Ylanlar sar m?

canayakxixn

Bir Nefes&Düş Gibi
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
4.916
3
116
50
İzmir
Yılanlar sağırmı ?

Yılanlar duymaz diye biliyoruz peki müziği nasıl duyabiliyorlar?
Onlar için fark etmez,hepsi aynıdır!.

Yılan oynatma numaralarında kobralar flütün görüntüsüne tepki verir, sesine değil.
Yılanlar kesinlikle sağır olmamalarına rağmen müziği tam olarak "duymazlar."
Yılanların dışarıda bir kulak ya da kulak zarları yoktur,fakat çeneleri ve karın kasları sayesinde yerden aldıkları titreşimleri hissedebilirler.Ayrıca görünüşe göre,havadan gelen sesleri bir iç kulak aracılığıyla algılayabilirler.

Eskiden yüksek seslere tepki vermedikleri için yılanların hiç duyamadıkları düşünülürdü.

Fakat Princeton'da yapılan;bir araştırma çok keskin bir duyma yetileri olduğunu gösterdi.

Kilit buluş,yılanların iç kulağının nasıl çalıştığıydı.Yılanlar voltmetrelere bağlanıp havadan ulaşan seslerin beyinlerinde nasıl bir etki yarattığı ölçüldü.Görünüşe göre,yılanların duyma yetileri daha büyük hayvanların hareketlerinin yarattığı seslere ve titreşimlere ayarlıydı.

"Cezbedilmiş" kobralar korkutulduklarında yukarı kalkar ve enstrümanın hareketine göre sallanırlar.Flüte hızla vuracak olurlarsa canları acır,bu yüzden de bir daha yapmazlar.
Eskiden yüksek seslere tepki vermedikleri için yılanların hiç duyamadıkları düşünülürdü.Fakat Princeton'da yapılan;bir araştırma çok keskin bir duyma yetileri olduğunu gösterdi.

Kilit buluş,yılanların iç kulağının nasıl çalıştığıydı.Yılanlar voltmetrelere bağlanıp havadan ulaşan seslerin beyinlerinde nasıl bir etki yarattığı ölçüldü.Görünüşe göre,yılanların duyma yetileri daha büyük hayvanların hareketlerinin yarattığı seslere ve titreşimlere ayarlıydı.Bu yüzden Müzik onlar için anlamsız olmalıdır.

"Cezbedilmiş" kobralar korkutulduklarında yukarı kalkar ve enstrümanın hareketine göre sallanırlar.Flüte hızla vuracak olurlarsa canları acır,bu yüzden de bir daha yapmazlar.
:1shok:

sagir olduklarini diilde görmediklerini biliyodum ben
dilleriyle kokuyu hissetdiklerini
hos sagirda diilmislert ama net duymuyomuslarda
onlarda allahin yaratdigi bir canli
ve farkli algilariyla hareket ediyolar demekki

sagir olduklarini diilde görmediklerini biliyodum ben
dilleriyle kokuyu hissetdiklerini
hos sagirda diilmislert ama net duymuyomuslarda
onlarda allahin yaratdigi bir canli
ve farkli algilariyla hareket ediyolar demekki

Ne duysunlar ne de görsünler.Tek sıcak bakamadığım soğuk ve korkunç canlılar.:çok üzgünüm:

Kobraların müziğe değil flüte tepki verdiklerini daha önce okumuştum. Diğer bilgiler için teşekkürler canım.Har hayvanın küçüğü sevimli olur ama nedense yılanın yavrusuda kendi gibi soğuk. Galiba bizim küçüklükten beri yılanın tehlikeli ve soğuk bir hayvan olduğu öğretileriyle gelmiş olmamızdan.

İlginç hakkaten.

Hiç sevmem yılanları çoğu insan gibi. Küçükken köyde sevgili abimin ölü yılanı sırtıma atması da bunu körükledi tabi.mafoldumben, oyuncak olanını bile elime alamam, bakamam

ilginç bilgiler için teşekkürler... adıda soğuk kendide soğuk bir hayvan...sevemedim gitti kafamçokkarıştı

yer altından oluşan deprem dalgalarınıda karın kaslarıyla hissediyorlar demekki,
üç gün önce yılanlar yuvalarından cıkarmış çünküü

bi şekilde algılıyorlar tüm sesleri. ben o, değilde damak zevkleri yok sanıyorum,her bişeyi bütünce yuttuklarına göre kaydirigubbakcemile3
teşekkürler canııımm opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…