Allah başka dert vermesinde gerçekten usandım. 7-8 yıldır çekiyorum. Ergenliğe girdiğimden beri şiddetli geniz akıntısı ciltte kaşıntı en ufak bir temasta sanki saattlerce kaşımışım gibi çizik çizik oluyordu cildim. Yolculuk işkence gibi kulakta basınç kaşıntı. Son iki yıldırda artan geniz akıntısı ve sürekli akan burun ve yaşaran gözler. Saatlerce uyusumda geçmeyen yorgunluk.Yutkunmak bile işkence sessiz ortamda. Okadar zorlanıyorumki nasıl anlatsam sesli yutkunuyorum. Gitmiyor boğazımdaki şey. Üniversitedeyim geçen sene ailemin yanında bir doktora gidip alerji testi yaptırdım ve polen, ev tozu, mantar karışımı, kedi köpek tüyü, yumurta ya alerjim çıktı. İlaçların işe yaramadığını bü yüzden okuduğum şehirde bir doktorla görüşerek uzun süren aşı tedavisi yaptırmam gerektiğini söyledi. Bende çok umutlandım bu sefer bu dertlerden kurtulurum diye ama okuduğum şehirde gittiğim alerji doktoru 2 den fazla alerjim olduğu için alerji aşısının uygun olmadığını söyledi. Şuan için iki ilaç verdi. Aynı anda iki antihistainik kullanıyorum. Acayip uyku yapıyor derslere zaten bu illet hastalık yüzünden tam konsantre olamazken şimdi iyice koptum. Hiç birşey anlamıyorum. Bu ilaçlarda şikayetlerimi ancak yüzde 30 azalttı ama geniz akıntısına nafile hiç işe yaramıyorlar. Ne olur arkadaşlar bu hastalığı çekipte düzelen varmı? İyileşmek istiyorum. Herşeyin çaresi var. Ama bulamadım bir türlü. Ne olur yardım edin (
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yok m bu alerji hastalığından kurtulan?
- Konu Sahibi Rosarioo
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bu brz garip bir hastalik
Ben yillarca koruyucu asi olmusum. Ama 20li yaslardan sonra tekrar hortladi
Yani oda care degil
Bunyeni zorlamayacaksin
Kokudan uzak duracaksin.
Herkesin cok ovdugu dogal urunleri ile unlu bir marka beni mahvetmisti.
Kendi kendinin doktoru olacaksin cok arttigi donem ilac kullanabilirsin ama bu hastalikta bir kutu hap ictim bitti diye bsy yok. Tamamen gecmez senin bunyen hassas sen kendini kollamayi ogreneceksin.
Bende su anda gripten cok sonrasindaki oksuruk sorun. 6 ay bile surdugu oldu.
Onuda doktora soyleyip antihistaminiklerle onunu kesiyorum. Ama bahsettigin gibi hepsi uyutmaz sen bi daha gorus degistirsin
Yani oda care degil
Bunyeni zorlamayacaksin
Kokudan uzak duracaksin.
Kendi kendinin doktoru olacaksin cok arttigi donem ilac kullanabilirsin ama bu hastalikta bir kutu hap ictim bitti diye bsy yok. Tamamen gecmez senin bunyen hassas sen kendini kollamayi ogreneceksin.
Onuda doktora soyleyip antihistaminiklerle onunu kesiyorum. Ama bahsettigin gibi hepsi uyutmaz sen bi daha gorus degistirsin
- 11 Mart 2012
- 30.291
- 60.025
- 798
- 36
Ya aslında bugüne kadar bir çok antihistaminik yazdı doktorlar hepsini 4 en fazla 5 kere içtim çünkü aşırı halsizlik ve uyku yaptılar. Ama bu son verdiği ilaçları kullanıyorum bırakmadım bakalım ne olucak ama pek işe yaramıyorlar. Özellikle beni en çok rahatsız eden geniz akıntısına hiç bir faydası olmuyor. Yutkunmaya çalışmaktan boğazım acıyor. Allah ım gerçekten kimseye göstermesin iğrenç bişey. İştahım kaçıyor bu yüzdenBu brz garip bir hastalik
Yani oda care degil
Bunyeni zorlamayacaksin
Kokudan uzak duracaksin.
