• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yirmilik Diş Krizi

mininogay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
85
90
88
28
Hanımlar iyi akşamlar. Tıbbi bilgiden ziyade tecrübe sonucu edinilmiş bir fikir almak istediğim için konuyu buraya açıyorum ama umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.
15 mart tarihinde gömülü yirmilik dişimi bir fakülte hastanesinin çene cerrahisi bölümünde gayet rahat geçen bir operasyonla aldırdım. ilk üç gün o kadar rahattı ki çıkan dişi görmemiş olsam acaba doktor orayı kesmedi mi diye düşünürdüm. fakat sonraki süreçte çok şiddetli bir ağrı başladı.
20 Mart tarihinde tekrar gidip problemimi anlattığımda hekim belirgin bir sorun görünmediğini fakat yaranın enfekte olmuş olabileceğini söyleyerek yıkadı ve bir çeşit ilaç yerleştirdi. Bir gargara ve ağrı kesici de vererek dikişlerimi 22 Mart yerine 24 Mart tarihinde aldırmamı söyleyerek uğurladı.
Emin olmamakla beraber iyileşmeye başlayan yaranın dikişleri patladı sanırım. herhangi bir kanama söz konusu değil, çene fonksiyonumda ağrı dışında bir bozukluk yok.
Gece şiddetlenen ve pek çok ağrı kesicinin bana mısın demediği bu ağrıyı hafifletmek için önerebileceğiniz bir şey var mı? Çok teşekkürler :)

Karsnfili ılık suda bekletip gargara yapabilirsin

diş yeri değil de iğne yerleri çok acımıştı bende de sizinki gibi. 1 haftaya gecti ancak. çekimlerde bikaç yere ve daha derine iğne yapıyorlar sanki.

Antibiyotik vermediler mi size ?

oluruna bırakmıştım. Karanfil uyusturabilir biraz iyi fikir olabilir. Dilinizle ya da herhangi bir cisimle orayı kurcalamayın aman diyeyim :) çok gecmis olsun

Operasyon sonrası hekimim "Herhangi bir antibiyotik vermeye gerek duymuyorum. İstersen bir ağrı kesici alabilirsin" dedi. Onun uzmanlığı olduğu için pek sorgulamadım ama keşke verseydi diyorum şimdi...
Hata etmis alt cenemiydi ?
Ben butun 20 lik dislerimi ameliyatla aldirdim ve hep agri kesici antibiyotik verildi ,agriyi dindirmek icin buz ise yarar ,bur torbaya koyup yanaginiza bastirin ,
Yarin tekrar gorunun apse yapmis olabilir ,
Agri olmamasi lazimdi su asn ,1 haftada eskisi gibi olur

Hanımlar iyi akşamlar. Tıbbi bilgiden ziyade tecrübe sonucu edinilmiş bir fikir almak istediğim için konuyu buraya açıyorum ama umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.
15 mart tarihinde gömülü yirmilik dişimi bir fakülte hastanesinin çene cerrahisi bölümünde gayet rahat geçen bir operasyonla aldırdım. ilk üç gün o kadar rahattı ki çıkan dişi görmemiş olsam acaba doktor orayı kesmedi mi diye düşünürdüm. fakat sonraki süreçte çok şiddetli bir ağrı başladı.
20 Mart tarihinde tekrar gidip problemimi anlattığımda hekim belirgin bir sorun görünmediğini fakat yaranın enfekte olmuş olabileceğini söyleyerek yıkadı ve bir çeşit ilaç yerleştirdi. Bir gargara ve ağrı kesici de vererek dikişlerimi 22 Mart yerine 24 Mart tarihinde aldırmamı söyleyerek uğurladı.
Emin olmamakla beraber iyileşmeye başlayan yaranın dikişleri patladı sanırım. herhangi bir kanama söz konusu değil, çene fonksiyonumda ağrı dışında bir bozukluk yok.
Gece şiddetlenen ve pek çok ağrı kesicinin bana mısın demediği bu ağrıyı hafifletmek için önerebileceğiniz bir şey var mı? Çok teşekkürler :)
Genelde diste dikiste bu problemler yasaniyor. Ilaclarinizi ve gargaranizi duzgun kullanmaktan baska yapacak bisi yok. Cok gecmis olsun.

