• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoğurt makinası!!!

YASON

iki prenses annesiyim
Kayıtlı Üye
8 Mart 2008
338
1
96
46
İstanbul
arkadaşlar aranızda yoğurt yapma makinası kullanan var mı? biraz internetten baktım çeşitli markalarda yoğurt makinaları var cam kavanozlu kapaklı buzdolabında saklanabilir vs...kullanan varsa bilgi verebilir mi?a.s.

canım sen bilirsin ama bence gereksiz bi alet. kendi başına çok rahat mayalayabiliyorsun tadları aynı oluyor eğer fırının yeni modellerdense 30-40 derece ısınıyosa fırında bile yaparsın. zaten bu makinenin mantığıda o.. mayalanan sütü belli bir süre belli sıcaklıkta tutmak..

canım ben arçeliğin yoğurt yapma makinesini kulanıyorum çok da memnunum kavanozlarda hem tazeliğini koruyo hemde tutmama gibi bi derdi olmuyo sanada tavsiye ederim

ben de arzumunkini görmüştüm.cam 6 kavanozlu.hoşuma gitmişti ama sonra gereksiz olduğuna karar verdim.çay bardaklarına kendim mayalıcam.ek gıdaya geçince tabi.

kendim mayalamayı becerebilirmiyim bilmiyorum tuttu tutmadı derdi var sıcaklığını ayarlama vs. daha önce hiç yapmadım. açıkcası zor geliyor.

sevgiyle ; sen hazır satılan uzun ömürlü pastorize sütlemi yapıyorsun yoksa günlük sütlemi bilgi verebilir misin?

yason sütü ısıt serçe parmağını süte değdir elinin dayanabileceği sıcaklıkta ise mayalamaya uygundur aslında bir iki kez yapınca göreceksin çok kolay bende makine var zamanı gelince yine kullanmayı deniycem ama pek gerekli değil bence.

bende alıcaktım baktımda hangısını alıyım dıye yapamam dıye dusunuyordum
bır kac denemeden sonra tuttu cokda guzel oluyor
ben mılupanın bıtmıs kavonoz mamalarının kavonozuna mayalıyorum
doktorum pınarın organık sutuyle mayalamamı onerdı onla yapıyorum
sutu bıraz ısıtıyorum ,kendı yaptıgım mayadan bır cay kasıgı karıstırıp mutfak bezıne sarıyorum bı kenara koyuyorum 5-6 saat sonra alıp dolaba koyuyorum
bu arada mayaladıgımız yogurdu 24 saat sonra yedırmelıymısız en vıtamınlı zamanı oluyormus

ben hergün taze olarak mayalıyorum..tadı da çok güzel oluyor..kızım bayıla bayıla yiyor..makina bencede çok gereksiz.....

ben kullanıyorum arzumun bebbe yoğurt makinesini aldım kısa süre önce hepsiburadada indirimliydi,6 tane cam kavanozu var,pratik oluyo,süre ayarlaması var bitince ötüyo zaten,kendimize de başka mayalıyorum,kavanozlar kızıma ait...kaydirigubbakcemile3 sütü pastörize kullanıyorum çünkü uht kutu sütlerin görüldüğü kadar masum olmadığını ve ondan mayalayınca yoğurdun gerçek özelliklerini içermediğini okudum.bu yüzden günlük pastörize sütlerden yapıyorum,pastörize sütü de kaynatırsan onun da özelliği gidiyomuş sadece istediğim ısıya kadar ısıtıp mayalıyorum,eğer makine düşünüyosan tavsiyeye ederim ama diğer arkadaşlar gibi ben kendim yaparım diyosan o da olur,sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyo...a.s

Son düzenleme:
Back