Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
5 ay bir haftalık oğlum bir haftadır meyve suları veriyorum. elma,armut azcık muz verdim.püre olarak vermeye başladım. yoğurda başlayacam tabi tutturabilirsem. bi türlü mayalayamadım. bu arada aynı anda akşamları mamayla muhallebi yapıp verebilirmiyim?meyve sularına bir iki kaşıkla başladım sonra arttırdım. yoğurduda azar verecem önce ama muhallebiyide öyle mi başlatmak lazım?
5 ay bir haftalık oğlum bir haftadır meyve suları veriyorum. elma,armut azcık muz verdim.püre olarak vermeye başladım. yoğurda başlayacam tabi tutturabilirsem. bi türlü mayalayamadım. bu arada aynı anda akşamları mamayla muhallebi yapıp verebilirmiyim?meyve sularına bir iki kaşıkla başladım sonra arttırdım. yoğurduda azar verecem önce ama muhallebiyide öyle mi başlatmak lazım?
yoğurt öyle mucizevi bir gıdaki hiç anne sütü almayan bebeklerde 3. aydan itibaren hatta bazı kaynaklara göre 2. aydan itibaren başlanabiliyor.
bir yan etkisi olacağını sanmam (ekşi değilse)
ben muhallebi hiç vermedim.
kaşık maması veriyorum. tahıllı.
çünkü ek gıdayla birlikte bebeğin günde 3 yemek kaşığı tahıla da ihtiyacı başlıyor.
mama haricinde hazır birşey vermek istemiyorum. zaten muhallebisinede mama katıyorum. maksat tok tutsun biraz daha ama nafile, yine gece 2 kere uyanıyor. bişey değişmedi..
yoğurt öyle mucizevi bir gıdaki hiç anne sütü almayan bebeklerde 3. aydan itibaren hatta bazı kaynaklara göre 2. aydan itibaren başlanabiliyor.
çünkü ek gıdayla birlikte bebeğin günde 3 yemek kaşığı tahıla da ihtiyacı başlıyor.
yok artık daha neler canım ya 2aylık bebeğe yoğurt verilir mi,ben ilk verdiğimde neredeyse acile götürecektim gece,2gün ağladı,gazı oldu kustu..10gün sonra yeniden denedim yine aynısı oldu.sonra doktor önce meyve püresi,sonra sebze püresi en son yoğurda başla dedi.öyle yaptım da alıştı
yanlış bilgi veriyorsunuz.2-3 aylık küçücük bebeğe yoğurt verilmez.
tecrübesizlerin de aklını karıştırıcaksınız.
konu sahibi arkadaşım ikisine aynı anda başlama.çocuğun sindirim problemi yaşar.madem meyve sularıyla başlamışsın yavaştan yoğurt başlayabilirsin.ona alışınca muhallebiye başlarsın yavaş yavaş.ama dikkat et muhallebi sindirimi zordur bebekler için.