Ten makyajı yapamıyorum. Çünkü herşeye cilt tepki gösteriyor hayatımı çok kısıtlıyor. Sabun bile sürmeye korkuyorum. Sen cildini neyle temizliyorsun?
Ama hepsine dayanmaya razıyım şu geniz akıntısı geçse.
Birde anlamıyorum genelde çok fazla alerjisi olanlara aşı yapılmıyor mu? Aşının çok faydalı olduğunu duydum ama ondan bile faydalanamıyorum. Halbuki bir ümitti benim için.
- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Allah başka dert vermesinde gerçekten usandım. 7-8 yıldır çekiyorum. Ergenliğe girdiğimden beri şiddetli geniz akıntısı ciltte kaşıntı en ufak bir temasta sanki saattlerce kaşımışım gibi çizik çizik oluyordu cildim. Yolculuk işkence gibi kulakta basınç kaşıntı. Son iki yıldırda artan geniz akıntısı ve sürekli akan burun ve yaşaran gözler. Saatlerce uyusumda geçmeyen yorgunluk.Yutkunmak bile işkence sessiz ortamda. Okadar zorlanıyorumki nasıl anlatsam sesli yutkunuyorum. Gitmiyor boğazımdaki şey. Üniversitedeyim geçen sene ailemin yanında bir doktora gidip alerji testi yaptırdım ve polen, ev tozu, mantar karışımı, kedi köpek tüyü, yumurta ya alerjim çıktı. İlaçların işe yaramadığını bü yüzden okuduğum şehirde bir doktorla görüşerek uzun süren aşı tedavisi yaptırmam gerektiğini söyledi. Bende çok umutlandım bu sefer bu dertlerden kurtulurum diye ama okuduğum şehirde gittiğim alerji doktoru 2 den fazla alerjim olduğu için alerji aşısının uygun olmadığını söyledi. Şuan için iki ilaç verdi. Aynı anda iki antihistainik kullanıyorum. Acayip uyku yapıyor derslere zaten bu illet hastalık yüzünden tam konsantre olamazken şimdi iyice koptum. Hiç birşey anlamıyorum. Bu ilaçlarda şikayetlerimi ancak yüzde 30 azalttı ama geniz akıntısına nafile hiç işe yaramıyorlar. Ne olur arkadaşlar bu hastalığı çekipte düzelen varmı? İyileşmek istiyorum. Herşeyin çaresi var. Ama bulamadım bir türlü. Ne olur yardım edin (
Merhaba gecmis olsun,
su yonden bakin birde, en azindan neye alerjik oldugunuz belli. Esim kronik urtiker hastasi ve yillardir defalarca hastanede yatmasina birsuru doktor gezmesine ragmen neye alerjisi oldugu belli degil. Psikolojik anlamda bile arastirildi. Size daha iyi bir hastanede bir uzmana gorunmenizi tavsiye edebilirim, alerji uzmanlari var cunku. Aldiginiz antihistaminik ilaclarin yeni jenerasyon olanlari var uyku yapmayan/ yada az uyku yapan. Demek istediginizi anliyorum doktora ogrenciligim sirasinda bende 2-3 defa sebepsiz yere urtiker olmustum ve antihistaminik ilaclardan kullandim 2-3 defa acilde kortizon karisimi igneler vuruldu falan insan gunlerce sersem sersem geziyor o ilaclarin etkisi altinda. Ilaclari degistirmeyi deneyin/daha iyisini bulamiyorsaniz gece yatarken almayi deneyin zaten uzun salinimli oldugu icin koruyucu etkisi gunduzde devam edecektir. Surekli gripmis gibi olma durumunuda ogrenciligim sirasinda bir arkadasta gormustum, kiz resmen o memleketin havasina alerjikmis eve dondugumde geciyor demisti. Kizcagiz yilin 10 ayini surekli nezle gibi geciriyordu.
