Bebek Beslenmesi yoğurt yapımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi mavis_3434
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
M

mavis_3434

Ziyaretçi
kendim evde yoğurt yapmak istiyorum sizler nasıl yapıyorsunuz?anlatırsanız sevnırım

canım ben günlük pastorize sütle yapıyorum yoğurt makinasında kalıp gibi oluyor beş aylık kızım var canım severek yiyor

ben de günlük pastörize sütle yapıyorum küçük kavanozlara.sütü biraz ısıtıp (parmak yakmayacak şekilde olacak) 1 çay kaşıyı yoğurdu ısıttığım sütle biraz ılıştırıp katıyorum.ağzını kapatıp havluyla sıkıca sarıyorum.4-5 saat sonra hiç açmadan buzdolabına koyuyorum.çok da güzel oluyo..

ben de günlük pastörize sütle yapıyorum küçük kavanozlara.sütü biraz ısıtıp (parmak yakmayacak şekilde olacak) 1 çay kaşıyı yoğurdu ısıttığım sütle biraz ılıştırıp katıyorum.ağzını kapatıp havluyla sıkıca sarıyorum.4-5 saat sonra hiç açmadan buzdolabına koyuyorum.çok da güzel oluyo..

ama günlük pastorize sütü nerden bulucam ben:(

100 ml devam sütü veya devam maması hazırlayıp ılıkken içerisine 2 çay kaşığı yoğurt katıp 5 saat mayalandır hiç açmadan buzdolabına koyup dinlendir. bebeğine vermeden yarım saat ve ya bir saate yakın dolaptan çıkartıp ver.oda sıcaklığında olsun yoksa bebeğin boğazları soğuktan zarar görür.ayrıca inek sütünden de yapabilirsin.marketlerden alacağın pastörize sütlede olur.ayrıca içerisine meyve püresi (şeftali, elma , armut) katabilirsin.

Ben de aslında yoğurt yapma makinası var orda süper oluyo da
Bugüne kadar akşamüstü öğününde hep babymixlerden verdim. Sonra gereksiz pahalı
olduğunu düşünüp almamaya başladım bizim yediğimiz yoğurtlardan veriyordum. Ta kii
düne kadar... Film burda koptu işte.2 kutu sütü ziyan ettim tutmadı yoğurt.:oklava:
Bugün becerdim.
alkisalkisalkis
Fırında yaptım. Önce 1lt sütü kaynattım. Parmağım içerisinde 7 saniye dayanacak kadar
ılındırdım. ıçerisine dolu dolu 1 çay bardağı taze yoğurt kattım ( ıçim yoğurt) 1 dakika
yavaşça karıştırdım. Sarsmadan fırına ( 50 derecede önceden ısıtılmış) koydum. 4 saat
mayalandı. Eğer katı yoğurt istiyorsan sütü 15 dk filan kaynatabilirsin suyu uçsun. Sonra dolapta bekleyecek en az 5-6 saat.:icecream:

olduğunu düşünüp almamaya başladım bizim yediğimiz yoğurtlardan veriyordum. Ta kii
düne kadar... Film burda koptu işte.2 kutu sütü ziyan ettim tutmadı yoğurt.:oklava:
Bugün becerdim.
alkisalkisalkis
Fırında yaptım. Önce 1lt sütü kaynattım. Parmağım içerisinde 7 saniye dayanacak kadar
ılındırdım. İçerisine dolu dolu 1 çay bardağı taze yoğurt kattım ( İçim yoğurt) 1 dakika
yavaşça karıştırdım. Sarsmadan fırına ( 50 derecede önceden ısıtılmış) koydum. 4 saat
mayalandı. Eğer katı yoğurt istiyorsan sütü 15 dk filan kaynatabilirsin suyu uçsun. Sonra dolapta bekleyecek en az 5-6 saat.:icecream:

ama bizim burda sütçü geçmiyor o yüzden hangi sütten alayım yada bende babymixmi alsam ne?

ben sutu ısıtıyorum bıraz yogurt koyuyorum havluya sarıyorum 4 saat bekleıyorum ondan sonra yedırıyorum

ama bizim burda sütçü geçmiyor o yüzden hangi sütten alayım yada bende babymixmi alsam ne?
sütaşın ve ekerin günlük sütleri oluyor marketlerde
özellikler ekeri taviye ederim

Bugün becerdim.
alkisalkisalkis
ılındırdım. ıçerisine dolu dolu 1 çay bardağı taze yoğurt kattım ( ıçim yoğurt) 1 dakika
pastörize sütler çok kaynatılmaz
maya için 1 çay bardağı yoğurt 1 kilo süte çok fazla, ekşi olur

Ben pastörize değil UHT süt kullanıyorum. Pınar marka. ılla günlük süt bulmak
için kendinizi paralamayın. Aynı ineğin memesinden çıkıyor .:1closedeyes:

kutu sütlerinin okadarda güvenilir olmadığı kanıtlandı eğer bulabiliyorsanız günlük pastörize süt kullanın.bebeklerinizede bu hazır yoğurtlardan vermeyin kendiniz yapın.yoğurt ve sütlerin içine katılan koruyucular zararlı hem o eski yogurtlar gibide değil.yararıda daha az.

Ben pastörize değil UHT süt kullanıyorum. Pınar marka. İlla günlük süt bulmak

inek aynı olabilir fakat işlemler farklı
UHT sütün özellikle bebeklere verilmemesi gerektiğini okumuştum
yinede siz bilirsiniz

Ben pastörize değil UHT süt kullanıyorum. Pınar marka. İlla günlük süt bulmak

UHT sütler uzun ömürlü olması için bi sürü işlemden geçiyo.Ama günlük sütler aynı işlemi görmüyo.sadece pastörize ediliyo.onu da çok kısa sürede tüketmek gerekiyo zaten...

selam arkadaşlar ne marka yoğurt yapma makinesi kullanıyorsunuz bende almayı düşünüyorum.tavsiye ediyormusunuz?kullanımı rahat oluyomu?

Ya hakkaten ben de hangi makinayı alacağıma karar veremedim arzum mu wewell mi bilemedim ya :(

minik meleğimin 5. ayı bitti ve yavaş yavaş ek gıdaya geçelim diyoruz bende yoğurdu nasıl yapıcam diye kara kara düşünüyorum süt almaya güvenemidm hizır alıcam kafam karıştı ben pınarın devam çocuk sütünden yapayım diyodum olurmu acaba bide haır yoğurt tutuyomu arkadaşlar tutmaz mayalık al diyolardı teşekkürler şimdiden

Bazı yerlerde mamadan yoğurt yapımı tavsiye ediliyo bunu deneyen var mı inek sütü tavsiye edilmiyo

minik meleğimin 5. ayı bitti ve yavaş yavaş ek gıdaya geçelim diyoruz bende yoğurdu nasıl yapıcam diye kara kara düşünüyorum süt almaya güvenemidm hizır alıcam kafam karıştı ben pınarın devam çocuk sütünden yapayım diyodum olurmu acaba bide haır yoğurt tutuyomu arkadaşlar tutmaz mayalık al diyolardı teşekkürler şimdiden

günlük süt alın ekerin ve ya sütaşın ama ekerin ki daha ii
hazır yoğurt tutuyor ben hep öyle yaptım

Back