Bebek Beslenmesi yogurdu mayalayamıyorum yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kavuniçi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
45
2
86
İstanbul
lütfen akıl verin yogurt mayalayamıyorum günlük cam şişe süt alıyorum 500ml lik bi kaseye bi tatlı kasıgı hazır yogurt koydum cırptım sonra sütün içine döktüm ama sütü hiç kaynatmadım ılık yani elim yanmıyo kaynatmammı gerekıo ee kaynatırsam onlar pastörize süt diilmi vitamını gitmezmi napıcam doktor şişe sütle yap yagurdu dedi yardııııııııııııım :uhm:

ben her akşam mayalıyorum kızıma ama az 1 çay bardağı sütü kaynatıyorum küçük parmağımla ısısını kontrol ediyorum 7-8 sn dayanırsa ok içine 1 çay kaşığı yoğurdu iyice karıştırıyorum akşam 8 de mayaladıysam öbürgün 3 gibi açılıyo katı olmuyo ama tam kızımın yiyeceği kıvamda oluyor

tabi hava almıcak ve ısısını hemen kaybetmiyecek şekilde sarıyorum önce aliminyum folyoyla sonra bi bezle

1 çay bardağı sütü ısıtıyorum..hafif sıcak olıyor.küçük bi kavanoza koyup içine 1 çay kaşığı yourtt katıp şöle bi karıştırıp kavanozu kapatıyorum..2 kat havluya sarıyorum..en az 7-8 saat bekletiyorum...süpper oluyor..yaklaşık 1 senedir böle yapıyorum tutmadığı gün yok ..

valla benim bildiğim hazır yoğurtla olmuyor maya.bende bi kez hazır yoğurtla yaptım baktım sabah hala süt.sonra kaynanamda ev yoğurdu aldım bir kaşık yeniden mayaladım tuttu bu defa..kaynatmana gerek yok elin yanmayacak gibi olsun..

ben hep hazır yoğurtla yapıyorum şuana kadar hiç tutmadığı olmadı sütü alıyorum kaynatmıyorum sadece ısıtıyorum elimi yakacak kadar sonra içine 1 litreyse bi çorba kaşığı kadar yoğurt koyup güzelce karıştırıyorum sonra ağızını kapatım hiç sarmadan petein üstüne genelde akşam yaparım sabaha kadar durur sabahda dolaba bide küçük küçük kavanozlara yapıyorum ben ole daha pratik oluyo bi kavanoza bi çay kaşığı yoğurt geri kalan aynı

Bende hazır yoğurtla olmadığını biliyorum yani akışkan bi yoğurt oluyo denemiştik ama olmadı maya çok önemli yani...

hazır yoğurtla ilk mayaladığınız süt tutmaz, ama onu atmayıp bir dahaki sefere yine onunla mayalayın. Her yaptığınız yoğurttan bir dahaki sefere mutalaka mayalık ayırın.

Ben sütü bir taşım kaynatıp ılımasını bekliyorum, sıcaklık bu işin püff noktası. Bir yerde okumuştum gerçekten işe yarıyor 7 ya kadar sayıp dayanabileceğin sıcaklıkta olacak, ben kavanozda mayalıyorum güzelce bir havluya flaan sarıp 4-5 saat (aslında soğuyana kadar) bekletip dolaba kaldırıyorum. Afiyet olsuun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…