yogacılar yardım lütfen

stereotyped

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
643
122
merhaba ben 1 yılı aşkın süredir yoga yapıyorum. gittiğim yerden çok memnunum, kalitesini asla sorgulamıyorum ama parayla insanları sömürdükleri hissine kapılmaya başladım. ismini vermek istemiyorum, bir yer bulamazsam gitmeye devam edicem maalesef :/
hocaları, mekanları, uyguladıkları teknik çok kaliteli gerçekten, giden bir çok insan da aynı şeyi söylüyor ama kendi çıkardıkları kıyafetinden tutun, çorabı, saç tokası, saati, kamp için baskı yapılması beni çok bunalttı, sürekli gittiğim şubeye gitmekten vaz geçtim, başka şubesine gidiyorum ama iyi bi yer bulabilirsem bırakmayı düşünüyorum.

istanbul - anadolu yakasında oturuyorum. önerisi olan var mı acaba?
yardım ederseniz sevinirim.

Ben hiç yoga dersine gidemedim ama internet üzerinden dvd ararken bahsettiğiniz gibi bir durum dikkatimi çekti. Ben de özellikle almadım oradan dvd.

Belki mekanlarını ayakta tutmak için o kadar ıvır zıvır çıkarmışlardır ama dışarıdan bakan biri olarak bana hiç mi hiç hoş gelmedi.

Hareketleri kendiniz yapsanız peki? 1 yıl ciddi bir zaman, bence epey birikiminiz vardır

teşekkür ederim yorumunuz için. denedim aslında, burası tvdede program yapıyo ama birebir hocayla yaptığın gibi olmuyo. tvden baktığımda sıkıldım ama derste kendimden geçiyorum, yumuşacık oluyosun =)
baya bi baktım yerlere çok var iyi kötü bilemedim.
1 yıl oldu evet ama prof diilim. yogada ilerliyosun, 1 sene olmasına rağmen başlangıç seviyesi bitmek üzere, boyun fıtığı başlangıcında olduğum için yavaş yavaş ilerliyoruz. kendi başıma yapsam olduğum yerde sayıcam =) mutlaka gidin sizde, dvdden olmuyomuş onu öğrendim. çok yararlı ama tek bi kötü özelliği var bırakmamak lazım, oldum demiceksin yani =)

bu arada mekanları ayakta tutmak fln olduğunu sanmıyorum, yurt dışında bile şube açtılar bırakın her şehri, her semtte var. bazı yerlerde 2 tane. her ay kamplara gidiyolar. 2 günlüğü 300 tl fln oluyo. yani yanlışım olabilir tabi belki günahlarını alıyorumdur ama bu kadar para veremem ben oraya.
sınıfa giriyorum herkes bembeyaz giyinmiş, sen aralarında sırıtıyosun, sürü psikolojisi gibi oluyo alıyosun hepsini. gerek yok böyle şeylere, maneviyetla alakalı şeylere bu kadar para yatırılmasına anlam veremiyorum.

Anladım, bu kadar çok şubesi olan bir yer için mekanı ayakta tutma çabası olamaz tabi. Ticari o zaman. Hele yogada yapılınca üzülüyor insan.

Yoga Şala'ya gidiyorum ben Maslak'ta. Ama Anadolu yakasında yok sanırım. Kamplar oluyor ama bir kere söylüyorlar o kadar. Bazılarından haberim bile olmuyor facebookta falan farkediyorum. Aylık da 160 TL sınırsız. Yine bu tarafta Cihangir Yoga var ona gidenler de memnun. Senin dediğin yerdeki kıyafet olayına ben de anlam veremedim saçma olmuş. Kampların reklamını yapmaları da çok çirkin..

cihangir yogayı bende duyuyorum sıkça. çok memnunlarmış gerçekten ama bana çok uzak. 160 tl gerçekten çok iyiymiş hiç bırakmayın bence. benimkinde 120 tl 4 ders. ister 1 ayda bitir ister 1 haftada ama 1 ay süresi var. bilemedim. pek kötülemek istemiyorum ama sırf bu sorunlar yüzünden bıraktım orayı. fazla baskıcılar ya da bana ders veren hocalar öyle çıktı bilemedim. teşekkür ederim yine de =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…