• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yoksa kolik gerimi mi döndü kabus gibi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Kızlar bebeğim çok küçükken yani ilk bir iki aylıkken koliğimiz vardı akşam saat 5 dedimi ağlamaya başlar saat 9 a kadar artık takadım kalmıyodu o ağladıkça bende ağlıyodum.neyse bitti derken şu an kızım 4,5 aylık ve 2 günden beri yine aynıyız saat 5 olunca ne emiyo ne uyuyo kucağımdan yere bırakamıyorum resmen ağlamaktan helak oluyo sanki etinden et kopartıyolar ek gıdala başlayalı 1 hafta oldu acaba onunlamı alakalı gaz falan yapıyo olabilirmi yedirdiklerim sanki ne kadar yiyo ki bir çay kaşığı kadar anca işte, şimdi kızlar ne bu böyle yine kolik tekrarlarsa ben naparım belim ipliği kopuyo kucağımda taşımaktan sizce neden böyle yapıyo olabilir yazarmısınız lütfen

bazı bebekler ek gıdayı zor kabulleniyor (bkz:rüzgar yani oğlum) sindirim sorunu da yaşıyor olabilir.bir çay kaşığı bile bebişi al üst etmeye yetebilir.ben ilk başladığım gün 1 çay kaşığından az elma suyu vermiştim.okadar kustu ki,15 gün ara verdik.

o tehlikeli saatlerde ilgisini dağıtmayı denesen.örneğin hava güzelse biraz dışarıda dolaşın vs.kolik geri geldiyse de sabırrrrrrrrrrrrr.geldiği gibi gidecektir nasılsa :)))))))) sabır sabır sabırrrrrrr trakyalıcım.

canım ek gıda olarak ne veriyosun bende bu akşam muhallebi ile bvaşlıcamtım valla tırstım şimdi ay kiloda çok az aldı buay onu yeme bunu yeme neyle beslenicek bu bebekjler

üzülmeyin ; kolik değildir ,kolik 3 aydan sonra etkisini kaybeder,ek gıda ile ilgili de değildir,bebeklerin dönemleri var ,farklı şeyler istiyorlar benim kızımda saat 8 ile 10 arası yapardı 4 aylıkken filan sonra geçti,bence biraz sabır,değişik odaları gezdirin ,dikkatini dağıtın başka şeylerle ,salıncak alın mesela ,yada bebek arabasına bindirip evin içinde gezdirin,değişik yöntemler hoşuna gidecektir,biz bu dönemi evde gezerek atlattık yaklaşık 15 gün sürdü,şimdi çok mutlu bir bebek..

Aynı dönemde benim bebeğimde de olmuştu bu. Akşam 9 dan gece 1 e kadar sebepsiz ağlama krizi.
Birgün tam ağlama krizi başlayacağı saatte bir yerden dönüyorduk arabayla. Tam başlıyacaktı ki sallantıdan mı bilmem uyudu kaldı. Ve o akşamdan sonra olmadı bir daha. Sanırım kısır döngüyü kırdık o gece. Belki sizde de işe yarar.

Ama siz yine de testlerini yaptırın öncelikle. ıdrar yolu açısından tetkik isteyin.

canım ek gıda olarak ne veriyosun bende bu akşam muhallebi ile bvaşlıcamtım valla tırstım şimdi ay kiloda çok az aldı buay onu yeme bunu yeme neyle beslenicek bu bebekjler

benimkide 300 gr aldı diye doktor hemen ek gıda listesini elime sıkıştırdı diye başlık açmıştım milupanın pirinçli muhallebisinden ver onu seviyo gibi benim kızz.

canım gaz sancısı bazı bebeklerde daha inatçı olabiliyor bizde 6 aya kadar devam etti dediğin gibi etinden et koparıyorlar sanki 3 aylıkken geçti gibi olmuştu 1 -2 hafta sonra yeniden başladı kaç gece belki başka birşeydir diye hastanede bulduk kendimizi saç kurutma makinesi herşeyi denedik ama gideceği yere kadar gidiyor işte ayaklarını üşütmesin canım dr ayakları çok önemli demişti dikkat ediyordum bide sab simplex kullandık 7. ayına kadar allah kolaylık versin canım ama geçici bu durum bunu bilmek güzel

Back