Bebek Beslenmesi yoğurdu nasıl yapmalıyım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

akdenizli15

hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
115
0
46
Denizli
selam arkadaşlar benim 4.5 aylık bi oğlum var.yavaş yavaş bişeyler tattırmak istiyorum.yoğurt vermek istiyorum.bulunduğum yerde günlük süt ya da keçi sütü bulma imkanım kesinlikle yok.mamayla yapmak da pek mantıklı gelmiyo açıkçası.açık sütle yapmayı zaten istemiyorum.bebeğim son bir aydır hem anne sütü hem mama alıyo meyve pürelerini de severek yiyo.birde pastörize inek sütünü kaç aydan sonra verebilirim.yarı su yarı süt karıştırıp verebilirmiyim

canım pastorize inek sütü 1 yaşına kadar yasak.yoğurduda kutu sütlerle yapabilirsin,küçük boy organik sütü var pınarın ben onla yapıorum,ilk denemeler başarısız oluyo genelde. süt ılık olmayacak sıcak olacak,ama sıcaklık serçe parmağının 7 ye kdr sayınca dayanabilcek sıacaklıkta olcak,kavanoza mayala etrafını sar,4 saat sonra aç,dolapta ağzı açık soğumasını bekle.sonra yesin kuzucuk

maya içinde hazır yoğurt kullanabilirsin,ya da bebekler için olan sütaş baby mix kullanbilrsin ilk mayanı

arkadaşlar bana yardımcı olabilecek hiç kimse yokmu.bulunduğum yerde pastörize süt haricinde hiçbişey bulmam münkün değil.açık süt almak içinde güvenebileceğim kimse yok.sınıf öğretmeniyim ve doğuda çok kötü bir yerde çalışıyorum.lütfen fikirlerinizi yazın

tansaş yokmu canım etrafında pastörize keçi sütü var tansaşta ben oradan alıorum hazır yoğurt ile mayalıorum pek yoğurt kıvamında olmuo ama ben zaten biberonla verdiğim için rahat oluor sıvı olması

maalesef bim bile yok bulunduğum yerde küçük marketler var onlardada herşey bulunmuyo.öyle bir yerde yaşıyorum ne yazıkki

canım küçük paket pastörize süt yok mu pınar ın,uzun ömürlü süt yani,sütaş olur,sek olur,farketmez,uzun ömürlü süt,onunla yap.

pastörizeinek sütünü 1yaşından önce içiremiyoruz ama bu sütten mayalanmış yoğurt ve peynir yedirebiliyoruz.televizyonda doktor söyledi.mayalanma işleminden geçtiği için farklı bir gıda olup çıkıyor.bulabildiğin kutu sütlerle yapabilirsin.keçi sütü aramana gerek yok.ben keçi sütü alıyorum ama içindekinin gerçekten keçi sütü olduğu ne malum,kay diye bi markanın var başka yok.güvenemiyorum

ben doktorumuza sordum keçi sütünün inek sütünden bir üstünlüğü var mı diye,sadece daha yağlı o kadar dedi.anne sütüne en yakın kısmı hikaye yani,birde bazı bebeklerin inek sütüne alerjisinden dolayı keçi sütüyle yoğurt yapmayı önerio doktorlar

arkadaşlar çok teşekkür ederim bugün ilk kez oğluma yoğurt yaptım yarım bardak pastörize inek sütüne yarım bardak su koydum haliyle sulu olduama bu da işimize geldi koyu olunca pek sevmiyo benim bücürük birazcık yedi inşallah sever.Allah bebişlerimize sağlıklı ve hayırlı ömür nasip etsin

canım normal sütü sulandırmadan yapabilirsin
bizim doktorumuz normal paket sütlerle yap dedi
ben şimdilik devam sütüyle yapıyorum ama paket süte gecicem artık

devam mamasıyla mayalamak neden ısıne gelmedı pek anlayamadım ama ben oyle yapıyorum ve bebısım cok severek yıyıyor ve gayet faydalı oldugunu okuyor ve dusunuyorum bence sute su katarak yapmak daha faydasız mamasıyla yapmaktangenelde zaten bır yasına kadar ınek sutu verılmedıgı ıcın mama ıle yogurt mayalamak tavsıye edılır

ne güzel doğal olsun da açık olsun bana göre, kutu sütler uzun süre nasıl dayanıyor malesef katkılarla,
günlük süt ama bulamıyorsan açıkm sütten yap mis gibi kaynat ne güzel keşke burda bulabilsek biz onlarla büyüdük .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…