bence artırılmamalıydı.
ünv lerde nicelik artıyor ama nitelik düşüyor.
mezun olan öğrenciler iş bulmakta zorlanıyor. ünv mezunu işsiz sayısı hızla artıyor.
altyapıyı hazırlanmadan bu kararlar alınıyor.
kendi mesleğimden örnek verecek olursam,
okullarda öğretmen açığı var, ama atamalar yapılmıyor.
sonuçta mezun öğretmenler ya evde oturuyor, ya üç kuruşa dersanede çalışıyor ya da meb de vekil öğretmenlik yapıyor(branşa göre değişiyor).
arkadasım tabıkı egıtım şart ama turkıye sartlarındasınız tabıkı kalıte dusecek.mısal devletın her yıl besbın ogretmene ıhtıyacı var,ama sırf mıllet okusun dıye fakulteye onbın kısı alsın,bu oğrencıler maddı manevı yıpransın sonra eğıtım zayıatı olsunlar.bızım korkumuz kontenjan çoğaldıkca işsizligin artması.ayrıca bıldıgım kadarıyla bu yıl kı oss adayları zaten şanslı,lıseler 4 yıl a cıktıgı ıçın mezun vermıcek dolayısıyla aday sayısında onemlı bır duşuş olacak.
eğitim sadece kişiye birşey katması için verilmez.
doktorların,mühendislerin vb meslek gruplarının yeterli donanımla mezun olmaması başka insanlara da zarar verir.
benimde bu sene kuzenim giriyor sınava 2. girişi.okulu 5.likle bitirdi.tuzu kuru 4 yıllık üniversite mezunu arkadaşlara soruyorum hani bence iyi olmamış diyenlere.sizin kızınız yada ne biliyim akrabanız vs. aynı şeyi yaşasa,kazanamasa ne derdiniz o zaman.ah vah bizim kızımız çok çalıştı ama kontenjanlar az sayıdaydı mı derdiniz? bu arada bu sene öyle ÖNEMLİ BİR düşüş yok bayanlar.liseler mezun vermiyor ama anadolu liseleri ve fen liseleri veriyor,düz liseler vermiyor.bu demek oluyorki bu sene giriş daha zor o yüzden bırakında 2-3 senedir giremeyen,yarış atı konumundaki bu çocuklar yararlansın bu kontenjan artışından,sizlerde geçtiniz bu yollardan...
Yarış atı konumunda olan sadece liseler değil ki.Türkçe Öğretmenliği'ni bitirdim noldu? Tuzum kuru değil.Çünkü hala ders çalışıyorum.Sırf şu sınav yüzünden alt üst oldum.Psikolojim darmadağın.Ve benim gibi binlercesi var.Benim sınava 2. girişim olacak ama 7 yıldır atanamamış insanlar var.Bizim almamalıydı dememizle yök kontenjan sayısını düşürecek değil.Sadece fikirlerimizi söylüyoruz.Bu fakültelerden biri de eğitim fakülteleri...Bunca açıkta öğretmenin emeğinin hakkını verdiler yenilerini arıyorlar.bakın hala okullarda çoktan emekli olmuş öğretmenler çalışıyor.Bir sürü ücretli öğretmen var.Daha fazla ücretli öğretmen çalıştırmak için mi yükselttiler kontenjanı?ben okurken yani geçen sene bizim fakültede birçok kontenjanı yarıya indirdiler.Peki şimdi neden birden bire yükselttiler?Eğitim sistemimiz kendi içnde çelişkilerle dolu ve bundan en çok zarar gören de çocuklarımız,gençlerimiz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?