Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın

Hemen hemen her sofrada yer alan yoğurtla ilgili çok önemli uyarı geldi. Bizim faydalı diye yediğimiz yoğurttaki asıl tehlikeyi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar açıkladı.

Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, endüstriyel yoğurdun yoğurt olmadığını ve son dönemde artan kanser vakalarında bunun etkisinin ilk sırada olduğunu söyledi.

Kanser hastalığı her geçen gün artıyor. Etrafımızda her gün birisine kanser teşhisi konulduğunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara ile alkolle ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor.

Rotahaber'e konuşan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar bu kadar çok hasta ortaya çıkmasını herkesin maruz kaldığı bir etmenle olabileceği görüşünde. Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanserin görüldüğüne dikkat çeken Dizdar, "şunları hayatınızdan çıkarın diyebileceğiniz neler var" sorusuna şu cevabı verdi:

"Biz bilim adamları olarak geçtiğimiz yıllarda bunu çok tartıştık. Birinci sırada olan yoğurt hala ilk sıradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yoğurt, diğer ülkelere göre açık ara daha çok tüketilen bir üründür. Yoğurt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunması açısından da çok önemlidir."

Bu sözleri ifade eden Yavuz Dizdar, bir noktanın altını çiziyor. "Ama işlemden geçmemiş, endüstriyel yoğurt olmamalı" diyor. Dizdar, endüstriyel yoğurttan niçin uzak durulması gerektiğini de şöyle anlayor:

"Çünkü endüstriyel yoğurt, yapay bir ürün. Ekşimiyor, dolapta bekleyen yoğurdu haftalar boyunca üstten yemeye devam etseniz bir şey olmuyor. Bunu ben defalarca test etmiş biri olarak biliyorum. Biraz dikkat eden herkesin de bildiğini düşünüyorum.

Bir ürün bu kadar çok tüketiliyorsa, bu kadar derin bir değişime gitti ise sorun var demektir. Bir gıdanın bozulma biçiminin dönüşmüş olması, ekşimenin ötesinde küflenmeyi bile atlıyor olması içerikte çok fazla değişiklik yapıldığını gösterir. Kimse kusura bakmasın. Bunlar yoğurt değiller. "

Ana fermente ürünün yoğurt olduğunu hatırlatan Dizdar, maalesef Türkiye'de olmazsa olmazın başında yoğurt ve ayranın geldiğini hatırlatıyor.

HER ŞEY SON 10 YILDA DEĞİŞTİ

Türkiye'de yoğurdun bir 10-15 yıl önce kesinlikle böyle olmadığını hatırlatan Dizdar, bu yeni yoğurt yönteminin bilinçli bir şekilde Türkiye'ye dayatıldığını söyledi. Dizdar, bu güçlerin, yoğurda ilişkin Türkiye'deki yasal tebliğleri bile değiştirdiğini ifade etti. Kendisinin bu konuda eleştirileri gündeme getirdiğinde bazı endüstriyel yoğurt üreticilerinin, "Hocam size bozulmayan yoğurt verdik daha ne istiyorsunuz" diyenlerin olduğunu dile getirdi.

Dizdar, "Peki hayatımızdan her şeyi ile yoğurdu çıkarmalı mıyız?" sorusuna da kesin bir cevap veriyor. "Kesinlikle hayatımızdan çıkarmamalıyız. Tam tersine mümkün olduğu kadar daha çok yer açmalıyız. Ama, endüstriyel yoğurdu bırakıp yoğurdu evde yapmalıyız" diyor.

haber7
M.U

ben yoğurdu kendim yapıyorum onu tüketiyoruz bu bizim için geçerli değildir sanırım

Yogurdu hadi evde yaptık süt garanti değil ki. Hadi onu da bizzat ineği sağdık aldık bu sefer inek masum değil bir sürü ilaçla hormonla yetişiyor. Yani ne yapsan boş gibi geliyor artık iyice paronayak oldum sanırım.

çok hoşsun çok güldüm:))))

Yoğurtta çamaşır suyu var dedi anneannem.. İnanmadım, tadı ekşir, başka kimyasaldır o dedim..
Denedik sonra beraber, bu konuşmadan 5 dk sonra falan..
Sonuç; hazır aldıklarımızın aynısı..

Her besinin faydası olduğu gibi,zararıda var..
Yoğurt gibi daha birçok besinde kanser riski vardır..

yahu ben yoğurdu çok severim...evde yapsak azar azar miktarda ekşimeden yesek...önümüz yaz ayran su gibi tüketilecek...evde yapıyım bari...

Her gün baska birsey cikartiyorlar.
Yillardir yogurdun hep saglikli oldugunu bilirdik, bi bu eksikti..
Artik yedigimiz hic birseye güvenemez olduk, sonumuz hayir olsun!

nişanlım yogurdu cok sever asırı derecede de tuketir! Aklıma ilk o geldi

Acilen yogurt yapmayı ogrenmeliyimmm böğürtlenimee...

Sütü annem yakınlarda bir ciftlik bulmus oradan almaya basladıı

bundan birkaç yıl oncede o sütler icin saglıksız besin degeri yok diyolardı! Herkesi kutu süte yonlendirdiler

Şimdide o sütleri icin baska sut icmeyin yogurt yemeyin diyolar

Bir ara yumurta düşmandı sonra yok öle bişey yumurtayı eksik etmeyin dediler

eeeeeeeee??? Cocuk oyuncagı mı ki bu

Yalnız artık ne derse desinler halis mulis sagılmıs sütten vazgecmem... Tadı bile farklı! Kutu süt icince su icmiş gibi oluyorum süt tadı yok resmen

yogurdumuzu da o sütle yaparız

inegin hormonlu olup olmaması da sansımıza... hormonlu inegin kimyasallı yogurdundansa

aynı inegin kimyasalsız yogurdu iyidir en azından birinden yırtarız

biz isim vermeyim ziraat fakültesinin yoğurdunu ve sütünü tüketiyoruz..ve çok memnunuz..ekşiyo bozuluyo..hemen suyunu bırakıyo..bu fakültede hayvanlarını kendi besliyo..arazileri var..yumurtalarıda ordan alıyoruz..allahtan eve yakın sürekli ordan alırız..bir de atatürk orman çiftliğinin yoğurduda oldukça iyi..o da hemen ekşiyo..ayrıca aoç satış yerinde 5 kiloluk sütün yanında yoğurt mayası da satılıyo..tavsiye ederim..büyük şehirde yaşayanlar imkanları varsa üniversitelerin ziraat fakültelerinin satış yerlerinden alışverş yapsınlar..hayvanlarını kendileri yetiştip o ürünleri satıyolar..

Mantıklı,evet,çok haklısın

Birde şey söylentisi vardır. Yoğurdun suyu. Bazıları mutlaka için diyor bazıları da kesinlikle sulanmış yoğurdu kullanmayın diyor. Anlamadım gitti

Kesinlikle katılıyorum Dr . Yavuz dizdara kendisi dürüst bir onkoloji uzmanidir.. Evde yapın arkadaslar yoğurdumuzu... Ben yıllardır evde yapıyorum...

Ben bunlara inanmıyorum evde kendi yptığın yogurttan bi zarar gelmez bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…