Yokluğu, hakimle avukatı birbirine düşürdü: Fazıl Say hayranısınız

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Yokluğu, hakimle avukatı birbirine düşürdü: Fazıl Say hayranısınız

08/02/2016 22:34

Sanatçı Fazıl Say’a, kendisine ‘hakaret ettiği’ gerekçesiyle dava açan Ali Emre Bukağılı’nın avukatıyla hakim arasında tartışma yaşandı. Kendisini ‘Fazıl Say hayranı’ olmakla eleştiren avukata hakim, “Bir konserine bile gitmedim” diyerek karşılık verdi.

20140502-fazil-say.jpg

DHA’nın haberine göre Anadolu 58’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dördüncü duruşmaya ünlü piyanist Say katılmadı.

Duruşmada Say’ın avukatı Meltem Akyol müvekkilinin, Avrupa turnesi tarihlerinin değişmesi nedeniyle gelemediğini söylerken, şikayetçi Bukağılı’nın avukatı Fatih Doğan ise hakim Seher Başar’a sataştı.

Doğan’ın, “Sanığın yerinde olsam ve yargılandığım mahkemenin hakimi de bana hayran olsa; ben de duruşmaya gelmezdim” demesinin ardından hakim Başar, “Hayran olduğumu nereden biliyorsunuz? Bir tane bile konserine gitmedim. Şuan beni suçluyorsunuz” diyerek karşılık verdi.

‘Hakim tarafsız karar veremez’
Avukat Doğan, bunun üzerine hakime geçen celsede “Biz de hep beraber konser salonuna gider, orada ifadesini alırız” dediğini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: “Sanığa göre duruşma tarihlerini ayarlıyorsunuz. ‘Dünyaca ünlü bir sanatçımız var, ona da dava açmışlar’ demişsiniz. Bu celse sanığın konser günlerini sormak suretiyle yakalama veya zorla getirme kararı veremeyeceğiniz yönünde izlenim oluştu. Hakimin bu davaya bakmakta tarafsız davranamayacağını düşünüyoruz.”

Hakimse bu sözleri espiri olarak söylediğini aktardı.

Karşılıklı atışmanın ardından kısa bir ara veren hakim Başar,“Mahkememizce her ne karar verilecek olursa olsun katılan tarafı tatmin etmeyeceği, mahkememizin tarafsız olamayacağı kanaati kendilerinde hasıl olduğundan; talebin incelenmesi yönünden dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi” diyerek duruşmayı erteledi.
http://www.diken.com.tr/yoklugu-hakimle-avukati-birbirine-dusurdu-fazil-say-hayranisiniz/

ben gittim konserine çok güzeldi, serenad bağcan hükümetin kulaklarını bayağı bi çınlattı:KK53::KK53:

Ben de ekşide Fazıl Sayı okuyordum şimdi chess, korkuttun beni :))

Avukat bilerek yapmış hakimin değişmesi için. Kararın ne olacağını biliyordu demek ki :KK53:

X