Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
inanılmaz bir sıkılaştırıcı ve 1 aydır her pazar yapıyorum..
sizlerle de paylaşmak istedim..
1 tatlı kaşığı kuru mayayı yarım çaybardağı kadar ılık suda eritiyoruz.2-3 dakika iyice bi erisin.sonra bi tabağa alıyoruz içine un katıyoruz..yaptığımız hamur akışkan kıvamlı kaşıktan akan bi hamur olucak..esnek böyle kaşıkla oynadığınızda süner gibi öyle bi kıvam elde edilmeli
daha sonra bi yarım saat ağzını kapatıp mayalandırıyoruz bu hamuru ağzına bi bez kapayarak.. derin bi tabak olsun ki şişip ortalığı batırmasın
sonra yüzümüze istediğimiz bölgelere ya da tümüne istenirse boyna sürüyoruz..ince bi tabaka halinde çok kalın olmayacak.yoksa çok zor kurur..iyice kuruyuncaya kadar felan 1 saat yüzümüzde kalıcak bu. geçin tv nin karşısına öylece durun hiç yüzünüzü hareket ettirmeyin..vee ılık suyla yıkayarak nazikçe çıkarın elinizle kazımayın sakın.. biraz kızarabilir snra geçiyo
nasıl etkili bi sıkılaştırıcı bu anlatamam.. ömrümce yapacağım bi tarif oldu bu bana.
bi kaç sefer yapın sonucu göreceğinizden eminim.. benim zaten çok şükür bişi yoktu ben bunu başka bi şekilde sivilceler için keşfettim ama bi baktım acayip sıkılaştırıyo..artık sivilce de kalmadı bi dönem 2-3 gün içinde berbat olmuştu yüzüm alerjik bi durumdu galiba.. bu hamurla da baya bi sönmüştü ama asıl harika olan tarafı sıkılaştırması..
veee şimdiden yapıyım dedim gülerken oluşan o ince çizgiler bile şimdi yok çok şükür..
Cidden kokusu çok kötü ..
Bana da geçmiyor gibi geliyor normal yıkayınca
O yüzden duştan önce yapıyorum.
Bir de elma sirkesiyle karıştırınca etki çok güzel ama kokusu iğrenç oluyor
İltihaplı yada kızarık sivilce için mi yoksa siyah noktalar için mi iyi geliyor???Sanırım sivilce için başladım demişinde..Şuan suratımı sivilceler bastı sıkmaktan helak oldum denebilir:))
bu maskeyi denedim.ama sanki içndeki un yıkanmasını çok zorlaştırdı.yapış yapış hamura bulanmış gibi oldu cildimden çok zor temizledim.unsuz sadece maya ve ılık suyla yapılsa nasıl olur birde öyle deniyeceğim..
sadece maya aynı etkiyi asla vermiyor.bu taş gibi gerilip kalıyor resmen. maya çatlayıp kırılıyor.bunda öyle bişi olmuyor ben bayılıyorum.daha önce mayayla yapıyodm sadece ama bu 10 kat daha etkili
canım oralar derken nereleri kastettin anlamadım :)) ben zaten yüzüme yaptım bu maskeyi . ozaman tam olarak un ölçüsünü versen mesela 1 kaşık yeterlimi benim kıvamımda akışkan bir haldeydi ama yinede tam ölçüyü versen sevinirim canım...
cnm bunu annem kızkardeim ve ben dün denedik ama yüzümüzde yarım saat sonra çatır çatır kurudu yani şahsen ben 1 saat bekleyemedim yüzüm gerildi kaldı acımaya başladı.kardeşiminde sivilcileri çoğalmış sanki:S