiç birimiz için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X