Bende de mesela 25 yasindan sonra bahar alerjisi basladi, eskiden hic etkilenmeyen ben hapsirik nezle kasinti ugrasiyorum her yil artik, hafif antihistaminik ilaclarla atlatiyorum o donemi. Gecmis olsun ve baska bir uzmana daha gorunun derim.
Teşekkür ederim. Öncelikle eşiniz için üzüldüm geçmiş olsun. Evet bendede tam olarak sürekli nezle gibiyim. Aslında ilaçların birini değiştirdi biraz azalsada uykululuk hali devam ediyor. Aslında ilaç kullanmak istemiyorum çünkü geniz akıntıma hiç fayda etmiyorlar. Farklı bir doktor fikri mantıklı. Bulunduğum ilde bir tane alerji doktoru var. Sanırım yakın bir ile gitmem gerekecek.Merhaba gecmis olsun,
su yonden bakin birde, en azindan neye alerjik oldugunuz belli. Esim kronik urtiker hastasi ve yillardir defalarca hastanede yatmasina birsuru doktor gezmesine ragmen neye alerjisi oldugu belli degil. Psikolojik anlamda bile arastirildi. Size daha iyi bir hastanede bir uzmana gorunmenizi tavsiye edebilirim, alerji uzmanlari var cunku. Aldiginiz antihistaminik ilaclarin yeni jenerasyon olanlari var uyku yapmayan/ yada az uyku yapan. Demek istediginizi anliyorum doktora ogrenciligim sirasinda bende 2-3 defa sebepsiz yere urtiker olmustum ve antihistaminik ilaclardan kullandim 2-3 defa acilde kortizon karisimi igneler vuruldu falan insan gunlerce sersem sersem geziyor o ilaclarin etkisi altinda. Ilaclari degistirmeyi deneyin/daha iyisini bulamiyorsaniz gece yatarken almayi deneyin zaten uzun salinimli oldugu icin koruyucu etkisi gunduzde devam edecektir. Surekli gripmis gibi olma durumunuda ogrenciligim sirasinda bir arkadasta gormustum, kiz resmen o memleketin havasina alerjikmis eve dondugumde geciyor demisti. Kizcagiz yilin 10 ayini surekli nezle gibi geciriyordu.
Bende de mesela 25 yasindan sonra bahar alerjisi basladi, eskiden hic etkilenmeyen ben hapsirik nezle kasinti ugrasiyorum her yil artik, hafif antihistaminik ilaclarla atlatiyorum o donemi. Gecmis olsun ve baska bir uzmana daha gorunun derim.
Son düzenleme:
- 10 Mart 2015
- 774
- 304
- 23
- 19 Haziran 2013
- 24.858
- 62.723
- 798
- 31
Aynı eşimden bahsettınız sankı. Özellikle yazın çok ağır geçiyor onunda .
Ama doktor ona ilac verdı her gun1 tane tok karnına içiyor ve ogunu rahar gecırıyor. Doktor ömür boyu bu ılacı kullanacaksın demiş. Kullanmassa cnku fena oluyor Helekı wc yı falan temızledıysem çamaşır suyuyla anında başlıyor.
Allah yardımcınız olsun çok zor.
Ama doktor ona ilac verdı her gun1 tane tok karnına içiyor ve ogunu rahar gecırıyor. Doktor ömür boyu bu ılacı kullanacaksın demiş. Kullanmassa cnku fena oluyor Helekı wc yı falan temızledıysem çamaşır suyuyla anında başlıyor.
Allah yardımcınız olsun çok zor.
- 14 Eylül 2015
- 219
- 165
- 18
Benim ablamin da ev tozuna allerjisi var. Onun da basladi mi sabahtan aksama kadar hapsurup nezle gibi burnu akar.
O biraz alternatif tip ve organik beslenmeye merakli.
Zaten vejeteryan.
Gecen ay glutensiz yemeye basladi ve alerjisinde inanilmaz bir duzelme oldugunu soyledi. Yani alerjisi artik eskisi gibi sik nuksetmiyormus.
Tabi herkesin kosullari durumlari farkli ama denemek isterseniz diye paylasmak istedim.
