Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar biz ek gıdaya yeni başlıyoruz.Bu hafta yoğurda başlıcam ama nasıl yapıcam bilmiyorum.Hangi sütü kullanmalıyım? Her gün mü yapmalıyım.Doktorumuz ne gerek var her gün yapmaya abartmayın bu kadar diye kızdı.Hatta bi tavuk al balkona koy yumurtayı da taze verirsin diye dalga geçti.))Birde yediğin herşeyden tattır ayrı yemek yapma alışsın dedi.Kafam karıştı.Yogurt için süt hazır mı olucak.Bana yardımcı olursanız sevinirim.a.s.
canım pastörize günlük sütler var onunla yapacaksın..
ben sek yada pınarın günlük pastörize sütünü alıp danoneyle mayalıyorum..
zaten 500 gramlık sütün hepsini yapıyorum..
3 günde bitiyor..
yani bittikçe yapıyorum hergün mayalamıyorum..
ben bildiğim bi yerden inek sütü alıyorum onunla mayalıyorum günlük taze süt oluyo 2 kase mayalıyorum açtığımı o gün bitiriyo diğerini ertesi gün yiyo doktorumuzda kesinlikle taze yoğurt ve taze çorba diyor sizin doktora şaştım valla
ama inek sütü bulamzsan nınımında dediği gibi günlük pastörizelerden mayalarsın doktoru boşver sen taze taze yedir yemeklerini yaptığuım yemeklerden tattırıyorum ama eğer tuzlu yada baharatlı filan değilse sizin doktor abartmış biraz lmaz:
ben doktoruna katılıyorum hergün değil de nınım gibi 3 güne bir yaparsın olur biter. artık bu doğal işi ve doğal arama sıkıntısı çok yordu beni. neyi nasıl yapacağımı şaşırdım vallahi.
hergün mayalarsan b vitamini daha zengin olur. eğer bir kaç gün beklerse bu kez de yararlı bakteriler artar şu reklamlarda allayıp pullayıp satmaya çalışıyorlar ya prebiyotik ler
benim kızımda 4. güne kalan yoğurdu yemiyor çünkü tadı ekşimeye başlıyo ve ekşi yoğurdu asla sevmiyor.eğer tatlıysa bayıla bayıla yiyor...ben köyden inek sütü getirtiyorum onunla mayalıyorum...
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.Günlük süt alacağım bir yer yok.Marketten pastörize süt alıp haftasonu denicem bakalım.tutmazsa eğer deneyimlerinizden mahrum bırakmazsınız beni değil mi?
ben de pastörize sütle denemeler yapıyorum:) benim tarif şöyle: bir çay bardağı sütü ısıtıyorum parmak yanmayacak şekilde; sonra onu mayalayacağım kaba alıyorum orda ılınırken bir çay kaşığı yoğurdu azcık ılık sütle sulandırıyorum sonra ısıttığım sütü kalorifer üstüne koyuyorum içine de mayayı koyuyorum bir iki kez karıştırıyorum sımsıkı sarıp kapatıyorum 3-4 saat sonra da buzdolabına alıyorum oluyor azcık sıvı ama olsujn