• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yln en iyileri ve konuan fotolar (Ariv 4)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
korkutucu :1no2: sanırım daha duyarlı olmak lazım!!!

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Son düzenleyen: Moderatör:

autumnyq1.jpg

Windows XP'nin ünlü masaüstü temalarından 'autumn'un nerede çekildiğinin bulunması tam 1 yıl sürdü.

New York'ta oturan 58 yaşındaki Nick Tosches, bir gün sıklıkla kullanılan Windows masaüstü temalarından Autumn'un nerede çekildiğini merak etme gafletinde bulundu. Merakına yenik düşen Tosches'in gezmediği yer, aramadığı telefon, incelemediği arşiv kalmadı. O gün başlayan bu merakını gidermesi, yaklaşık bir yıl sürdü.

Araştırmasına resim arşivlerini, kütüphaneleri inceleyerek başlayan Tosches aradığını bulamayınca dolaşmaya başladı. Vatikan'dan gizli arşivlere ulaşmak için izin dâhi alan Tosches, İtalya'dan Kanada'ya kadar birçok yeri dolaştı. Çiftliklere gitti, ancak sonuca yine ulaşamadı. Microsoft yetkililerine de yüzlerce mail atan Tosches'in bu girişimi de başarısız oldu.

Umutları tükenmekte olan Tosches'in imdadına Vanity Fair muhabirlerinden biri yetişti. Fotoğrafın, bir dergi için lens testi yapan bir fotoğrafçı tarafından 1999 yılında çekildiği ortaya çıktı. Peter Burian tarafından çekilen fotoğraf, Corbis veritabanına eklendi ve Microsoft tarafından 300$ karşılığında satın alındı. Bu paradan Burian'a düşen pay ise 40$ oldu. Sonrasında ise milyonlarca kişinin masaüstünü süslemeye başladı.

Merakını gideren Tosches'in şimdiki arzusu ise fotoğrafın çekildiği Toronto yakınlarındaki Burlington'a giderek bu mekânı kendi gözleriyle görmek.

ben gördüm cok üzüldüm
1.20070827084433.jpg

Bütün Dünya Bu Yazıyı Okuyor (NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE)

Google'ın uydu servisi aracılığıyla, Şırnak'ta dağlık araziye yazılmış olan,

"Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı görüntülendi.

adim adim yaklasiyoruz...

6dc1kd8sr5.jpg

2os3wq4.jpg

3gg9sy7.jpg

4uj9ht3.jpg

5pw6xp9.jpg

500 yıldır böyle oturuyor
İnkalılar tarafından tanrıları için kurban edildiğinde henüz 15 yaşındaydı.
Kurban etme ritüelinin üstünden tam 500 yıl geçmiş olmasına rağmen yüzünün ifadesi, hüzünlü gözleri ona bakanların kanlarını donduruyor.

Arkeoloji tarihine "La Doncella" ismiyle geçen küçük kızın cesedi Arjantin'deki High Mountain Arkeoloji Müzesi'nde bugüne kadar bulunmuş en eski ve en iyi korunmuş cesetlerden biri olarak sergileniyor.

Beyni, derisi, saçları tam olarak korunmuş olan La Doncella'nın cesedi 1999 yılında bulunduğunda, yanında iki çocuğun cesedi daha vardı. Onlara ise El Nino, La Nina del Rayo isimleri verildi.

uuu.20070908140355.jpg

odtu3.jpg

ODTÜ stadyumundaki Devrim yazısının nasıl yazıldığı konusunda bir sürü efsane var. Bir anlatıma göre; bu yazıyı yazanlar, yazıyı yazdıktan sonra boyayı ateşe vermişler. Boya sabaha kadar cayır cayır yanmış. Ve Devrim yazısı adeta taşlara nakşedilmiş.
Bir de yazı çok düzgündür. Bunu da şöyle becermişler: stadyumun tam karşısındaki spor salonunun duvara çıkan öğrenciler, dürbün ve inşaat bölümünde kullanılan ölçüm aletlerinin yardımıyla, yazıyı yazanlara rehberlik etmiş. Böylece o kadar büyük bir yazı stadyum merdivenlerine düzgün bir biçimde yazılabilmiş