Bir sure glutensiz yiyin (yani bugday ve urunleri yemeyin). Belki sizde de fark yaratir.
Gecmis olsun.
Saglikla
Zaten vejeteryan.
Gecen ay glutensiz yemeye basladi ve alerjisinde inanilmaz bir duzelme oldugunu soyledi. Yani alerjisi artik eskisi gibi sik nuksetmiyormus.
Tabi herkesin kosullari durumlari farkli ama denemek isterseniz diye paylasmak istedim.
Bir sure glutensiz yiyin (yani bugday ve urunleri yemeyin). Belki sizde de fark yaratir.
Gecmis olsun.
Saglikla
- 14 Eylül 2015
- 219
- 165
- 18
Benim ablamin da ev tozuna allerjisi var. Onun da basladi mi sabahtan aksama kadar hapsurup nezle gibi burnu akar.
Zaten vejeteryan.
Gecmis olsun.
Saglikla
Zaten vejeteryan.
Gecmis olsun.
Saglikla
Öncelikle cevabınız için tesekkur ederim. Rica etsem ablanizin beslenme tarzından bahseder misiniz? Mesela neleri yememeye gayret ediyor? Neler iyi geliyor? Paylasirsaniz çok sevinirim. Birazcik azalması bile iyi.Benim ablamin da ev tozuna allerjisi var. Onun da basladi mi sabahtan aksama kadar hapsurup nezle gibi burnu akar.
Zaten vejeteryan.
Gecmis olsun.
Saglikla
- 14 Eylül 2015
- 219
- 165
- 18
Tabiki.Öncelikle cevabınız için tesekkur ederim. Rica etsem ablanizin beslenme tarzından bahseder misiniz? Mesela neleri yememeye gayret ediyor? Neler iyi geliyor? Paylasirsaniz çok sevinirim. Birazcik azalması bile iyi.
Oncelikle glutensiz urunler neler? Pirinc (dolayisiyla pirinc unu ve ekmegi), misir (dolayisiyla misir unu ve ekmegi), kinoa (bulgura benzer, ben cok severim, hem de protein deposu), patates, bakliyat, fasulye, findik, tum sebzeler, tum meyveler, sut, yogurt vs sut urunleri, balik, islenmemis etler (yani sosis salam sucuk vs olmayan etler).
Bunun disinda gazli icecek alkol sigara tuketmeyin.
Sonunda mutlaka daha iyi hissedeceksiniz..
Tekrar cok gecmis olsun..
Saglikla...
- 6 Nisan 2017
- 41
- 39
- 18
- 42
Benim eşimde inanılmaz derecede alerji vardı. Ne çamaşır ne bulaşık hiçbir deterjanı kullanamıyordum. En son yurtdışından sabun cevizi diye bir meyve getirttik, uzak doğu ülkelerinde sabun olarak kullanılıyormuş. Tabiki tüm çamaşırlarım temizlenmeden çıkıyordu makineden. Temizlikte sadece sirke ve karbonat kullanabiliyordum. Biz bunlarla uğraşırken ve ne yapabiliriz diye araştırırken İstanbul Biorezonans'ın sitesine denk geldik. Gittik kan testi yaptırdık. Listeler halinde ne var ne yoksa çıktı tabi. Tahmin ettiğimiz şeyler de vardı ama çok şaşırdığımız şeyler de çıktı. Sonra tedaviye başladık. Şuan makinedeki çamaşırlarımı beyaz sabun ile yıkayabiliyor ve ev temizliğinde temizleyiciler kullanabiliyorum :) Meğer kimyasallarla birlikte çok fazla gıdaya da alerjisi varmış. Hepsi birbirini tetikliyormuş. Çocukluğundan beri olan polen, toz, kimyasallar ve gıda alerjilerinden kurtuldu çok şükür. Ben de test yaptırdım bir miktar bende de alerji var. Eylülde başlamayı düşünüyorum ama bakalım, neyse ki benimki daha az rahatsız ediyor. Eşim iyileşti yaa çok şükür, benden iyisi yok :)