Hata etmis alt cenemiydi ?
Ben butun 20 lik dislerimi ameliyatla aldirdim ve hep agri kesici antibiyotik verildi ,agriyi dindirmek icin buz ise yarar ,bur torbaya koyup yanaginiza bastirin ,
Yarin tekrar gorunun apse yapmis olabilir ,
Agri olmamasi lazimdi su asn ,1 haftada eskisi gibi olur
Evet sol alt 20'lik. Zaten diğer 20'likler hiç oluşmamış. Tekrar görüneyim o halde apse falan çok korkunç. Teşekkürler :)

Kızlar beni de bilgilendirir misniz ? Bende cuma günü alt 20 lik diş i aldiracagim gömülü diş. Zor mu oluyor ameliyat sonrası ne yiyip ictiniz neler onerebikirsiniz ben biraz tedirginim de :(

Kızlar beni de bilgilendirir misniz ? Bende cuma günü alt 20 lik diş i aldiracagim gömülü diş. Zor mu oluyor ameliyat sonrası ne yiyip ictiniz neler onerebikirsiniz ben biraz tedirginim de :KK43:
Sanırım operasyon bugün gerçekleşecek canım. diş çekilirken öyle bir uyuşturuyor ki hekim, içeride inşaat yapsa haberin olmaz. dolayısıyla gözünü kapatıp yatarsan senin için oldukça kolay bir operasyon olacak. hekimini pek bilemem tabi :)
sonrasında 2-3 saat kadar bir şey hissetmeyeceksin fakat sonrasında ilk gün şiddetli ağrın olabilir. Ağrı 1-2 hafta kadar sürecek. dürüst olmak lazım :) Şişlik bünyeye ve hekime göre değişiyor sanırım. bende hiç olmadı ama sen yine de buz tut istersen.
İlk üç gün çok fazla çiğneme gerektiren yiyecekler yeme. Çorba, bebek maması gibi gibi. hekiminden ilaç iste ve verdiği ilaçları düzenli kullan sonra benim gibi enfeksiyon ağrısı çekme :( ayrıca temizlik konusunda da hekimine danış lütfen. dişik durumuna göre daha doğru bir bilgi verebilir.
Endişeleneceğin bir durum gerçekten yok. şimdiden geçmiş olsun :)

Sanırım operasyon bugün gerçekleşecek canım. diş çekilirken öyle bir uyuşturuyor ki hekim, içeride inşaat yapsa haberin olmaz. dolayısıyla gözünü kapatıp yatarsan senin için oldukça kolay bir operasyon olacak. hekimini pek bilemem tabi :)
sonrasında 2-3 saat kadar bir şey hissetmeyeceksin fakat sonrasında ilk gün şiddetli ağrın olabilir. Ağrı 1-2 hafta kadar sürecek. dürüst olmak lazım :) Şişlik bünyeye ve hekime göre değişiyor sanırım. bende hiç olmadı ama sen yine de buz tut istersen.
İlk üç gün çok fazla çiğneme gerektiren yiyecekler yeme. Çorba, bebek maması gibi gibi. hekiminden ilaç iste ve verdiği ilaçları düzenli kullan sonra benim gibi enfeksiyon ağrısı çekme :KK43: ayrıca temizlik konusunda da hekimine danış lütfen. dişik durumuna göre daha doğru bir bilgi verebilir.
Endişeleneceğin bir durum gerçekten yok. şimdiden geçmiş olsun :)
Mesajın için çok sağol canım. Yeni gördüm mesajı. Evet bu sabah çektirdim dikiş atmadı doktorum yüzüm hafif düşmeye başlayınca hemen buz koyduk enfeksiyon varmış biraz zaten o yüzden ilaç yazdi sağolsun doktorum. Ağrı var evet inşallah çabuk geçer ama kanama ne zaman duracak onu merak ediyorum sabah 10 dan beri kanıyor birde tükürmek dedi doktor iyice midem bulandı. Yarin da tüp bebek tedavisine başlıyorum erken adet oldum inşallah bu sorun olmaz . Tavsiyelerini dikkate alacağım teşekkür ederim iyi akşamlar

Back