graphic1400x8715ap.jpg

DEVRİM YAZISI NEDEN SİLİNMİYOR
ODTÜ stadyumunun tribün merdivenlerinde boydan boya "Devrim" yazıyor. Okulda anlatılana göre; bu yazı, 80 öncesi kimya mühendisliğinde okuyan çocukların hazırladığı "özel" bir boyayla yazılmış. Yönetim tarafından defalarca üzeri boyanan, silinen, kazınan bu yazı bir türlü silinmiyor. Özellikle yağmur yağınca neredeyse yeni yazılmış kadar net okunuyor. Denilene göre; bu boyanın formülünü sadece bu boyayı hazırlayan öğrenciler biliyormuş..

bu görüntüler yavru vatan Kıbrıs'tan dağın tepesindeki türk bayrağı ve Atamızın sözleri..

foto1by5.jpg

foto2cr0.jpg

foto3pk4.jpg

merhaba arkadaslar

bu ayin sonu cadilar bayrami ,etkinlikler dun aksam kucuk bir gecit toreni ise basladi bir kac fotografi sizlerle paylamak istedim
halloweenprade010bo6.jpg

halloweenprade015ba5.jpg

halloweenprade019lv0.jpg

halloweenprade011tk8.jpg

halloweenprade013rr8.jpg

halloweenprade014ru4.jpg

14.yuzyilda ingiltere'de bulasici hastaliklar aclik sefaletin sorumlusu oluler tutulurmus ve olen canlilarin 31ekim gecesin de dirildigine inanilir kendilerini kotu ruhlarin serrinden korumak icin ates yakar korkulu genel de seytan kiligindakiyafetler giyip kendilerini kotuluklerden uzak tutmak isterlermis .

Bu bilgiyi netten almistim daha fazla bilgi verebilmek icin telofonumda ki tum Irlandali arkadaslarimi aradim aldigim cevaplar "haftasonu tatili ,parti ,deli gibi icmek ,hicbir fikrim yok,eski koltuklarimi yatagimi yakmak"

Gunumuzdeki etkinlikleri ,amaci

Irlanda da buyuklerin kutlama neden tatil ,alkol tuketmek icin bahane ,hatta cadilar bayramindan onceki son pazartesi gunu resmi tatil.
Cocuklar icin eglence 31 ekim gecesi hava karardikdan sonra cocuklar kostumlerini giyer ellerinde lambalarla kapi kapi dolasir seker meyva fistik bozuk para cikolata toplarlar.
Hemen hemen her evin camlarinda kapisinda suslemeler gorursunuz ,ozellikle balkabaklarin icini cikartip disina goz agiz oyup icine mum yerlestirirler
Balkabagindan mumluklari ve elma sekerlerini sadece yilin bu zamaninda gorursunuz .
1hafta kadar once cocuklar icin okullar da eglence ve alisveris merkezlerin de buyukler icin evlede barlar da oteller de kiyafet balolari duzenlenir .
gecit toreni olur buna isteyen herkes kostumu ile katilir
havai fisek gosterileri yaklasik 2 hafta surer ama bayramin gecesi daha yogundur
Buyuk atesler yakilir yuz yillar once bu atesler kotu ruhlari korkutup kacirmak icin olsa da gunumuz deki amaci evde ki atmak istenilen kullanilmayan esyalarin yakilmasi ( cunku cope atmak cok pahali :))

Haberlerde izlemişsinizdir DEVRİM yazısı yenilendi. Aslında o yazının yıllardır silinmemesi aşınmayan betondan kaynaklanmaktadır. ODTÜ deki bir çok binanın (Özellikle fizik 3 lü amfi) duvarından bir tek kıymık çıkartamazsınız. Hemen her sene bahar şenliklerinde ayrıca sahaya DEVRİM yazısı mumlarla yazılmaktadır. 1. yurt(önceden erkek yurdu idi) üst katlardan izlemek çok keyiflidir.

Spor salonundan stada kadar direktif vermek için ya telsiz lazım ya da cep telefonu. 1968 yılında da bunların olduğunu sanmıyorum.

Merak edenler için bir kaç foto.
odtu3.jpg

odtu1.jpg

Ağlayanların resimleri çok güzel....

Back