Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesiyoksa ben çok besliyorumm? yardımm
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar 7 yalık bir kızım var her her gün bi kere muhakkak kusuyor genelde çorbasını yerken acaba çok mu veriyorum yoksda mama saatlerini mi düzenleyemiyorum yani karnı dokmu oluyo acaba ben çorba içirirken, kafam çok karıştı yaa birde 1 haftadan beri biberon mamasını almayı reddediyor zaten beni emmeyi bıraktığı için biberon mamasına geçtik şimdi bunuda uyutup zorla veriyorum acaba karnımı tok oluyo yine bilemedim. sizler günde kaç defa biberon maması veriyosunun ve kaç saat araryla veriyosunuz ayrıca bir günlük ek gıda ve mama saatlerinizi yazarmısınz lütfen her gün kusmasından çok sıkıldım.yoksa ben çok sık aralıklarlamı besliyorum bilemedim yardım lütfen,birde tabi iyi kilo alamıyo geçen ay 300gr bu ay 600gr almış bende kilo alsın diye doyurmaya çalışıyorum ama hata ediyorum gibi
canım kusma olayı bizdede var benim oğlumda 7,ayın içinde ama ben sanırım zorluyorum malesef ama zorlamasam 3-5 kaşık okadar alıcak benim oğlum aylardır biberon mamasını reddediyor bende gündüz uyurken bikezde gece uyurken veriorum beslenme öğünleride ortalama 3-3,5 saatte bir oluyo ama genelde bir öğünü kusuyoruz diyebilirim
çok beslediğimde benim kızımda kusuyor...mesela çorba veriyorum diyelim tabağın dibi kaldı bakıyorum istemiyo devam etmiyorum ,eğer dibinde kalan o bir kaşığı bile versem kusuyo..bende şimdi taktik yapıyorum son birkaç kaşığı zorlamıyorum,öğürünce kesiyorum ,birkaç kaşıktan sonra su veriyorum ağzının tadı değilsin tiksinmesin diye..bence bunu dene su işe yarıyor..
benimkinin kusma huyu yok çok şükür,ama aynen eylülcüüm gibi yapıyorum bende.öğürünce kesiyorum,biraz su veriyorum,tekrar mama nvermeyi deniyorum,eğer yerse yiyor,yemezse zorlamıyorum
Bizim kizin ogenleri biraz biraz oturuyor rayina
sabah 10 gibi kasenin yarisi kadar kahvaltisini veriyorum artik ne yaptiysam o sabah
saat 1:30 -2:00 gibi oglen yemegini veriyorum oda kasenin yarisindan fazla oluyor
saat 4:00 -5:00 arasi 1 kup kadar yogurt veya meyva veriyorum
saat 7 :00 gibi yemegini veriyorum . oda oglen kadar oluyor
ilk kasiklari istahla yiyor sonra biraz mizmizlaninca fazla zorlamiyorum
tabi kaseyi hic bitirimiyor ama cogunu yiyor ama kasem buyuk degil
zaten agzini falan kitliyor belli bir kasiktan sonra
suaralar dis cikarttigi icin istahsiz gerci bende bazen agzimi burnumu binbirturlu
sekle sokarak yediriyorum .ama kusmuyor tabiki ben ac oldugunu biliyorum yani saatlere gore bakiyorum birde
ogun verecegim zaman en az 1 saat once emzirmeyi kesiyorum. aciksin diye
bizim uyguladığımız matematik hesabını yazayım sana.
6 ay sonrası vereceklerinin yarısı ek gıda yarısı mama yada anne sütü olmalıymış.
6 ay sonrası günlük verilecek mama miktarı 300- 500 cc civarı olmalıymış.bir o kadarda ek gıda diye hesaplarsak( kıvama göre ek gıdanın ccsi değişir ben su bardağı hesabı yapıp 150 cc çorba 150cc yoğurt 150 cc meyve suyu yada bir meyve şeklinde veriyordum)
besleme saati bizim uykumuza göre belirleniyordu ve en erken 3 saatte bir oluyordu böylece hesapda karışmıyordu.ama biz mamayı gündüz hiç yemezdik gecede 3 kere 100 cc şeklindeydi.
900 kahvaltı
1200 çorba
1600 yoğurt ve meyve
1900 çorba şeklindeydi. 2300-200-600 mama şeklindeydi.
kızlar 7 yalık bir kızım var her her gün bi kere muhakkak kusuyor genelde çorbasını yerken acaba çok mu veriyorum yoksda mama saatlerini mi düzenleyemiyorum yani karnı dokmu oluyo acaba ben çorba içirirken, kafam çok karıştı yaa birde 1 haftadan beri biberon mamasını almayı reddediyor zaten beni emmeyi bıraktığı için biberon mamasına geçtik şimdi bunuda uyutup zorla veriyorum acaba karnımı tok oluyo yine bilemedim. sizler günde kaç defa biberon maması veriyosunun ve kaç saat araryla veriyosunuz ayrıca bir günlük ek gıda ve mama saatlerinizi yazarmısınz lütfen her gün kusmasından çok sıkıldım.yoksa ben çok sık aralıklarlamı besliyorum bilemedim yardım lütfen,birde tabi iyi kilo alamıyo geçen ay 300gr bu ay 600gr almış bende kilo alsın diye doyurmaya çalışıyorum ama hata ediyorum gibi
canım bebeğin kilo alımı gayet güzel ilk aylardaki gibi 1-1,5 kilo almayacaklar artık alsalar anormal olurdu zaten.2 yaşında 25 kilo bebek düşünebiliyomusun.bebeğin çok kilo alması değil sağlıklı beslenmesi önemli.
çok besleme ile alakası olmayabilirde belki gazını çıkaramıyordur benim kızımda çok kusardı ben 2 tane halı attım bu yüzden az yerdi ama iade gazını çıkarmaya çalışırkende kusardı. bazı bebekler malesef kusuyor
ama çok verdiğini düşünüyorsan az mıktarlarda ama daha sık öğünler halinde vermeyi dene istersen