• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğun aybaşı kanaması :(

Sitarem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2007
171
1
96
İstanbul
Selam kızlar, bir sıkıntılı durumum var paylaşmak istedim. Ben son bir kaç yıldır yoğun kanamalı adet oluyorum malesef.Doktora da gittim , hormon düzensizliğine bağladı.Çünkü tiroit ve hipofiz bezim yetersiz çalışıyor. Adet kanaması o kadar yoğun oluyor ki sık sık değiştirsemde . Öyle günlerimde yatamıyorum,uyuyamıyorum bile .Bütün gün lavabo'da kalmak cabası.Sorunum şöyle adet kanamasının yoğunluğunu azaltmak için ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Selam kızlar, bir sıkıntılı durumum var paylaşmak istedim. Ben son bir kaç yıldır yoğun kanamalı adet oluyorum malesef.Doktora da gittim , hormon düzensizliğine bağladı.Çünkü tiroit ve hipofiz bezim yetersiz çalışıyor. Adet kanaması o kadar yoğun oluyor ki sık sık değiştirsemde söylemesi ayıp altıma kadar geçiyo. O derece yoğundur. Öyle günlerimde yatamıyorum,uyuyamıyorm bile çünkü yatınca direk arkaya gidiyo,çamaşır pijama ,ne varsa batıyo.Bütün gün lavabo'da kalmak cabası.Sorunum şöyle adet kanamasının yoğunluğunu azaltmak için ne yapabilirim?
Bir de adet kanında mikrop ve bakteri üremesi olurmuş,temizliğime çok dikkat ederim yıkama temizleme , antibakteriyel sabunlar vazgeçilmezim ama sinirlerimi bozup takıntı yapmaya başladım.Ben böyle alta geçme olduğundan çamaşırlarıma bakteri geçmiş oluyormu,beyazsa çamaşır suyuna ve domestos'a basıyorum,renkliyse kosla ile yıkıyorum sonra makine de 60 derece yıkıyorum , temizlenmiş ve mikroplar ölmüş oluyormu ozaman? Yetersiz gibi geliyo ama ne yapabilirim,bazen sinirlenip atasım geliyo hepsini.O kıyafetlerden bile tiksiniyorum kendimden de.Bu kadınların çektiği nedir çok zor yada benim bünyemle alakalı bişey bıkmış durumdayım.Ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler böyle konular herkesle paylaşılmıyor ama burda bana fikir verebilirsiniz diye düşündüm kızlar???? Yani sizede böyle oluyormu oluyorsa napıyorsunuz? tşk şimdiden.:54::54::54:

başka bir dr git cnm normal değil hormon sıkıntısı varsa onun için ilaç verecektir mutlaka bu kadar kanama seni kansızda bırakır ihmal etme bence...

Sağol canım, kansızlıkta var sorma tedavi alıyorum ama yine düşüyor kanım. Temizlik konusunda endişelerim yersizmi , yani kıyafetlere herhangi bir mikrop bulaştırma söz konusumu ? Ya da siz nasıl yıkar temizlersiniz böyle olunca, hele bu haft çok bunaltı beni ,hergün üst baş değişi yıkamaktan fenalık geçircem.Makine de 60 derece yeterli oluyormudur? Tenime değerse mikrop kaparmıyım ?

Adet kanaması o kadar yoğun oluyor ki . Sorunum şöyle adet kanamasının yoğunluğunu azaltmak için ne yapabilirim?

Son düzenleme:
benimde kanamam çok yoğun geçiyor,hormon testim falan çok normal çıktı hiç bi sorunum çıkmadı normalmiş bazılarınınkisi yoğun geçiyo ..ben iki pet takıyorum uzunlardan hemde düşün:31:sana tafsiyem geceleri çoçuk bezi kullanman bazen kullanıyorum ben laf aramızda:1: ama senin hormonlarında sorun varmış sanırım başka bi doktora gidip tedaviye başlamanı öneririm geçmiş olsun canım..

Son düzenleme:
Back